Link küldése Link küldése

Vállalkozások fejlődéséért – Hatalmas az érdeklődés a mikrohitelek iránt!
2018.07.10.


A PRIMOM Mikrohitel Bizottsága júniusi ülésén 17 vállalkozónak több mint 123 millió forint hitelt hagyott jóvá. A hitelek célja, hogy a vállalkozások nagyobb iramban fejlődjenek, ingatlan vásárlásra, gépekre, berendezésekre is igényelhetik.


A Primom közel 30 éve áll a megyei és régiós kezdő és már működő mikro-, kis-, és közepes vállalkozások szolgálatában. A cél, hogy a megyei vállalkozások működését élénkítse és olyan korszerű eszközrendszert segítsenek kialakítani, ami a mai modern elvárásoknak megfelel. Az ügyfelek mikrohitelt is igényelhetnek – a feltételek kedvezőek, gépekre, berendezésekre, vagy akár ingatlan vásárlásra és felújítására is felhasználhatják az összegeket.

Hargitainé Tolnai Andrea, a PRIMOM Közhasznú Alapítvány mikrohitel igazgatója elmondta:

Az alapítvány jelenleg 3 -féle mikrohitelt tud ajánlani a vállalkozóknak a számára, egyik az országos mikrohitel, melyhez a forrást a Magyar Vállalkozás Fejlesztési Alapítvány biztosítja. E program keretében 10 millió forintot igényelhetnek a vállalkozók 10 éves futamidővel és egy év türelmi idővel, mely idő alatt csak a kamatot kell fizetni. A kamat az fix 3,9%-os. A beruházás célja lehet, ingatlan vásárlás, fejlesztés, eszközök, berendezések vásárlása, illetve forgóeszközt vásárolhatnak belőle a vállalkozók.

A hiteligényléshez az ügyfélnek ki kell töltenie a hitelkérelmi nyomtatványt. Ez a további szükséges dokumentumokkal együtt elérhető a Primom honlapján. A három igényelhető mikrohitel kedvezőbbek az ügyfelek számára, mint a piaci hitelek, hiszen gyorsabb az elbírálási folyamat, és szubjektív tényezőket is figyelembe vesznek, így olyan vállalkozások is hitelhez juthatnak, akik bankoknál nem tudtak.

Hargitainé Tolnai Andrea azt is elárulta:

Az alapítvány a saját pénzéből finanszírozza, ennek a két hitelnek a kondíciói, 5 éves futamidőre lehet igényelni 5 millió forintot a kamat az fix 4,9%-os , és a kettő között az a különbség, hogy az egyik hitelnél igénybe vesszük a Garantika Hitel Garancia zrt. készfizető kezességét. Itt ez kicsit szigorúbb feltételek vannak, nem igényelheti kezdő vállalkozás. A bevételtől a fennálló kötelezettségtől függ, hogy a vállalkozó mennyi hitelt kaphat az 5millió forintból. A másik hitelnél, ott kezdő vállalkozások is igénybe vehetik és jóval rugalmasabb a hitelfeltétel.

Mind a három hitel esetében a Mikrohitel Bizottság dönt a kérelmekről. A legkedvezőbb feltételei a mikrohiteleknek, hogy 100%-ban előrefinanszírozottak, nem szükséges hozzá önerő, rugalmas visszafizetési lehetőséget biztosítanak a vállalkozásoknak.

 

Horváth Kíra

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Európai Mobilitási Hét Vásárosnaményban

Bűnmegelőzési szakemberek látták el hasznos bűn- és balesetmegelőzési tanácsokkal a lakosságot.

Esélyt kapott a megjavulásra a fiatalkorú gyanúsított

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés vétsége miatt indult nyomozás.

Futballmérkőzés sajtótájékoztatója a törvényszéken

A Nyíregyházi Törvényszék közleménye.

Barátságos mérkőzés szeptember 28-án

Szeptember 28-án immáron 8. alkalommal kerül sor a nagyszabású labdarúgó rendezvényre.

Közlekedők figyelem! – Sávszűkület a Bujtosi Uszoda építése miatt

Szeptember 27-én csütörtöktől előreláthatólag két héten keresztül sávszűkületre kell számítani.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!