Link küldése Link küldése

Wizz Air kadétprogram Nyíregyházán
2016.01.28.Többek között a propeller működési elvéről is tanul az a 8 kadét, akiket négy hónapon keresztül 250 főből választottak ki. Ők 2016 januárjában kezdték meg a pilótaképzést Nyíregyházán. A hallgatók közül négyen Magyarországról, egy fő Ukrajnából, egy Szlovákiából, egy Angliából, egy hölgy pedig Romániából érkezett a programra.

A jelöltek már a képzés elején állásgaranciával rendelkeztek, amit a Wizz Air ajánlott fel nekik. A kadétok a 21 hónapos elméleti és gyakorlati képzés után rögtön alkalmazásba állnak, első tisztként szolgálnak majd a Wizz Airnél.

A hallgatók oktatásában három cég vesz részt, a nyíregyházi kötődésű Tréner Kft. és két holland társaság, a Flight Simulation Company és a Martin Air Flight Company.

További képekért kattintson a fotóra!

A képzési lehetőséget másfél évvel ezelőtt írta ki a Wizz Air, mivel szakemberei azt tapasztalták, hogy pilótahiány kezd kialakulni a légitársaságoknál, ezért döntöttek az állás garantált program elindítása mellett. 15 repülőiskola kapott meghívást a programba, ahol egyedüli magyar cégként képviseltette magát a Tréner Kft. Ekkor kötött szövetséget a nyíregyházi iskola a két holland társasággal.

 

Újszerű oktatás

 

Horváth Tibor, a Tréner Kft. tréningmenedzsere arról számolt be, korábban ilyen program még nem volt Magyarországon. Azt mondta, különlegességnek számít az, hogy a hallgató úgy tudja elkezdeni a képzést, hogy már egy légitársasági állása van. Hozzátette, ez Nyugat-Európában már egy bevett szokás, de Magyarországon eddig még nem volt jellemző. A programot a Wizz Air angol főpilótája kezdeményezte, aki az angol modellt megpróbálja átültetni Kelet-Európába.

A pilótajelöltek 119 ezer eurót fizettek a közel két éven át tartó, angol nyelvű képzésért. Oktatásukban a Tréner Kft. munkatársai és holland szakemberek vesznek részt. Az első három hónapban elméleti órákban részesülnek a kadétok, majd folyamatosan, ahogy az időjárás lehetővé teszi, megkezdődnek a gyakorlati órák.

 

Nyíregyháza, ahol az álmok valóra válnak

 

Oravecz András a fővárosból érkezett Nyíregyházára, hogy gyerekkori álmát valóra váltsa. Azt mondta, mindig is érdekelte a repülés, fiatal korától Magyarországon szeretett volna utasszállító pilóta lenni.

Az integrált képzés végén a pilótajelöltek többfordulós vizsgát tesznek, majd két hónap gyakorlat következik Amszterdamban, ezután pedig részt vesznek a Wizz Air belső tréningjein. Ezután teljes értékű pilótává válnak, és lehetőségük lesz arra, hogy kapitánnyal repüljenek. Az új típusú oktatási forma mellett, tőle függetlenül működik pilótaképzés a Nyíregyházi Egyetemen is, amelyben a Tréner Kft. szakemberei jelentős oktatási szerepet vállalnak.

M. E.

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!