114 pont - simán nyert a férfi kosárlabda NB-II-ben a Sunshine NYIKSE

 Gyulán játszott a hétvégén a Sunshine NYIKSE NBII-es kosárlabda csapata. A nyíregyháziak két alapembere (Asztalos és Takács) nem utazott a csapattal, de a helyszínen derült ki, hogy a hazaiak sokkal tartalékosabbak, hiszen 4 betegük is volt. Így a NYIKSE vezérjátékosa, Brane Savic is csak a második negyed közepéig irányította a pályán a csapatot. Ezután már inkább a cseresoré volt a főszerep, akik már Balogh Bendegúz vezetésével stabilan növelték folyamatosan a NYIKSE előnyét. Először kapott így lehetőséget két frissen igazolt fiatal is, Horváth Bence és Szabó Balázs. Mindeketten pontszerzéssel és jó jétékkal mutatkoztak be, így magabiztosan győzött a NYIKSE.

A februári átigazolási időszak végére sajnos nem sikerült a tervezett szerb játékos igazolása, mert egy NB-I/B piros csoportos csapat szerződtette a kosarast. De az említett két fiatalon kívül az egykor a Blue Sharksban is bemutatkozó, Vasasnál is nevelkedett, de nyíregyházi születésű Keul Tamás bekapcsolódhat a munkába.

Nagyon nehét két hét áll a csapat előtt, hiszen pénteken, későn este a tabellát vezető és feljutni szándékozó Ceglédi KE otthonába utazik a csapat. Március 9-én, következő hét pénteken a DEAC Campus fesztivál csapatánál vendégeskedik a NYIKSE. 

 

Gyulai Color KE - Sunshine NYIKSE 51 - 114 (6-28; 17-30; 9-26; 19-30)

A NYIKSE pontszerzői: 

Balogh B. Bendegúz: 12
Szabó Balázs: 2
Groska Ádám: 17/9
Horváth (Hori) Bence : 18
Nyíri Péter: 12/6
Zajácz Krisztián: 10
Csirpák Patrik: 14
Földesi Norbert: 16/3
Farkasinszki Gábor: 7
Horváth Bence: 6