11 pálya már használható - Az élvonalban játszik a Marso Tenisz Centrum együttese

Izgalmasnak ígérkezik az idei év a nyíregyházi MARSO Tenisz Centrum számára, hiszen három felnőtt csapata is szerepel az Országos Bajnokságban! Összeállt az első félév versenynaptára is és lehet szurkolni a csapatok mellett az MTC korosztályos növendékeknek is. Természetesen nem felejtkeztünk el az amatőrökről sem az idei évben.

A tél végeztél a sátor lekerült a nyíregyházi Városi Stadionban található MARSO Tenisz Centrumban, már megérkezett a tavalyról is jól ismert 20 tonna szerbiai vörös salak extra finom szemcseméretben, így szinte minden készen áll ahhoz, hogy újra egyre többen hódolhassanak a tenisznek. A stadionban folyó felújítási munkálatok miatt sajnos még nem lehet minden pályát használni, de már 11-et birtokba vehetnek a teniszért rajongók.

2021-ben is számos versenyt rendeznek Nyíregyházán, illetve lehet a csapatoknak is szurkolni a helyszínen. Az már biztos, hogy három felnőtt csapat is szerepel az Országos Csapat Bajnokságban és ezek közül az egyik férfi csapat az I. osztályban, amelyre tíz éve nem volt példa Nyíregyházán. A három csapat tagjai, akiknek a bajnokságban lehet majd szurkolni:
OBI. (első osztályban játszó) – férfi csapat tagjai: Becser Dominik, Toma Henrik, Riskó Roland, Csonka Gábor, Závaczki Martin, Szabó Dániel, Mirgay Zsolt, Horváth Gábor.
OBIII. (harmad osztályban játszó) – férfi csapat tagjai: Juhász Bence, Závaczki Milán, László Bence, Szentpáli Marcell, Vitéz Csongor, Becser Péter, Molnár Csaba, Szabó Dániel, Mirgay Zsolt, Horváth Gábor.
OBI. (első osztályban játszó) – női csapat tagjai: Varga Viktória, Salamon Eszter, Borbély Vivien, Lupák Annamária, Zöldi Alíz, Nagy Hanna, Tamás Mariann, Tamás Gabriella.

Az Országos Csapat Bajnokság I. osztályában játszó csapat játékrendje még kialakítás alatt van, előreláthatólag júniusban véglegesítik, de a másik két csapat játékrendje már alábbiakban olvasható. A lista kiegészítésre került más amatőr és profi versenyekkel egyaránt, így érdemes feljegyezni naptárunkba!

2021. május 1. 
Csapatbajnokság férfi OB 3: MARSO TC – DEAC-DSC (Debrecen)
Az E csoportban a nyíregyháziak ellenfelei az alábbi csapatok lesznek: Gyöngy Tenisz És Sí Club – Gyöngyös, Tiszaújvárosi TC, MIVAS SE (Miskolc), MEAFC (Miskolc), DEAC-DSC (Debrecen), Rudabányai Bányás SE
A bajnokságra minden szurkolót várnak a helyszínen, a belépés díjtalan!

2021. május 08.
Csapatbajnokság női OB1: MARSO TC – Das Weltauto Szentes TK (Szentesi TK)
A nyíregyháziak ellenfelei az alábbi csapatok lesznek a MTSZ Csapatbajnokság Női I. osztályában: Gellért SE (Szeged), ÉPÍTŐK-PG Tenisz és Sport Club Egyesület (Budapest), Százhalombattai VUK SE, Das Weltauto Szentes TK
A bajnokságra minden szurkolót várnak a helyszínen, belépés díjtalan!

2021. május 15. 
Csapatbajnokság férfi OB3: MARSO TC – MIVAS SE (Miskolc)
Csapatbajnokság női OB1: MARSO TC – Százhalombattai VUK SE (SZVUK SE)
A bajnokságra minden szurkolót várnak a helyszínen, a belépés díjtalan!

