Link küldése Link küldése

Ússz egy tókört - A Magyar Úszás Napja Nyíregyházán
2018.06.12.


 Nyíregyháza is csatlakozott a Magyar Úszás Napjához. Június 16-án egy 750 méteres kört úszhatnak a nevezők a Sóstói tóban. A rendezvénnyel a sportágat szeretnék népszerűsíteni.


 Nyíregyháza az elsők között csatlakozott néhány éve a Magyar Úszás Napjához. A strandon illetve a tófürdőn színes programokat rendeztek, szombaton pedig ismét a tófürdő lesz a központ. 750 métert kell teljesíteniük a nevezőknek.

- Nincs nevezési díj, akik pedig regisztrálnak, ingyenesen léphetnek be a tófürdőre. Több kategóriában hirdettünk úszást, így külön értékeljük az amatőröket és a versenyzőket, valamint a különböző korosztályokat. A programok 10 órától indulnak, nevezni 9 órától lehet. 13 órától rajtolnak a versenyzők – mondta Dr. Podlovics Roland, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója.

A pályát pontosan kijelölik, és folyamatosan csónakokkal, búvárokkal biztosítják a program ideje alatt. A nap legfontosabb célja az úszás népszerűsítése.

- Teljesen mindegy milyen úszásnemben teljesítik a nevezők a 750 métert, nincs előírás. Sőt időkorlát sincs, mindenki saját tempójában úszhat. A versenyzők várhatóan 10 perc alatt célba érnek, de aki lassabb annak sem kell aggódnia, mindenki díjat kap – mondta Urbin Tamás, a Sportcentrum vezetőedzője.

Az első három helyezett érmet is kap. A Nyíregyházi Sportcentrum versenyzői közül többen is elindulnak, a legjobbak azonban Balatonfüreden állnak rajthoz. A szombati rendezvényt eső esetén is megtartják, csak villámlás miatt állítják le a futamokat.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Félmilliós összdíjazás - rangos kispályás torna január végén Nyíregyházán!

A T-Forg Trans Kupán számos kiegészítő program is várja az érdeklődőket

Sport XXI - Atlétikai verseny a Nyíregyházi Egyetem csarnokában

Több számban mérték össze erejüket a gyerekek

Hogy micsoda? Beszélő boxzsákot készítettek Nyíregyházán!

Segítségével profik és amatőrök is átélhetik egy igazi mérkőzés izgalmait

Érden a birkózók - az év első versenyén a Nyírsport SE

Nemzetközi tornán vettek részt a nyíregyházi fiatalokImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!