Link küldése Link küldése

Új vezető a Bűnmegelőzési Osztályon
2017.02.15.Új megbízott osztályvezető szervezi a jövőben a Bűnmegelőzési Osztályt a megyei rendőr-főkapitányságon. Dr. Kovács Attila rendőr alezredes 20 éve dolgozik a szakmában, tevékenykedett a bűnmegelőzés, a közlekedés és a belső ellenőrzés területén is, így korábbi tapasztalatait felhasználva kezdte meg a munkát. Az alezredes úgy véli, jobb a bűnt megelőzni, mint például egy szerencsétlen eset után helyszínelni. Ezért, kiemelt feladatának tekinti a bűnmegelőzést.

 

A célokhoz együttműködés szükséges

 

Terveit úgy kívánja megvalósítani, hogy együtt szeretne dolgozni a rendőrség belső egységeivel és a külső szervekkel, például a civil szervezetekkel és az egyházakkal. Dr. Kovács Attila úgy véli, a bűnt nem lehet irodából megelőzni, ezért főbb feladatai terepen realizálódnának, és ehhez különböző kommunikációs eszközöket, technikákat kíván segítségül hívni. Két korosztályra kiemelten figyelni szeretne.

 

Fiatalok és idősek

 

Dr. Kovács Attila, mb. osztályvezető, rendőr alezredes elmondta, elsődlegesen az a céljuk, hogy minél több embert megszólítsanak azokkal a programokkal, amelyeket célkitűzésként választottak meg. Az alezredes hozzátette, leginkább a gyermeket, a fiatalkorúakat és az időskorúakat, főleg az egyedül élő réteget kívánják bűnmegelőzési tanácsokban részesíteni.

 

Haladni kell a korral

 

Az új osztályvezető munkája során alkalmazni kívánja a modern kommunikációs eszközöket és csatornákat, például a közösségi oldalakat. Úgy véli, a folyamatosan változó társadalmat és az információs technológiát a rendőrségnek követni kell. Ugyanakkor úgy nyilatkozott, fontos az állampolgárok hozzáállása is, hogyan fogadják a rendőrség információit. A sikeres bűnmegelőzés érdekében iskoláscsoportokkal is szeretne foglalkozni. A cél, hogy a munkatársai minél több oktatási intézménybe eljussanak és ott felhívják a tanulók figyelmét például az interneten rájuk leselkedő veszélyekre. Egy-egy látogatás során a családon,- illetve az iskolán belüli erőszakról is szólnak, valamint a designer-drogok veszélyeire is felhívják a tanulók figyelmét. Dr. Kovács Attila a fiatalokon és az időskorúakon kívül a hátrányos helyzetű emberekkel is szeretne foglalkozni. Kifejtette, a vagyonvédelem is jelentős részét teszi majd ki a munkának, hiszen meg kell győzni a lakosságot, figyeljenek értékeikre a lakáson belül és kívül is. Éppen ezért munkatársaival falunapokra is szeretne eljutni, ahol egy nagyobb közösség valamennyi korosztályához eljuttathatják az információkat.

ME.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Feszítővágó segítségével szabadítottak ki egy roncsok közé szorult személyt

A baleset Csaholcon a Kossuth utca és a Jókai utca kereszteződésénél történt.

Eredeti Himnusz kéziratok érkeztek Nyíregyházára

A Magyar Kultúra Napja alkalmából autográf iratok érkeztek a megyeházára.

Idén három zarándokvonatot indít a MÁV a kegyhelyekre

Idén három zarándokvonatot indít a MÁV.

Pályázat a tanulók lemorzsolódásának csökkentése érdekében

Megtartotta projektnyitó rendezvényét a Nyíregyházi Szakképzési Centrum.

Közel egy méteres vízoszlop gyűlt össze egy közintézmény pincéjében

Csőtörés miatt vízeltávolításhoz kérték a mátészalkai hivatásos tűzoltók segítségét.

Jó ütemben haladnak a Nyíregyházi Állatparkban zajló kivitelezések

Jó ütemben halad a Nyíregyházi Állatparkban a Látogatócentrum és Hópárduc kifutó építése.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!