Link küldése Link küldése

Virtuális űrutazás a Vécseyben
2017.03.17.Űrutazásra indulhattak a kisdiákok a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményében. Na nem űrrepülővel, hanem csak virtuálisan. A tanulók most a naprendszerben tehettek egy kalandos túrát.

Szing Attila csillagász elmondta, a tananyagban elvileg szerepel a naprendszernek az ismertetése, de az a szomorú tapasztalatuk, hogy erre nem szokott idő maradni. Ezt a hiányt próbálják pótolni.

 

Kézzelfogható tudás

 

A hordozható planetáriumban valóban megelevenedett az égbolt. Ez nemcsak látványos élmény a gyerekek számára, hanem közelebb hozta a tanultakat is.

További képekért kattintson a fotóra!

– Olyan volt mint egy 3D-s film, ahogy elmentek mellettünk a meteoritok, a különböző bolygók – mesélte élményeit Kósa Fanni, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményének diákja, aki hozzátette: a most látottakat később akár a földrajzban vagy más tantárgyban is tudja majd hasznosítani.

 

Igazi motiváció

 

A tanultak kézzelfoghatóvá tétele azért is jó, mert a diákok ösztönzése a tanároknak is nehéz feladat. Veres László, az iskola tagintézményvezető-helyettese a motiváció fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondja, az a gyerek, akit kellően sikerül motiválni, sokkal nagyobb teljesítményre képes. Úgy véli, ez a mostani virtuális űrutazás egy nagyon jó motiváció, ami akár pályafutásokat is elindíthat.

 

Több mint egy planetárium

 

A Csillagszekér Planetáriumot három kutató alapította az űrkutatás, a csillagászat népszerűsítését tűzve ki célul. A planetárium különlegessége, hogy a mobilitásának köszönhetően ötvözni tudja a távcsöves megfigyelést és a planetárium nyújtotta előnyöket. Digitális vetítési technikát használnak benne, így a hagyományos planetáriumnál több új funkcióval rendelkezik. Ezek közé tartozik, hogy egy speciálisan felvett filmet a teljes félgömb kupolára ki tudják vetíteni. Ezek a fulldom filmek térhatásúak, nem kell hozzá 3D szemüveg sem.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Sokakat vonzott a tó a hosszú hétvégén

Sóstó természeti különlegessége, a Tófürdő az idei nyár folyamán is nagy népszerűségnek örvend.

Kitárulnak a fürdõ kapui a nyíregyházi nyugdíjasoknak

A program kedvezményezettjei a lakcímkártyájuk szerint nyíregyházi illetõségû nyugdíjasok.

Nyaralás 2018

A nyári vakáció előtt az elmúlt évhez képest is jelentősen nőtt az előfoglalások száma.

Az Északi-sarkvidék egyik ikonikus állatával is találkozhatunk a Nyíregyházi Állatparkban

A rénszarvas az Északi-sarkvidék térségének ikonikus állata.

Nyíregyházán is Cinema City Filmünnep

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet nézhet meg a közönség.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!