nyiregyhaza.hu
Hírek Galéria

Városháza Városinfo Programajánló

Műsorajánló

E-Városháza

Hírek » Helyi hírek

Megvannak a LIKE győztesei


Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Nyírség Turizmusáért Egyesület és a Váci Mihály Kulturális Központ LIKE elnevezésű tehetségkutató versenyének döntőjét tartották ma a VMKK-ban.

Balogh Rebeka lett az ének és zene kategória győztese az első LIKE nyíregyházi tehetségkutatón. A pszichológusi álmokat és angliai tanulmányokat dédelgető, a Kölcsey Gimnáziumba járó fiatal ráadásul autodidakta módon, egyedül készült a versenyre, amelyet Bon Iver dalával nyert meg. Konkurenciája pedig volt bőven: összesen több mint négyszázan jelentkeztek a sorozatra, ebből nyolcvan fiatalt szavazott a fináléba a zsűri, harmincegy produkció által az elő- és középdöntő során. A vers és próza kategóriát egy Váci verssel nyerte meg a Varga Ildikó által felkészített, a Zrínyi Gimnáziumban tanuló, egyébként orvosnak készülő Kiss Eszter.

A verseny alapötlete a 2014-es városbálon fogalmazódott meg, annak jótékonysági célja valósult meg a LIKE által. Az önkormányzat, a Nyírség Turizmusáért Egyesület és a Váci Mihály Kulturális Központ égisze alatt zajló tehetségkutató fővédnökségét dr. Kovács Ferenc polgármester vállalta fel, aki a döntőn az emléklapok és a több százezer forint értékű ajándékutalvány kiosztása mellett fontos bejelentést is tett, a magas színvonalú produkciókat elismerve.

"Szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett ennek a versenynek a szervezésében, a versenyzőknek, felkészítő tanáraiknak, és a szüleiknek is, akik ezeket a tehetséges gyerekeket nevelik Nyíregyházán. Egyben szeretném bejelenteni, hogy mindenki nyert, hiszen egy miskolctapolcai barlangfürdős kiránduláson vesznek részt a döntősök és a díjazottak pedig felléphetnek az ez évi VIDOR Fesztiválon- mondta el"

Az énekesek mellett a másik népes mezőnyt a táncosok adták, ahol végül egy szólista, a Művészeti Szakközépiskola végzőse, Legeza Krisztina tanítványa, a Táncművészeti Főiskolára készülő Szabó Steffi győzedelmeskedett, egy kiélezett versenyben. A zsűri még kiosztott egy különdíjat is, melyet a szintén művészeti Princess Balett Csapat kapott a Vihar című, Némethy Mária által megálmodott koreográfiával, és a közönség is voksolt: így a Széchenyi Szakközépiskolából érkező fiú a capella énektrió, a THE BMG is berobbant a köztudatba.

A versenysorozaton kiderült: tele van a város tehetséges fiatallal, akik számára kiváló lehetőség volt a bemutatkozásra a LIKE, melynek tervezetik a folytatását. Aki lemaradt az ideiről, a döntő teljes felvételét megnézheti két részletben ezen és a jövő hétvégén, a Nyíregyházi Televízióban, este fél kilences kezdettel.

Like győztesek

Vers és próza kategória:
1. Kiss Eszter (Felkészítő: Varga Ildikó)
2. Ladács Fanni (Felkészítő: Varga Ildikó)
3. Nagy Dávid (Felkészítő: Nagy Zsuka)

Ének és zene kategória:
1. Balogh Rebeka
2. Rostás Tünde (Felkészítő: Potornainé Telenkó Tünde)
3. Hársfalvi Fanni (Felkészítő: Kazár Tíciána)

Tánc kategória:
1. Szabó Steffi (Felkészítő: Legeza Krisztina)
2. Boombox tánccsoport (Y2K)
3. Szabó Réka (Felkészítő: Némethy Mária)

Különdíj:
Princess Balett: Vihar c. produkció (Művészeti Szakközépiskola, felkészítő: Némethy Mária)
Közönségdíj:
The BMG - a capella énektrió (Bojtor Balázs, Szenes Máté és Sebestyén Gergely – Széchenyi Szakközépiskola, felkészítő: Várszeginé Balogh Gabriella)

A zsűri tagjai voltak:
Kolláth Edit táncpedagógus, igazgató-helyettes, Kalapos Tamás versenytáncos-koreográfus (T-Dance), Orémusz Maja Kazinczy-érmes, magyartanár, a Bencs Villa vezetője, Gál Sándor, a 4 for Dance tagja, alapítója, Tamás Attila, a Vikár zeneiskola vezetője, Artisjus-díjas zenetanár, Csernák Tibor, hivatásos előadóművész, a Polip Music vezetője. (Korábban: Nagy Zsuka költő, tanár és Nagy Ricsi, az X-Faktor 4. helyezettje)


nyomtatás | visszaTovábbi hírek

2018.01.19. Rendőrségi objektumba látogattak az óvodások
2018.01.19. Új köztársaság létrehozását szeretnék elérni társadalmi összefogás mentén
2018.01.19. Feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy roncsok közé szorult személyt
2018.01.19. Eredeti Himnusz kéziratok érkeztek Nyíregyházára
2018.01.19. Idén három zarándokvonatot indít a MÁV a kegyhelyekre