Link küldése Link küldése

Vállalkozások fejlődéséért – Hatalmas az érdeklődés a mikrohitelek iránt!
2018.07.10.


A PRIMOM Mikrohitel Bizottsága júniusi ülésén 17 vállalkozónak több mint 123 millió forint hitelt hagyott jóvá. A hitelek célja, hogy a vállalkozások nagyobb iramban fejlődjenek, ingatlan vásárlásra, gépekre, berendezésekre is igényelhetik.


A Primom közel 30 éve áll a megyei és régiós kezdő és már működő mikro-, kis-, és közepes vállalkozások szolgálatában. A cél, hogy a megyei vállalkozások működését élénkítse és olyan korszerű eszközrendszert segítsenek kialakítani, ami a mai modern elvárásoknak megfelel. Az ügyfelek mikrohitelt is igényelhetnek – a feltételek kedvezőek, gépekre, berendezésekre, vagy akár ingatlan vásárlásra és felújítására is felhasználhatják az összegeket.

Hargitainé Tolnai Andrea, a PRIMOM Közhasznú Alapítvány mikrohitel igazgatója elmondta:

Az alapítvány jelenleg 3 -féle mikrohitelt tud ajánlani a vállalkozóknak a számára, egyik az országos mikrohitel, melyhez a forrást a Magyar Vállalkozás Fejlesztési Alapítvány biztosítja. E program keretében 10 millió forintot igényelhetnek a vállalkozók 10 éves futamidővel és egy év türelmi idővel, mely idő alatt csak a kamatot kell fizetni. A kamat az fix 3,9%-os. A beruházás célja lehet, ingatlan vásárlás, fejlesztés, eszközök, berendezések vásárlása, illetve forgóeszközt vásárolhatnak belőle a vállalkozók.

A hiteligényléshez az ügyfélnek ki kell töltenie a hitelkérelmi nyomtatványt. Ez a további szükséges dokumentumokkal együtt elérhető a Primom honlapján. A három igényelhető mikrohitel kedvezőbbek az ügyfelek számára, mint a piaci hitelek, hiszen gyorsabb az elbírálási folyamat, és szubjektív tényezőket is figyelembe vesznek, így olyan vállalkozások is hitelhez juthatnak, akik bankoknál nem tudtak.

Hargitainé Tolnai Andrea azt is elárulta:

Az alapítvány a saját pénzéből finanszírozza, ennek a két hitelnek a kondíciói, 5 éves futamidőre lehet igényelni 5 millió forintot a kamat az fix 4,9%-os , és a kettő között az a különbség, hogy az egyik hitelnél igénybe vesszük a Garantika Hitel Garancia zrt. készfizető kezességét. Itt ez kicsit szigorúbb feltételek vannak, nem igényelheti kezdő vállalkozás. A bevételtől a fennálló kötelezettségtől függ, hogy a vállalkozó mennyi hitelt kaphat az 5millió forintból. A másik hitelnél, ott kezdő vállalkozások is igénybe vehetik és jóval rugalmasabb a hitelfeltétel.

Mind a három hitel esetében a Mikrohitel Bizottság dönt a kérelmekről. A legkedvezőbb feltételei a mikrohiteleknek, hogy 100%-ban előrefinanszírozottak, nem szükséges hozzá önerő, rugalmas visszafizetési lehetőséget biztosítanak a vállalkozásoknak.

 

Horváth Kíra

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A héten sem kímélték a szúnyokat Nyíregyházán! – Olvasói fotó érkezett

Országosan több helyszínen kiemelt figyelmet fordítanak a szúnyoggyérítésre.

LEGO Strand Party Nyíregyházán – Élmény a vízparton

A NYÍREGYHÁZI LEGO GYÁR BEMUTATJA: LEGO Strand Party a sóstói Aquarius Élmény és Parkfürdőben.

A makietetés a kedvenc – Véget ért a Zoo-Suli, megkérdeztük, mit szóltak hozzá a gyerekek

Idén is rengeteg gyermek választotta nyári táborként a Zoo-Sulit.

Két baleset is történt a Tokaji úton péntek délelőtt

Egy tolató és egy haladó autó ütközött péntek délelőtt, szintén a Tokaji úton.

Baleset a piacnál – Ezért ne haladjunk a holttérben!

Baleset történt péntek délelőtt a Tokaji út elején.

Befejezték a halálos baleset helyszínelését – Az áldozat a helyszínen életét vesztette

Egy motorkerékpárral közlekedő 26 éves fülöpi férfi vesztette életét a balesetben.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!