Link küldése Link küldése

Új nevet kapott a Házasságkötő terem – Gróf Károlyi Ferencről nevezték el
2018.02.12.


Ezentúl Gróf Károlyi Ferenc teremnek fogják hívni a Házasságkötő termet. A decemberi közgyűlés döntött a névválasztásról, ezzel kíván emléket állítani az Önkormányzat a város egyik alapító atyjának. Az ünnepélyes átadót hétvégén tartották, a szalagátvágást követően meg is köttetett az első házasság.


Gróf Károlyi Ferencre, Nyíregyháza város egyik alapítójára emlékezve adták át az új nevet kapott Házasságkötő termet. A 2017 decemberi közgyűlés döntött arról, hogy ezentúl Gróf Károlyi Ferenc teremnek hívják a Házasságkötő termet.

Régóta felmerült, hogy a házasságkötő teremnek legyen egy neve. Mi is lehetett volna más, mint a Gróf Károlyi Ferenc, aki a város újra alapítója volt, a mi városunk, Nyíregyháza nagycsaládját is megalapította ezzel 1753-ban. Ide jönnek a jegyes párok, akik a saját családjukat alapítják, közös jövőjüket indítják el itt, ezért azt gondolom, hogy logikus és méltó nevet kap a Házasságkötő terem, Gróf Károlyi Ferenc nevét veszi fel a közgyűlés döntése alapján.

– mondta el Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője elmondta, az elmúlt évben 500 fölött alakult a házasságkötések száma. Hozzátette, egyre többen döntenek úgy, hogy házasságot kötnek, aminek nagyon örül a városvezetés.

Az elmúlt évben, hasonlóan az elmúlt 3-4 év tendenciájához, 500 fölött alakult Nyíregyházán a házasságkötések száma, ez megfelel az előző éveknek és azt mutatja, hogy egy folyamatos magas számot képviselünk. Az országos átlaghoz képest arányaiban egy picit magasabb és ennek mi nagyon örülünk.

– emelte ki Dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza címzetes főjegyzője.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Az ünnepélyes átadót követően megkötötte házasságát az első olyan pár, aki már hivatalosan nem a Házasságkötő teremben, hanem a Gróf Károlyi Ferenc teremben mondta ki a boldogító igent. Katalin és László hat évvel ezelőtt ismerkedett meg és fontosnak tartották, hogy családalapítás előtt összeházasodjanak. Eredetileg kis esküvőt terveztek, de így sokkal emlékezetesebb lesz a menyasszony szerint.

Ez egy fantasztikus dolog és úgy érzem. Egy megtiszteltetés is. Pici esküvőt szerettünk volna, de így ez sokkal szebb lesz és emlékezetesebb.

– mondta el Farkas Katalin.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Trifonov Éva

Ezentúl a házasságkötésre időpontot kérő párok, már a Gróf Károlyi Ferenc terembe foglalhatnak időpontot és az esküvői meghívókra is ez a név fog kerülni.

 

Kanócz Rita

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Kasza Tibi Nyíregyházán!

A népszerű énekes, producer, zeneszerző a Szelektív Szombaton látogatott városunkba.

Hosszabbító okozott tüzet

Személyi sérülés nem történt.

Citerarekord született Nagykállóban

Hét megyéből és Erdélyből jöttek a citerások, akik a Kállai-kettős közismert dallamát játszották el.

Lezárt ügy: nyíregyházi besurranásokkal gyanúsítják

Az érkerti nyomozók bíróság elé állítást javasolnak a gyanúsított ellen.

Értékes nyereményeket adtak át a Szelektív Szombaton

Tizedik alkalommal került megrendezésre a Szelektív Szombat.

Megtelt a Kossuth tér Opitz Barbi koncertjére

A Városnapokkal együtt megrendezésre kerülő Szelektív Szombat egyik sztárfellépője Opitz Barbi volt.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!