Link küldése Link küldése

Ünnepi műsorral, koncerttel és tűzijátékkal is várták a városlakókat augusztus 20-án
2018.08.21.


Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére.


Ünnepi műsorral várták a városlakókat hétfőn, a Kossuth téren. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

– Az államalkotó uralkodó és hadvezér, ahogy azt a történelmi századok is alátámasztják, munkásságával erős alapot épített, örök érvényű iránymutatást adott. Amikor ezen a napon fejet hajtunk a nagy királyunk emléke és munkássága előtt, kinyilvánítjuk, hogy örökségét tovább visszük és továbbadjuk a következő generációknak is.

Városunk polgármestere beszédében hitet kívánt a magyaroknak, egyúttal kiemelte, évek óta együtt építkezünk Nyíregyházán, a helyi közösség fejlődik, gyarapodik. Hozzátette:

– Ennek az ünnepnapnak a fényét emeli a megszentelésre váró új kenyér, a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági program által a Kárpát-medencében összegyűjtött adomány-búzából sütött kenyér, amit nagy örömmel fogadtunk. Az itt megszentelt és elfogyasztott kenyér emlékeztet mindenkit arra, a határon túl élő honfitársaink mindig velünk vannak, lélekben és célkitűzésekben.

További képekért kattintson a fotókra!

A hagyományokhoz híven augusztus 20-án adták át a Nyíregyháza Város Díszpolgára címet. Ebben az esztendőben Bakó Levente, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Liszt-díjas trombitaművész, karmester kapta a címet. Bakó Levente azt mondta:

– Az én munkásságom Budapesten, nemzetközi színpadokon is kiteljesedik, de közel 10 éve a városi fúvószenekart is vezetem! Úgy érzem, nagyon szép és jó munka folyik ott, amihez nemcsak én, hanem a teljes apparátus kell. Azt gondolom, hogy ez az ő érdemük is. De ennél a díjnál abszolút a szívem dobban meg, és természetesen a büszkeség, de még inkább a boldogság beszél belőlem, hogy a szülővárosom nemcsak figyelemmel kíséri a munkákat, hanem elismeri azt és ennyire díjaz engem.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a magas színvonalú tevékenységéért, megbecsülése jeléül Inczédy György Életműdíjakat is adományozott. Idén öten: Gebri József nyugdíjas docens, karnagy és fagottművész, Maleczki Sándor, a tirpák hagyományok őrzője, vőfély, dr. Porkoláb Zoltán nyugdíjas főorvos, Szénás Imre kalapos mester és Szolanics Elvira keramikus részesült a megtisztelő elismerésben.

Majd „Elvégeztük, elvégeztük az aratást...” címmel közös előadást tartott az Igrice Néptáncegyüttes, a Nyírség Táncegyüttes és a Szabolcsi Néptáncegyüttes a belvárosban.

Táncház, koncert is várta a városlakókat, majd az estébe nyúló ünnepi programot 21 óra 30 perckor látványos tűzijáték koronázta meg.

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az én könyvtáram – Szakmai napot szerveztek a Móricz Zsigmond Könyvtárban

Február 1-jén indult a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-os projekt.

Baleset Sóstóhegyen – Elveszítette uralmát egy sofőr járműve felett, kerítésbe rohant

Kerítésnek csapódott egy személygépkocsi Sóstóhegyen, jelentős az anyagi kár.

Nyíregyházi tanulmányúton vettek részt Lembergből érkező turisztikai szakemberek

Június végén Lembergbe, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi, a két fiatal még időben elhagyta a járművet

Szombat hajnalban Felsősima és Kálmánháza között két fiatal lesodródott az útról.

Így alakul az Egyenlő Bánásmód Hatóság október havi ügyfélfogadása

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!