10 ezer forint alatti repülőutak - Ezekbe az országokba lehet a legolcsóbban eljutni
10 ezer forint alatti repülőutak - Ezekbe az országokba lehet a legolcsóbban eljutni

Nem kell mélyen a zsebbe nyúlni feltétlenül egy-egy külföldi út során. Vannak olyan országok, ahova nemcsak gyorsabb, de olcsóbb is repülni, mint busszal, vonattal vagy kocsival menni.

Régen a repülés úri huncutság  volt, és a kevésbé tehetőseknek be kell érniük a szárazföldi közlekedési módszerekkel.Ma viszont már olyan olcsó repülőjegyeket lehet venni, amik szinte egy árban vannak egy-egy belföldi MÁV-os vonatút árával.

Olcsó repülőutak külföldre

Wizzair és a Ryanair egymásra licitálva tolják le az utak árát, aminek köszönhetően elképesztően jutányos áron lehet többek között Rómába, Athénba vagy akár Finnországba is eljutni. Természetesen az sem mindegy, pontosan mikor is szeretne utazni az ember, hiszen vannak bizonyos csúcsidőszakok, mint a karácsony és a szilveszter, amikor az ember a feje tetejére állhat, akkor sem fog változni a horribilisen magas repülőjegy ára. Ezért jó tudni, mikor is lehet elcsípni a kedvező árú utakat.

Olaszország fővárosába, Rómába is el lehet jutni jutányos áron. Itt található többek között a méltán híres Colosseum, a Vatikán, a pápa székhelye is. Most január 29-től február 6-ig a Ryanair gépével Róma Ciampino repülőtérre oda-vissza csak 6634 forint a repülőjegy.

Svédország egyik kihagyhatatlan városa Malmö, aminek gyönyörű óvárosában magába tudja szívni az igazi skandináv életérzést. Ráadásul most többek között november 20-27-ig tartó oda-vissza repülőút a Wizzair légitársasággal csak 8080 forintba kerül.

Szarajevóba, Bosznia fővárosába is érdemes repülni a Wizzair gépével, most akár 6380 forintból is kijöhet az oda-vissza út. Többek között november 20-27-re érdemes lehet időzíteni a laza, egyhetes kiruccanást.

A magával ragadó Frankfurt az Odera folyó bal partján fekszik. A németországi városba szerencsére az oda-vissza repülőutat november 23-30 között ki lehet hozni 9780 forintból is a Wizzair légitársasággal.

Cipruson található Páfosz elbűvölő városa, ami helyet ad a világörökség védelme alatt álló Kató-páfoszi Régészeti Parknak, ahol római kori villákat és mozaikokat lehet megtekinteni. Most december 3-14 között csak 6634 forintért meg lehet szerezni az oda-vissza jegyet a Ryanair járatával.

A Sagrada Família és a Gaudí-alkotásokkal díszített Güell parknak ad otthon Barcelona, a város, amit egyszer látni kell. A Barcelona El Prat repülőtérre január 16-23 között csak 8533 az oda-vissza repülőút - amíg még vannak helyek a Ryanair gépén!

Ki ne akarna az életben egyszer eljutni Finnországba? Hiába van messze, Lappeenranta kis finn kikötővárosába január 23-30-ig 9212 forintért meg lehet szerezni a jegyet a Ryanairnél. Ha pedig az ember kijutott Finnországba, érdemes körbenézni minél több városban is.

Csehország közkedvelt gyöngyszemébe, Prágába is mennek fapados járatok. November 27. és december 03. között 6572 forintba kerül csak az oda-vissza repülőjegy a Ryanair társaságnál. Pár napot bárki szívesen eltöltene a cseh sörök csodás városában!

Színes házaival Poznań városa könnyen be tudja magát lopni az ember szívébe. Ráadásul nem kell anyagi csődöt jelenteni egyetlen út alkalmával, mivel a lengyel városba többek között november 29. és december 6-áig 6349 forint az oda-vissza repülőjegy Ryanairnél.

Athénban találhatók az impozáns Parthenon és Akropolisz építészeti remekművek, mellette persze még rengeteg görög műemléket rejt az ókori város. Pusztán 9890 forintból kijön az oda-vissza jegy, ha mondjuk egy január 11-én induló és január 16-án érkező Wizzair járatra sikerül jegyet szerezni.

 

femina.hu