nyiregyhaza.hu
Hírek Galéria

Városháza Városinfo Programajánló

Műsorajánló

E-Városháza

Hírek »

Transzba esve


Október 21-én az idei év egyik legkülönlegesebb kiállítása nyílt meg Nyíregyházán, a Pál Gyula Teremben. A Hadron Művészeti Egyesület első tematikus kiállításáról van szó, mely a Transz címet kapta és még november 28-áig megtekinthető 9 és 17 óra között, vasárnap és hétfő kivételével.

Miért pont Transz? Miről is szól ez voltaképpen? Ezek a kérdések bennem is felmerültek, azonban ahogy beléptem a terembe, megtaláltam a válaszokat. A kiállító művészek a Transz szó és az ezáltal behívott fogalmak köré álmodták meg fantáziadús alkotásaikat. Magával ragadó és elgondolkodtató munkák és önkívületbe ejtő hangulat várja a látogatókat.

A művészek között szerepel Bori Dóra keramikusművész, a Samu Géza-díjas Czigándi Varga Sándor szobrászművész, Endresz Ágnes látványtervező képzőművész, a Nyíregyháza Város Művészeti Ösztöndíját kiérdemelt Gabulya Márta kerámiatervező iparművész, Homoródi Éva festőművész, a Nyíregyháza Város Képzőművészeti Ösztöndíját elnyert Molnár Dóra Eszter grafikusművész, a Mindszent Városért Díjas Németh Erika szobrászművész, Sárréti Gergely szobrászművész, Szabó Attila (DLA) képzőművész, Vargáné Kőrösi Viktória festőművész és Verebélyi Olga képzőművész.

[REKLAM]

 

A kiállítás különlegességéhez méltó megnyitást Áfra János költő biztosította, aki a következőket mondta a Transz kapcsán: „az alkotási folyamat maga is járhat valamiféle elragadtatással, ilyen értelemben nagyon is önreflexív a kiállítás címválasztása. A legkiválóbb műtárgyak sikerültségét is gyakran kötjük össze azzal a befogadói tapasztalattal, hogy bennük elmerülve képessé válunk a mindennapjainkat meghatározó gondolatvilágon kívül kerülni. Ez pedig mi, ha nem valamiféle transzállapot? (...) A Transz című tárlat látogatóinak sem más a feladata, mint átkelni a munkák által kirajzolt útvonalon, biztosan várnak rá itt olyan művek, amelyek, ha nem is ejtenek transzba, de érzékeltetni tudják a megváltozott tudatállapotok rendkívül izgalmas világát és a transz előtaggal képezhető fogalomháló összetettségét.”

Aki teheti, látogasson el a Pál Gyula Terembe és váljon részesévé ennek a hétköznapokból kizökkentő élménynek!

Farkas Fanni


nyomtatás | visszaTovábbi hírek

2019.02.16. Felkészülni, vigyázz - KUPADÖNTŐ!!!
2019.02.15. Elérkezett a pillanat – Szombaton lesz a II. Nyírségi Disznótoros Fesztivál!
2019.02.15. Térkép segíti majd a II. Nyírségi Disznótoros Fesztiválra érkezőket a tájékozódásban
2019.02.15. Minden, amit a II. Nyírségi Disznótoros Fesztiválról tudni kell!
2019.02.15. Ingyenes autóbuszok járnak majd a Disznótoros Fesztiválra – Íme a pontos menetrend!