Link küldése Link küldése

Vakáció 2018 – Törökország és Görögország volt a sláger
2018.09.18.


Kiemelkedő eredménnyel zárják a nyaralási szezont a magyar utazási irodák. Törökországban 20 százalékkal, Görögországban 10 százalékkal vakációztak többen mint tavaly, de egyén utazással a horvát tengerpart is népszerű volt. Belföldön a Balatonra is ki lehetett tenni a megtelt táblát, de a wellness hotelek sem panaszkodhattak.


Az idei nyári vakáció előtt az elmúlt évhez képest is jelentősen nőtt az előfoglalások száma az utazási irodákban. Egy korábbi felmérés azt prognosztizálta, hogy a magyarok 63 százaléka várhatóan elmegy nyaralni az idén és átlagosan 194 ezer forintot szán erre. A nyaralást kihagyók 59 százaléka a pénzhiányt hozta fel indokként, 22 százalékuk viszont az utazásra költendő összegből inkább a megtakarításait növeli. Mint augusztus végére kiderült, a főszezonban újra nőtt az utazási kedv, akár szervezetten, akár egyéni utazással. A magyarok azért választják szívesen a mediterrán vidékeket, mert az időjárás nem tréfálja meg őket, sok a napsütés, ritka a csapadék.

Törökország és Görögország volt a sláger

Bicsérdy Rita turisztikai szakértő arról számolt be, hogy kiemelkedő eredménnyel zárják a nyaralási szezont a magyar utazási irodák. A Törökországba utazók száma 20 százalékkal nőtt, hiszen az all-inclusive ellátással ár-érték arányban a legjobb választás. Görögországban 10 százalékkal vakációztak többen mint tavaly, a magyarok szeretik a görög ízeket és életérzést. Ezek mellett egyén utazással a horvát tengerpart is népszerű volt. Belföldön a Balatonra újra ki lehetett tenni a megtelt táblát, de a wellness hotelek sem panaszkodhattak.

Sok helyen még mindig nyár van

Az idei utazási célok kiválasztását szerencsére már nem befolyásolta a terrorizmus miatti félelem, vagy belpolitikai zavargás. Az irodák által bérelt charter repülőjáratok rendben indultak és érkeztek, az egyénileg utazóknak viszont néhány esetben bosszúságot okoztak a fapados légitársaságok. A szakemberek azt mondják, október végéig még bátran utazhatunk a Földközi tenger partjaira, Törökországba, Ciprusra, Krétára és Máltára. Ilyenkor igazi nyár van még Jordániában, Izraelben, Tunéziában és Egyiptomban is. Belföldön pedig ősszel azokat a wellness szállodákat ajánlják, amelyek zárt fürdőtérrel is rendelkeznek, így a vendégek kikapcsolódását nem befolyásolja a változó időjárás

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Gratulálunk Krúdy! – Itt a 2019-es középiskolai rangsor, ez a tíz legjobb vidéki gimnázium

Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

Ünnepi megemlékezésekkel, egy drámai játékkal és koszorúzással telik az idei október 23-a

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezés lesz.

Pénteken megkezdődtek az 1956-os megemlékezések Nyíregyházán

A Hősök terén és az 56-os emlékműnél is várják a nyíregyháziakat.

Ajaj! Közeleg Krúdy „fekete” péntekje

Sokan nem babonásak, mégis eszükbe jut, ha egy fekete macska megy át az úton, az nem jelent jót.

Ami a KGST piacon nem kapható, az tulajdonképpen nem is létezik

Óriási terület, 350-400 árus és több ezer vásárló.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!