Link küldése Link küldése

Ünnepi emlékülés – Reformáció 500!
2017.11.14.


Luther Márton megújította a hit világát, a reformáció pedig túlnyúlt a teológia határain – erről is szóltak a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából és a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepli emlékülésen hétfőn, a református esperesi hivatalban.


 

Reformáció – 500!

 

1517. október 31. - Luther Márton ezen a napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, mely reformok sorozatát eredményezte az élet minden területén. A reformáció nem pusztán a 16. század emléke. Egy közös örökség mindannyiunknak, melynek nélkülözhetetlen eleme a megújulás – hangzott el a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából és a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi emlékülésen. Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke kiemelte:

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos


„Hogyha belegondolunk a reformáció nagy tanításaiba, hogy egy hiszékeny világban mit jelent az igaz hit, amire az ember ráhagyatkozhat. Egy kegyetlen világban, az a kegyelem, amit Luther fölfedezett. Sokféle vallás, könyvvallás között egy olyan szentírás, amiben nem a gyűlöletre uszítanak, hanem a szeretetre tanítanak bennünket egy olyan világban, amely produkál áldozatokat, mi pedig azt a Krisztust hirdetjük, aki önmagát áldozta fel az emberért, hogy megváltsa. És egy olyan mániában, amikor az ember szeretne szinte 'megistenülni' és istenkedik ebben a világban, akkor mi Kálvin után azt mondjuk, hogy Egyedül Istené a dicsőség!”

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos


Református és evangélikus lelkészek, valamint a megye településeinek polgármesterei is részt vettek az emlékülésen. Elhangzott, a Reformáció 500. évfordulója alkalmából több programot tartottak már Nyíregyházán. Dr. Gaál Sándor esperes-lelkipásztor kiemelte, a református és az evangélikus gyülekezetek külön-külön rendezvényeket is tartottak, október 31-én pedig közös fáklyás felvonulással és ünnepi istentiszteletben emlékeztek meg az 500 évvel ezelőtti nagy történelmi eseményről. Elhangzott, új református templom alapkövét teszik le Örökösföldön november 18-án, szintén aznap tartják a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Reformátusok Találkozóját a Continental Arénában.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Tragédia is történhetett volna – Eldobott cigarettacsikk okozott tüzet egy tízemeletesben

Kigyulladt egy tízemeletes panelház pincéjében az ott tárolt papír hétfőn délután Nyíregyházán.

Kátyúzási munkálatokat végez több helyen a város főútjain a Magyar Közút

Több helyszínen is zajlanak a kátyúzási munkálatok.

Lángokban állt a napkori családi ház

Az összehordott rongyok és a berendezési tárgyak egy része kapott lángra hétfő délután.

Teltházas táncgálával vette kezdetét a Táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban

Gálával indult az idei Táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban február 19-én, hétfőn.

Magyar Ápolók Napja – Huszonöt ápoló vehetett át kitüntetést

Idén is megtartották a Magyar Ápolók Napját.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!