Új vezető a Bűnmegelőzési Osztályon


2017.02.15.


Új, megbízott vezető irányítja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályát. Dr. Kovács Attila két évtizedes pályafutása alatt szerzett tapasztalatait felhasználva lát munkához. Kiemelten szeretne a fiatalok és az időskorúak védelmével foglalkozni.


Új megbízott osztályvezető szervezi a jövőben a Bűnmegelőzési Osztályt a megyei rendőr-főkapitányságon. Dr. Kovács Attila rendőr alezredes 20 éve dolgozik a szakmában, tevékenykedett a bűnmegelőzés, a közlekedés és a belső ellenőrzés területén is, így korábbi tapasztalatait felhasználva kezdte meg a munkát. Az alezredes úgy véli, jobb a bűnt megelőzni, mint például egy szerencsétlen eset után helyszínelni. Ezért, kiemelt feladatának tekinti a bűnmegelőzést.

 

A célokhoz együttműködés szükséges

 

Terveit úgy kívánja megvalósítani, hogy együtt szeretne dolgozni a rendőrség belső egységeivel és a külső szervekkel, például a civil szervezetekkel és az egyházakkal. Dr. Kovács Attila úgy véli, a bűnt nem lehet irodából megelőzni, ezért főbb feladatai terepen realizálódnának, és ehhez különböző kommunikációs eszközöket, technikákat kíván segítségül hívni. Két korosztályra kiemelten figyelni szeretne.

 

Fiatalok és idősek

 

Dr. Kovács Attila, mb. osztályvezető, rendőr alezredes elmondta, elsődlegesen az a céljuk, hogy minél több embert megszólítsanak azokkal a programokkal, amelyeket célkitűzésként választottak meg. Az alezredes hozzátette, leginkább a gyermeket, a fiatalkorúakat és az időskorúakat, főleg az egyedül élő réteget kívánják bűnmegelőzési tanácsokban részesíteni.

 

Haladni kell a korral

 

Az új osztályvezető munkája során alkalmazni kívánja a modern kommunikációs eszközöket és csatornákat, például a közösségi oldalakat. Úgy véli, a folyamatosan változó társadalmat és az információs technológiát a rendőrségnek követni kell. Ugyanakkor úgy nyilatkozott, fontos az állampolgárok hozzáállása is, hogyan fogadják a rendőrség információit. A sikeres bűnmegelőzés érdekében iskoláscsoportokkal is szeretne foglalkozni. A cél, hogy a munkatársai minél több oktatási intézménybe eljussanak és ott felhívják a tanulók figyelmét például az interneten rájuk leselkedő veszélyekre. Egy-egy látogatás során a családon,- illetve az iskolán belüli erőszakról is szólnak, valamint a designer-drogok veszélyeire is felhívják a tanulók figyelmét. Dr. Kovács Attila a fiatalokon és az időskorúakon kívül a hátrányos helyzetű emberekkel is szeretne foglalkozni. Kifejtette, a vagyonvédelem is jelentős részét teszi majd ki a munkának, hiszen meg kell győzni a lakosságot, figyeljenek értékeikre a lakáson belül és kívül is. Éppen ezért munkatársaival falunapokra is szeretne eljutni, ahol egy nagyobb közösség valamennyi korosztályához eljuttathatják az információkat.

ME.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A nyúlon túl

− Virgilius Moldovan kiállításához –

Micsoda kálvária: „Magyarok voltunk, mennünk kellett"

„Még mindig vissza tudok emlékezni a kitelepítésre, pedig akkor még csak 13 éves voltam..."

Melegedéssel indul április utolsó hete

A következő napokban is változékony idő lesz, de ismét többfelé 20, akár 25 fokig melegszik a levegő

Kívül-belül megújul a Bencs Villa

A patinás épületet több mint 300 millió forintból alakítják át uniós és kormányzati forrásokból.

Drága vaklárma

Már évtizedek óta elõforduló jelenség, hogy indokolatlanul is riasztják a mentőket vagy a tűzoltókat

Ballag már a vén diák... de mennyiből?

Néhány hét múlva kezdetét veszi a ballagási idõszak, ami nem kis befektetést jelent a szülőknek.

Ezt olvasta már?
X
Drága vaklárma
Már évtizedek óta elõforduló jelenség, hogy indokolatlanul is riasztják a mentőket vagy a tűzoltókat
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!