2021. május 29.
Csapatbajnokság férfi OB3: MARSO TC – Gyöngy Tenisz És Sí Club-Gyöngyös
A bajnokságra minden szurkolót várnak a helyszínen, a belépés díjtalan!

2021. június 05-06. 
Matracdepó Kupa (AMATŐR VERSENY)
A már hagyománynak számító meghívásos amatőr vegyes csapatbajnokságban reméljük, idén is szép számmal jelentkeznek a csapatok.

2021. június 18-20.
Sóstói Erdő Szenior Bajnokság (AMATŐR VERSENY)
2020-ban volt első alkalommal a bajnokság és habár az időjárás nem volt túl kegyes, de nagy számmal érkeztek versenyzők az ország minden pontjáról. Bízunk benne, hogy idén újra Nyíregyházán üdvözölhetjük a teniszt kedvelőket! Részletek hamarosan!

2021. június 21-25., június 28-július 2. július 5-9, július 12-16.
MARSO Tenisz Tábor
Az előző évek sikeres táborai indokolttá tették, hogy idén négy turnusban, heti váltással szervezzük meg a táborokat. Részletek hamarosan!

2021. július 3.
XVII. Manager Open (AMATŐR VERSENY)
A szabadidős- társasági- és üzleti tenisz rendezvény sorozatnak a legfontosabb szabálya, hogy legalább a páros egyik résztvevője magán- vagy állami szektorban dolgozó menedzser, cégvezető vagy vállalkozó legyen, míg a másik amatőr játékos. Bővebb információ hamarosan elérhető.

2021. július 10-12.
MARSO Kupa (PROFI VERSENY)
A már hagyománynak számító MARSO Kupán a korosztályos versenyzők közül az F14 korosztály legjobbjai várhatóak (első kategóriás verseny), illetve az F16-18 korosztályban versenyző teniszezőket is várják Nyíregyházára. 

2021. július 17-18.
Páratlan Páros Bajnokság (AMATŐR VERSENY)
Részletek hamarosan!

2021. augusztus 28-29.
Korona Kupa (AMATŐR VERSENY)
Részletek hamarosan!

2021. szeptember 11-13. 
MARSO Kupa (PROFI VERSENY)
A már hagyománynak számító MARSO Kupán a korosztályos versenyzők közül az F12, F14, F16-18 korosztályban versenyző teniszezőket várják Nyíregyházára. Felnőtt férfi 1. kategóriás verseny is megrendezésre kerül a MARSO Kupa keretein belül, ahol 100.000Ft összdíjazás várható és reményeink szerint az előző évhez hasonló érdeklődést vált majd ki a legerősebb hazai teniszezők körében.

2021. szeptember 18-19.
VI. Jeszenszki István Emlékverseny (AMATŐR VERSENY)
A nyílt amatőr férfi páros és vegyes páros teniszbajnokságra az indulási korhatár a betöltött 30. életév, mind a női és a férfi versenyzők esetében. Részletek hamarosan!

2021. október 2-3.
II. Vino D’oro Borkupa (AMATŐR VERSENY)
A tavalyi évben hatalmas sikert aratott nyílt amatőr teniszverseny idén folytatódik a Vino D'oro borkereskedés rendezésében.

Ahogy a fenti rendezvénynaptárból is kitűnik, a 2021-es nyári idény is mozgalmas lesz a MARSO Tenisz Centrumban, ahol mindig szívesen várják a tenisz iránt rajongókat vagy az érdeklődőket. A versenyekről és a csapatbajnokság állásáról a Facebook oldalukon folyamatosan tájékoztatják a közönséget is: https://www.facebook.com/marsotenisz/

Továbbá lehetőség van a személyi jövedelemadó 1%-ának felajánlásra is az egyesületnek, amelynek köszönhetően több edzést, teniszfelszerelést és a gyerekek versenyeztetéséhez elengedhetetlen pénzügyi támogatást tudnak biztosítani a jövő kis nyíregyházi teniszbajnokainak. A MARSO Tenisz Centrum Egyesület adószáma: 18944541-2-15