Link küldése Link küldése

Ünnepi műsorral, koncerttel és tűzijátékkal is várták a városlakókat augusztus 20-án
2018.08.21.


Augusztus 20-a Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékére.


Ünnepi műsorral várták a városlakókat hétfőn, a Kossuth téren. Dr. Kovács Ferenc polgármester elmondta:

– Az államalkotó uralkodó és hadvezér, ahogy azt a történelmi századok is alátámasztják, munkásságával erős alapot épített, örök érvényű iránymutatást adott. Amikor ezen a napon fejet hajtunk a nagy királyunk emléke és munkássága előtt, kinyilvánítjuk, hogy örökségét tovább visszük és továbbadjuk a következő generációknak is.

Városunk polgármestere beszédében hitet kívánt a magyaroknak, egyúttal kiemelte, évek óta együtt építkezünk Nyíregyházán, a helyi közösség fejlődik, gyarapodik. Hozzátette:

– Ennek az ünnepnapnak a fényét emeli a megszentelésre váró új kenyér, a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem jótékonysági program által a Kárpát-medencében összegyűjtött adomány-búzából sütött kenyér, amit nagy örömmel fogadtunk. Az itt megszentelt és elfogyasztott kenyér emlékeztet mindenkit arra, a határon túl élő honfitársaink mindig velünk vannak, lélekben és célkitűzésekben.

További képekért kattintson a fotókra!

A hagyományokhoz híven augusztus 20-án adták át a Nyíregyháza Város Díszpolgára címet. Ebben az esztendőben Bakó Levente, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Liszt-díjas trombitaművész, karmester kapta a címet. Bakó Levente azt mondta:

– Az én munkásságom Budapesten, nemzetközi színpadokon is kiteljesedik, de közel 10 éve a városi fúvószenekart is vezetem! Úgy érzem, nagyon szép és jó munka folyik ott, amihez nemcsak én, hanem a teljes apparátus kell. Azt gondolom, hogy ez az ő érdemük is. De ennél a díjnál abszolút a szívem dobban meg, és természetesen a büszkeség, de még inkább a boldogság beszél belőlem, hogy a szülővárosom nemcsak figyelemmel kíséri a munkákat, hanem elismeri azt és ennyire díjaz engem.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a magas színvonalú tevékenységéért, megbecsülése jeléül Inczédy György Életműdíjakat is adományozott. Idén öten: Gebri József nyugdíjas docens, karnagy és fagottművész, Maleczki Sándor, a tirpák hagyományok őrzője, vőfély, dr. Porkoláb Zoltán nyugdíjas főorvos, Szénás Imre kalapos mester és Szolanics Elvira keramikus részesült a megtisztelő elismerésben.

Majd „Elvégeztük, elvégeztük az aratást...” címmel közös előadást tartott az Igrice Néptáncegyüttes, a Nyírség Táncegyüttes és a Szabolcsi Néptáncegyüttes a belvárosban.

Táncház, koncert is várta a városlakókat, majd az estébe nyúló ünnepi programot 21 óra 30 perckor látványos tűzijáték koronázta meg.

Dér Vivien

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Meseszép! – Nem kell messzire mennünk a teljes pompájukban nyíló hóvirágokért

Két hete érkezett szerkesztőségünkhöz egy kedves olvasói levél, fotókkal a nyíló hóvirágokról.

A görögkatolikusok megmutatták hogyan tudnak mulatni!

Tánc, móka és derű – közel 2400 mulattak szombaton este.

Jelentős anyagi kárral járó baleset történt Kőlaposnál

Ráfutásos baleset történt Kőlaposnál hétfő reggel.

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a nyíregyházi gyalogos-átkelőhelyen elgázolt nőt

Szabályosan közlekedő, kerékpárját toló idős hölgyet gázolt el egy figyelmetlen sofőr hétfőn.

Elhagyta rendszámtábláját a padkának hajtó, majd KRESZ-táblát kidöntő sofőr

Baleset történt a Kert utca és a Szántó Kovács János utcai csomópontban.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!