Link küldése Link küldése


Ünnepi emlékülés – Reformáció 500!


2017.11.14.


Luther Márton megújította a hit világát, a reformáció pedig túlnyúlt a teológia határain – erről is szóltak a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából és a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepli emlékülésen hétfőn, a református esperesi hivatalban.


 

Reformáció – 500!

 

1517. október 31. - Luther Márton ezen a napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, mely reformok sorozatát eredményezte az élet minden területén. A reformáció nem pusztán a 16. század emléke. Egy közös örökség mindannyiunknak, melynek nélkülözhetetlen eleme a megújulás – hangzott el a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából és a Reformáció 500. évfordulója tiszteletére rendezett ünnepi emlékülésen. Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke kiemelte:

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos


„Hogyha belegondolunk a reformáció nagy tanításaiba, hogy egy hiszékeny világban mit jelent az igaz hit, amire az ember ráhagyatkozhat. Egy kegyetlen világban, az a kegyelem, amit Luther fölfedezett. Sokféle vallás, könyvvallás között egy olyan szentírás, amiben nem a gyűlöletre uszítanak, hanem a szeretetre tanítanak bennünket egy olyan világban, amely produkál áldozatokat, mi pedig azt a Krisztust hirdetjük, aki önmagát áldozta fel az emberért, hogy megváltsa. És egy olyan mániában, amikor az ember szeretne szinte 'megistenülni' és istenkedik ebben a világban, akkor mi Kálvin után azt mondjuk, hogy Egyedül Istené a dicsőség!”

 

További képekért kattintson a fotóra!

Fotó: Szarka Lajos


Református és evangélikus lelkészek, valamint a megye településeinek polgármesterei is részt vettek az emlékülésen. Elhangzott, a Reformáció 500. évfordulója alkalmából több programot tartottak már Nyíregyházán. Dr. Gaál Sándor esperes-lelkipásztor kiemelte, a református és az evangélikus gyülekezetek külön-külön rendezvényeket is tartottak, október 31-én pedig közös fáklyás felvonulással és ünnepi istentiszteletben emlékeztek meg az 500 évvel ezelőtti nagy történelmi eseményről. Elhangzott, új református templom alapkövét teszik le Örökösföldön november 18-án, szintén aznap tartják a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Reformátusok Találkozóját a Continental Arénában.


Dér Vivien

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Kátyújavítás másképpen

Forradalmian új, mobil infraredes technológiára épülő, aszfaltburkolat kátyúzó módszert mutattak be.

Előzetes letartóztatásban maradnak az embercsempészek

Meghosszabbították az előzetes letartóztatást.

Baleset az Orosi úton

Egy külföldi kamion szabálytalanul váltott sávot és összeütközött a mellette haladó személyautóval.

Rendhagyó osztályfőnöki óra a tűzoltóságon

A nyíregyházi tűzoltók múltjával ismerkedhettek meg rendkívüli osztályfőnöki óra keretében.

Felbontották az utat Sóstógyógyfürdőn

Közműkiváltási munkákat végeznek Sóstógyógyfürdőn.

Az államigazgatásban résztvevőket készítették fel

Szakmai felkészítést rendeztek az igazgatóságon.

Ezt olvasta már?
X
Közel a bravúrhoz
Szoros meccset játszott a Vasassal a Sunhine NYIKSE
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!