Link küldése Link küldése

Újabb komoly verseny érkezik! Jet-ski EB futam társházigazdája lesz Nyíregyháza!
2019.02.08.


 A nemzetközi szövetség elfogadta Magyarország pályázatát, így Nyíregyháza és Levelek közösen rendezi az EB 2. fordulóját.


Országos bajnoki forduló után Európa-bajnoki verseny helyszíne lesz a Leveleki tó 2019. nyarán. A Nemzetközi Motoros Vízisport Szövetség a Magyar Jet-Ski Szövetség pályázatát elfogadva Magyarországnak ítélte a 2019. évi 3 futamos Európa Bajnokság 2. futamának rendezési jogát. Mindez óriási dolog, ilyen rangos nemzetközi jet-ski viadal nagyon régen volt hazánkban, utoljára 2006-ban rendezett EB futamot Magyarország.

- Több mint 130 nemzetközi sporteseményt támogattunk az elmúlt esztendőben, és a 2019-es év is nagyon erős. A jet-ski a nem olimpiai sportágak között az egyik legeredményesebb, közel 120 világ és Európa-bajnoki érmet szereztek eddig a versenyzők - mondta Dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár.

A Magyar Jet-Ski Szövetség örömmel fogadta a döntést. Szerintük minden feltétel adott ahhoz, hogy színvonalas versenyt rendezzenek a megyében.

- Ez az a technikai sport, melyet a fiatalok közül sokan néznek. Komoly turisztikai értéke lehet a régióra, ami jelentős bevételt hozhat a településeknek – mondta Czeller Béla a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.

Nyíregyháza és Levelek közösen lesz az EB futam házigazdája. A szabolcsi megyeszékhelyen idén több rangos nemzetközi versenyt rendeznek, ősszel rallyban is EB futamot rendezhet Nyíregyháza.

- Szeretnénk, hogy ez a verseny ne egy egyedi alkalom legyen, hanem épüljön be a nemzetközi versenynaptárba. A rally versennyel együtt mondhatjuk, hogy Nyíregyháza a technikai sportok egyik központja lehet - mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

Leveleken tavaly országos bajnoki futamot rendeztek, a szervezéssel pedig mindenki elégedett volt. Az EB futam még nagyobb kihívást jelent számukra.

- A leveleki tó 160 hektáron várja a sportolni vágyókat, wakeborad pálya, szörf és jet-ski versenyek lebonyolítására is alkalmas - mondta Borsodi László Levelek polgármestere.

A versenyt június 13-16 között rendezik. 13 kategóriában 150 versenyzőt várnak. A magyar futam a portugál verseny után, és a horvát záróverseny előtt lesz.

-Nagyon kemény a mezőny, Észtországtól Spanyolországig itt lesznek a legjobb európai versenyzők, és nagyon nagy csatában lehet csak a dobogó legfelső fokára állni - mondta Szabó Barnabás világbajnok.

A magyar versenyzők közül 15-en már kvalifikálták magukat az EB-re. A szakvezetés nyolc érmet vár a mieinktől a hazai rendezésű futamon.

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Visszavágás - győzött Kassán a Nyíregyháza Spartacus női csapata

Már csak két hét a női labdarúgó bajnokság rajtjáig

Felkészülni, vigyázz - KUPADÖNTŐ!!!

Vasárnap a Békéscsabával találkozik a Fatum Nyíregyháza

Kosárlabda Hepp-kupa döntő - ezüstérmes a Nyíregyháza Blue Sharks!

Zsinórban harmadszor is érmet szereztek a kosarasok

Döntőben a kosarasok - legyőzte a Honvédot a Blue Sharks!

Szombaton az aranyért szállnak harcba a kosarasok

Irány Zalaegerszeg - a második helyezett otthonában játszik a Szpari

A hétközi edzőmeccs jól sikerült a Nyíregyháza Spartacusnál

Negyeddöntő - Nisikori ellen játszik a következő fordulóban Fucsovics Márton

A világranglista 20. helyezettjét verte a nyíregyházi teniszezőImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!