Link küldése Link küldése

VB-re utazhat a Móricz - kijutott a világbajnokságra a leány röplabda együttes
2018.10.12.


 Világbajnokságra utazhat a Móricz Zsigmond Iskola leány röplabda együttese. A nyíregyházi csapat megnyerte a diákolimpiát, így ők képviselhetik Magyarországot a horvátországi VB-n.


 A Móricz Zsigmond Általános Iskola évek óta híres arról, hogy olyan röplabdásokat nevel, akik később az élvonalban is szerepet kapnak. A Fatum Nyíregyháza jelenlegi keretéből Tóth Fruzsina, Tóth Dalma és Szabó Lili is intézmény csapatában röplabdázott, és rendszeresen jól szerepel az együttes a diákolimpiákon is. A legutóbbi döntőben győzött a nyíregyházi gárda, ez pedig azt jelentette, hogy képviselhetik Magyarországot a világbajnokságon.

- Mi fogjuk képviselni Magyarországot, Nyíregyházát, a Sportcentrumot, hiszen a gyerekek többsége a Sportcentrum játékosa is. Büszkék vagyunk erre, szeretnénk ott lenni a világbajnokságon és ott méltón szerepelni - mondta Moravszki Gyuláné edző Móricz Zsigmond Iskola

A VB-t a horvátországi Porecben rendezik 2019. tavaszán. A csapat most az utazáshoz szükséges anyagi háttér megteremtésén dolgozik. Idén is megrendezik a Móricz Kupa nemzetközi felkészülési tornát ősszel, és minden eddiginél rangosabb mezőny érkezik a határon túlról is. A mérkőzéseket három helyszínen rendezik majd, a Móricz pedig bízik abban, hogy itthon tartja a serleget.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Úszni jó - sporteszközöket kaptak a Sportcentrum legkisebb úszói

A Hiszek Benned program keretében 1 millió forint értékű eszköz segíti az edzéseket

Kosárlabda NB-II - Gyulán nyert a Sunshine NYIKSE

A junior csapat a felsőházba jutott

Bajnokok - Bakosi Péter és Zajácz Petra is aranyérmes az OB-n

A nyíregyházi magasugró 8. alkalommal végzett az élen

Címvédés - KUPAGYŐZTES A FATUM NYÍREGYHÁZA!!!

Játszmát sem veszítettek a mieink a döntőbenImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!