Link küldése Link küldése

Villamos tanműhely, duális képzés - valós gyakorlatszerzési lehetőség az E.ON-nál
2018.10.15.


Egyedülálló, valós gyakorlatszerzési lehetőséget kínál a műszaki pályára készülő fiatalok számára az a villamos tanműhely, amelyet hétfő délelőtt adtak át az E.ON egyik nyíregyházi telephelyén. A társaság és a Nyíregyházi Szakképzési Centrum együttműködésének célja a megfelelő tudású középfokú villamos szakemberek oktatása.


 

Az energiavállalatnak korábban volt tanműhelye városunkban, ám most újra igény jelentkezett a gyakorlati színtérre, főként a duális képzés miatt. Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta:

A duális képzés keretében a tanulóink, jelen esetben a villanyszerelők az iskolában megszerzett elméleti tudásukat valós, munkahelyi körülmények között mélyíthetik el. Ők itt, az E.ON-nál dolgozhatnak, a vállalat pedig saját dolgozóként kezeli őket.


A duális képzés keretében itt tanuló fiatalokkal szerződést kötnek, a diákokat díjazásban részesíti a vállalat – mondta Haraszti Judit vezérigazgató.

Ezen kívül ugyanolyan szerszámokat kapnak, mint a főállású munkatársaink, védő- és munkaruhát is kapnak, valamint a szociális csomagból is igénybe vehetnek bizonyos elemeket és természetesen nagyon komoly törődést kapnak. Van főállású szakoktatónk és van egy olyan kollégám, aki személyesen nekem segít abban, hogy a duális képzésben előre haladjunk; valamennyi üzemünkben ő fogja össze a duális képzést. Ez annak a garanciája, hogy azonos színvonalon, ugyanolyan program szerint haladnak ezek a képzések az E.ON valamennyi üzemében.


További képekért kattintson a fotóra!

A nyíregyházi tanműhely átadóján dr. Kovács Ferenc polgármester kiemelte, a piacképes tudással, ismeretekkel rendelkező fiatal szakemberek a városnak és az itteni cégeknek is fontosak.

Az elmúlt években azt tapasztaljuk, hogy szakképzett munkaerőhiány van – ezért kell gyorsan valamit tenni, persze itt a gyorsaságnak van egy átfutási ideje, hiszen a képzés nem néhány hónap, hanem néhány év. Én nagyon örülök, hogy ez a tanműhely elindult, jól jár vele az E.ON, a Szakképzési Centrum, a diákoknak is nagyon jó és remélem a városnak is jó lesz. Az önkormányzat támogatja az ilyen programokat és nagyon remélem, hogy egyre több követője is lesz ennek a tanműhely létrehozásnak. 

 

A tanműhelyben két oktatótermet alakítottak ki. Az egyik műhelyrész oktató és vizsgatérként szolgál és főként az épületvillamosság területén hasznos az itt megszerzett tudás. A másik terem a hálózatépítés és szerelés gyakorlására ad lehetőséget.

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Karbantartási munkálatok miatt szünetelni fognak a határátléptetések

A hálózatfejlesztések a közúti és vasúti határátkelőhelyeket is érintik.

Örökségtúra a Felső-Tisza-vidéken, a Középkori Templomok Útján – Az ismeretlen Szatmár

A Középkori Templomok Útja Egyesület újabb túrára invitálja az érdeklődőket.

Baleset a felüljárón – Métereken át maga előtt tolta a vétlen járművet egy teherautó

Hétfő este a Tiszavasvári úti felüljáró tetején egy nyerges vontató szabálytalanul váltott sávot.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi a Garibaldi utcán kedd reggelre

Ma hajnalban a Garibaldi utcán kigyulladt egy személygépkocsi.

Közel 40 méteren keresztül tolt maga előtt egy járművet egy kisteherautó

Tegnap délután a Korányi Frigyes utcán egy teherautó figyelmetlenül váltott sávot.

Befejeződött a Bem József Általános Iskola Kazinczy Ferenc Tagintézményének korszerűsítése

Több intézményt is felújítottak az elmúlt hónapokban Nyíregyházán.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!