Ünnepi állománygyűlés a megyei igazgatóságon


Link küldése Link küldése

Ünnepi állománygyűlés a megyei igazgatóságon
2018.03.14.


Március 14-én ünnepi állománygyűlésen emlékezett a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állománya az 1848-49-es forradalom és szabadságharcról, ahol többen elismerésekben részesültek.


A himnuszt követően Leskovics Zoltán tű. alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő foglalta össze a 170 évvel ezelőtt történteket, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megye akkori eseményeit.

Az alezredes kiemelte:

A ma emberének természetesek azok a jogok és lehetőségek, amelyekért ’48-ban még fegyverrel küzdöttek a nagyszerű elődök.

Ezt követően az olvasóparancs ismertetésére került sor, melyben az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon, kedden elismerésben részesültek neveit ismertették elsőként, ahol Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzoltósági tanácsosi címet adományozott Tamás Ferenc tű. alezredesnek, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének. Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként főigazgatói ajándéktárgy elismerésben részesítette Magyar Ferenc tű. alezredest, a Költségvetési Osztály osztályvezetőjét, valamint Farkas Géza kormánytisztviselőt, a Hatósági Osztály osztályvezetőjét.

Varga Béla tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a szolgálati feladatok példamutató teljesítéséért, az 1848–49-es forradalom és szabadságharc nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából igazgatói ajándéktárgy elismerésben részesítette Mohácsiné Nagy Csilla tű. őrnagyot, a Hivatal megbízott hivatalvezetőjét, Miski Ákos Zoltán tű. századost, az Ellenőrzési Szolgálat kiemelt főelőadóját, Csaholyi Gyula c. tű. főtörzsőrmestert, a Mátészalkai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjét, Szabó Miklós c. tű. főtörzsőrmestert, a Nyírbátori Hivatásos Tűzoltóparancsnokság gépjárművezetőjét, Tóth István c. tű. főtörzsőrmestert, a Záhonyi Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetőjét, Csicsvári Tamás c. tű. főtörzsőrmestert, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, Hriczu Tibor c. tű. főtörzsőrmestert, a Nyíregyházi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját, Darabán László c. tű. törzsőrmestert, a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Őrs beosztott tűzoltóját, valamint Ivánkó Attila c. tű. törzsőrmestert, a Kisvárdai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltóját.

A Szózat előtt a Magyar Sajtó Napja alkalmából az igazgatóság köszönetet mondott az újságíróknak, akik napi szinten a hiteles tájékoztatásokat eljuttatják a nézőkhöz, olvasókhoz, rádióhallgatókhoz.

A megyei igazgató az elismerésben részesülő kollégáknak további sikereket és további eredményes munkavégzést kívánt és példaként állította Őket az egész állomány elé.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Pollenriadó lépett életbe

Másodfokú riasztást adott ki az Országos Közegészségügyi Intézet a magas pollenkoncentráció miatt.

Folyamatosak az útépítések és -fejlesztések Nyíregyházán

Az önkormányzat egy pályázat kapcsán 1,5 milliárd forintot fordít a rekonstrukcióra.

Napos idő várható

Az északkeleti szél több helyen megélénkül, néhol meg is erősödik.

Cantemus Nemzetközi Kórusfesztivál

A záró gálakoncert pedig augusztus 20-án, 19 óra 30 perckor kezdődik a Continental Arénában.

Ne etessék a madarakat!

A közelmúltban több madár is elpusztult a Bujtosi tónál.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!