Nyíregyháza közösségi színterének infrastrukturális fejlesztése


 

 

 

 

A kedvezményezett neve: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata

A projekt címe: „Nyíregyháza közösségi színterének infrastrukturális fejlesztése”

A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1.-16-H-ERFA-2018-00026

A szerződött támogatás összege:

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:  

Jelen projekt keretén belül az alábbi épületek és helyszín felújítása valósulna meg:

• Kölyökvár

•Alvégesi Művelődési Ház

•Robinson domb

Az említett ingatlanokon az alábbi felújítás, fejlesztés lett tervezve:

Kölvökvár (4400 Nyíregyháza, Dózsa György u. 25.)

A pince falán a felszivárgó talajnedvesség már látható vakolatkárosodást okozott, ezért a teljes oldalfal vakolat eltávolításra kerülnek. A teljes határoló falszerkezet injektált tömbszigetelést kap. A nagyterem alatti födémszerkezet és az oldalsó karzata tartószerkezeti megerősítése szükséges acélszerkezetekkel. Az épület teljes tetőfelületéről az azbeszt tartalmú palát elbontják a tetőlécezéssel együtt, helyére fémlemezfedés kerül. A földszinten a táncteremben és az emeleti nagyteremben a parkettaburkolat elbontásra kerül, a homokfeltöltés eltávolításával együtt. A földszinten új hőszigetelt aljzatbeton szerkezetre az emeleten a kiegyenlített födémszerkezetre fa sportpadló burkolat kerül elhelyezésre. A vizes helyiségekben és a két emeleti teraszon a burkolatok felbontásra kerülnek. A helyiségekben a vakolt, festett oldalfalak a málló festékrészek eltávolítása után újra glettelve teljes felületen új mészfestést kapnak. Az épület lábazata az elvált részek eltávolítása után kijavításra kerülnek, a lefagyott párkányok visszarögzítés után újra húzzák, a homlokzatot átfestik. A hagyományos fa szerkezetű egyrétegű üvegezéssel kialakított nyílászárók kibontásra kerülnek, helyükre új 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel ellátott gyári felületkezelésű fa nyílászárók kerülnek beépítésre. A hő központban új fűtési szivattyú kerül elhelyezésre az öntöttvas tagos radiátorok helyére acéllemez lapradiátorok kerülnek termosztatikus szelepekkel vezérelve.

További képekért kattintson a fotóra!

Alvégesi Művelődési Ház (4400 Nyíregyháza, Honvéd utca 41.)

Az épület teljes tetőfelületéről az azbeszt tartalmú pala tetőfedés elbontják a tetőlécezéssel együtt, helyére fémlemezfedés kerül. Az általános helyiségekben a vakolt, festett oldalfalak a málló festékrészek eltávolítása után új mészfestést kapnak. A teljes épület homlokzati hőszigetelése szükséges. A hagyományos acélszerkezetű egyrétegű üvegezéssel kialakított nyílászárók kibontásra kerülnek, helyükre új 3 rétegű hőszigetelő üvegezéssel ellátott műanyag nyílászárók kerülnek beépítésre. Az aula tetőfödémébe elhelyezett tetőablakok kibontásra kerülnek, helyükre új hőszigetelt kivitelű tetőtéri ablakok kerülnek beépítésre, melyből kettő elektromotoros mozgatással kialakított. Az öntöttvas tagos radiátorok helyére acéllemez lapradiátorok kerülnek termosztatikus szelepekkel,

További képekért kattintson a fotóra!

Robinson domb:

A terület játékai elavultak, balesetveszélyesek, így azok cseréje, bővítés indokolt. A fejlesztés során egy 7,5 m szintkülönbségű, 17 m hosszú, 1,4 m széles iker terepcsúszda építése mellette futó, korláttal ellátva, és 1 m széles lépcső kialakítása, új mászóvár építése, valamint a Játszótér területen eséscsillapító gumilap burkolat fektetése.

További képekért kattintson a fotóra!

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2020.04.13.

Városi cégeink