Link küldése Link küldése

Virtuális űrutazás a Vécseyben
2017.03.17.Űrutazásra indulhattak a kisdiákok a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményében. Na nem űrrepülővel, hanem csak virtuálisan. A tanulók most a naprendszerben tehettek egy kalandos túrát.

Szing Attila csillagász elmondta, a tananyagban elvileg szerepel a naprendszernek az ismertetése, de az a szomorú tapasztalatuk, hogy erre nem szokott idő maradni. Ezt a hiányt próbálják pótolni.

 

Kézzelfogható tudás

 

A hordozható planetáriumban valóban megelevenedett az égbolt. Ez nemcsak látványos élmény a gyerekek számára, hanem közelebb hozta a tanultakat is.

További képekért kattintson a fotóra!

– Olyan volt mint egy 3D-s film, ahogy elmentek mellettünk a meteoritok, a különböző bolygók – mesélte élményeit Kósa Fanni, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Vécsey Károly Tagintézményének diákja, aki hozzátette: a most látottakat később akár a földrajzban vagy más tantárgyban is tudja majd hasznosítani.

 

Igazi motiváció

 

A tanultak kézzelfoghatóvá tétele azért is jó, mert a diákok ösztönzése a tanároknak is nehéz feladat. Veres László, az iskola tagintézményvezető-helyettese a motiváció fontosságára hívta fel a figyelmet. Mint mondja, az a gyerek, akit kellően sikerül motiválni, sokkal nagyobb teljesítményre képes. Úgy véli, ez a mostani virtuális űrutazás egy nagyon jó motiváció, ami akár pályafutásokat is elindíthat.

 

Több mint egy planetárium

 

A Csillagszekér Planetáriumot három kutató alapította az űrkutatás, a csillagászat népszerűsítését tűzve ki célul. A planetárium különlegessége, hogy a mobilitásának köszönhetően ötvözni tudja a távcsöves megfigyelést és a planetárium nyújtotta előnyöket. Digitális vetítési technikát használnak benne, így a hagyományos planetáriumnál több új funkcióval rendelkezik. Ezek közé tartozik, hogy egy speciálisan felvett filmet a teljes félgömb kupolára ki tudják vetíteni. Ezek a fulldom filmek térhatásúak, nem kell hozzá 3D szemüveg sem.

Zadubenszki Norbert

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Nyíregyházán is Cinema City Filmünnep

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet nézhet meg a közönség.

Nyíregyházán is Mozinet Filmnapok

Nyíregyháza művészmozija is csatlakozott a 7. Mozinet Filmnapokhoz.

Lezajlott a 49. Nemzetközi Tisza Túra

Dr. Egri Kiss Tibor túravezető publikus beszámolója a 49. Nemzetközi Tisza Túráról.

Hűsítő csábítások a hupikék törpikéktől a pisztáciáig

A tikkasztó hőség kellős közepette mi sem eshet jobban, elnyalni három gombóc fagyit.

Könnyű nyári finomságok

Lukács Péter, a Korona Hotel séfjének ajánlásával.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!