12. Coop Rally
A COOP lánc üzleti partnereivel összefogva 12. alkalommal rendezte meg a Coop Rallyt, amelynek egyik állomása a Mecsek Füszért Zrt. új nyíregyházi logisztikai központja volt. A rally, amelynek célja kezdetek óta az, hogy középpontba állítsák a minőségi hazai élelmiszer-termelést, idén Magyar Termék Nagydíjat is nyert.

Pénteken délután folyamatosan érkeztek a Coop Rally résztvevői a nyíregyházi ellenőrzőpontra, a Mecsek Füszért Zrt. új logisztikai központjához. A COOP lánc üzleti partnereivel összefogva 12. alkalommal rendezte meg a versenyt, amelyen most az északkeleti régió gyártói és forgalmazó központjait érintette. A mezőny 300 résztvevője idén 735 kilométert teljesített. Kelemen János a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a rally célja kezdetek óta az, hogy a Magyarországon gyártott minőségi élelmiszereket népszerűsítsék, és segítsék a piacra juttatásukat.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

FEJLŐDŐ PIAC ÉS LOGISZTIKA

 

A verseny nyíregyházi állomásán a vendégeket Dr. Kovács Ferenc polgármester köszöntötte, aki elmondta, az önkormányzat is igyekszik támogatni a helyi termelőket, többek között ezt szolgálta a Búza téri piaccsarnok felújítása és bővítése. Pekó László a Mecsek Füszért Zrt. igazgatóságának elnöke a vállalkozás fejlesztése során létrehozott új, 12 ezer négyzetméteres logisztikai központját mutatta be. A raktárban 100 embernek adnak munkát, és innen oldják meg a Nyírzem Zrt. és a Szabolcs COOP Zrt. boltjainak a kiszolgálását.

 

MAGYAR TERMÉK MAGYAR MUNKHELYRŐL

 

A 12. Coop Rally résztvevője volt Dr. Feldman Zsolt a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára is, aki a sajtótájékoztatón a kormány törekvéseiről is beszélt. Hangsúlyozta, a magyar termék magyar munkahelyet és a magyar gazdaság fejlődést jelenti, ezért elemi érdek, hogy minél több jó minőségű, biztonságos magyar élelmiszer kerüljön a magyar fogyasztók asztalára. Éppen ezért minden olyan kezdeményezést támogatnak, amely ebben segít.
A rally mezőnye Nyíregyházáról Hajdúszoboszló felé vette az irányt, ott rendezték meg a versenyt záró díjátadót. Az idei Coop Rallyt az Ital Magyarország kft. csapata nyerte meg.

Szoboszlai Tibor