100 nap múlva kezdődik az olimpia

100 nap múlva kezdődik Párizsban az olimpia. Jelenleg 150 magyar sportoló harcolta ki a részvételi jogot, akik között ott van Kovács Richárd is. A nyíregyházi ökölvívó először vehet részt a játékokon. 

100 nap múlva rajtol a párizsi olimpia.  Már most 150 kvótánál tart a magyar csapat, és minden remény megvan arra, hogy elérje a 190-es létszámot. 20 év után először fordul elő, hogy négy magyar csapat (a női és férfi vízilabda- és a két kézilabda-válogatott) is jelen lesz a világ legjelentősebb sporteseményén. A magyarok az olasz, a spanyol és a portugál csapattal lesznek egy blokkban az olimpiai faluban, ahol ott lesz a nyíregyházi Kovács Richárd is. Az ökölvívó élete első olimpiáján vehet részt, és már a leendő ellenfeleket figyeli.  

- Nagyrészt már ismerem az ellenfeleket, de még májusban lehet kvalifikációs helyet szerezni. Már figyeljük a leendő riválisokat, és szeretnék jól szerepelni Párizsban - mondta Kovács Richárd, az NYVSC-Big Boxing ökölvívója. 

Szintén jó esélye van az indulásra Helebrandt Máténak. A Nyíregyházi Sportcentrum gyaloglója világranglista helyezéssel juthat ki Párizsba. Neki ez már a negyedik olimpiája lenne. A szakvezetés abban bízik, további atléták is kvalifikálják magukat, mivel a legutóbbi világbajnokságon öt nyíregyházi sportolónak is szoríthattunk a budapesti atlétikai VB-n. A verseny Helebrandt Máté számára is emlékezetes marad. 

- Ott voltak a rokonok, barátok, ismerősök, és hazai közönség előtt nagy élmény volt versenyezni, ráadásul egyéni csúcsot is sikerült javítanom - mondta Helebrandt Máté, a Nyíregyházi Sportcentrum atlétája. 

 Sok magyar szurkoló tervezi az utazást, a szervezők pedig újabb 250 ezer jegyet dobtak a piacra, amelyek között rengeteg lesz a kedvező árú, 100 euró alatti. A covid miatt a legutóbbi két olimpia, a tokiói nyári, és a pekingi téli játékok is csonka volt, amelyről leginkább a szurkolók hiányoztak. Magyarország jelentősen hozzájárult a párizsi olimpia mezőnyének kialakulásához, hiszen a mintegy 10 500 sportolóból hozzávetőlegesen ötszázan a hazánkban rendezett versenyeken szerezték meg a kvalifikációt.