Link küldése Link küldése


Új műtőlámpa és műtőasztal az ortopédián


2017.09.13.


Új műtőlámpával és új műtőasztallal gazdagodott a Jósa András Oktatókórház Ortopédiai Osztálya. A gyógyító munkát segítő berendezések az Állami Egészségügyi Ellátó Központ segítségével érkeztek az intézménybe. Az új asztalon ortopédiai és sebészeti beavatkozásokat végeznek majd a szakemberek, az új lámpa pedig műtéti technikák oktatására is alkalmas lesz.


Elavult szerkezeteket váltanak fel

 

Egy új műtőasztal és egy új műtőlámpa segíti a jövőben a Jósa András Oktatókórház Ortopédiai Osztályán dolgozó szakemberek munkáját. A modern berendezések újabb lehetőségeket nyitnak az ország egyik legjobban felszerelt ortopédiai osztályának gyógyítómunkában. Elavult szerkezeteket vált fel a 47 millió forint értékű műtőasztal és a lámpa, amely az Állami Egészségügyi Ellátó Központ segítségével érkezett a kórházba.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Cél a biztonság

 

Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta, ha van egy elavultabb eszköz és ezt újabbra tudják cserélni, az mindenképpen jót jelent. Hozzátette, ebben az esetben a betegbiztonság és a műtő biztonsága, a dolgozók munkafeltételeinek javítása is rendkívül fontos.


Erősebb, mint a napsütés

 

Az új, Németországból származó műtőasztalon nemcsak ortopédiai, hanem traumatológiai eseteket is el tudnak látni az orvosok, sőt speciális váll,- medence és csípőműtétek elvégzésére is alkalmas. A műtőasztalon a röntgensugarak is áthatolnak, így az operáció alatti átvilágítás is egyszerűbb lesz a jövőben. Az orvosok munkáját egy négykaros 160 ezer lux fényerejű műtőlámpa is segíti. Ez erősebb, mint a legvakítóbb nyári napsütés. A fő lámpatestben a gyártó elhelyezett egy kamerát, ami a harmadik karon lévő monitorra vetíti, vagy egy zárt tévéláncon át közvetíti a műtőben látott képet. Így az új berendezést oktatási céllal is tudják használni a szakemberek.

 

Alapvető feltétel a gyógyításban

 

Dr. Farkas Csaba, a Jósa András Oktatókórház Ortopédiai Osztályának osztályvezető főorvosa elmondta, mind a két berendezés alapvető feltétele a sikeres műtéteknek. A főorvos elmagyarázta, a műtőasztal azért szükséges, hogy a beteget megfelelő pozícióba tudják fektetni. A lámpa pedig egy nagy fényerejű, LED-es lámpa, amely kiváló vizualitást biztosít.

A modern berendezéseket már munkába állították a kórházban. A betegeket így komfortosabb körülmények között operálhatják a szakemberek.

ME.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Könyvtárban a gyerekek

A Szent Imre Katolikus Óvoda Méhecske és Katica csoportja egy vidám foglalkozáson vett részt.

Menet közben gyulladt ki

Menet közben kigyulladt egy személygépkocsi csütörtök reggel Tiszavasváriban, a Vasvári Pál utcában.

Száznegyven éves tölgyet gallyaztak

A Sarkantyú utcát a 140 éves védett tölgyet gallyaztak a szakemberek.

Karácsony a színpadon

Illatszertár bemutató a Móricz Zsigmond Színházban.

Ünnepi fényben a Luther utca

Felszerelték az ünnepi fényeket a Luther utcán.

Kiemelt figyelem az egészségügyre

Kiemelt figyelmet fordít a városvezetés az egészségügyre és minden ehhez kapcsolódó fejlesztésre.

Ezt olvasta már?
X
Vidám bérlet karácsonyra!
A Móricz Zsigmond Színház tartogat még meglepetéseket!
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!