Link küldése Link küldése

Új műtőlámpa és műtőasztal az ortopédián
2017.09.13.Elavult szerkezeteket váltanak fel

 

Egy új műtőasztal és egy új műtőlámpa segíti a jövőben a Jósa András Oktatókórház Ortopédiai Osztályán dolgozó szakemberek munkáját. A modern berendezések újabb lehetőségeket nyitnak az ország egyik legjobban felszerelt ortopédiai osztályának gyógyítómunkában. Elavult szerkezeteket vált fel a 47 millió forint értékű műtőasztal és a lámpa, amely az Állami Egészségügyi Ellátó Központ segítségével érkezett a kórházba.

 

További képekért kattintson a fotóra! (Fotók: Szarka Lajos)

 

Cél a biztonság

 

Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta, ha van egy elavultabb eszköz és ezt újabbra tudják cserélni, az mindenképpen jót jelent. Hozzátette, ebben az esetben a betegbiztonság és a műtő biztonsága, a dolgozók munkafeltételeinek javítása is rendkívül fontos.


Erősebb, mint a napsütés

 

Az új, Németországból származó műtőasztalon nemcsak ortopédiai, hanem traumatológiai eseteket is el tudnak látni az orvosok, sőt speciális váll,- medence és csípőműtétek elvégzésére is alkalmas. A műtőasztalon a röntgensugarak is áthatolnak, így az operáció alatti átvilágítás is egyszerűbb lesz a jövőben. Az orvosok munkáját egy négykaros 160 ezer lux fényerejű műtőlámpa is segíti. Ez erősebb, mint a legvakítóbb nyári napsütés. A fő lámpatestben a gyártó elhelyezett egy kamerát, ami a harmadik karon lévő monitorra vetíti, vagy egy zárt tévéláncon át közvetíti a műtőben látott képet. Így az új berendezést oktatási céllal is tudják használni a szakemberek.

 

Alapvető feltétel a gyógyításban

 

Dr. Farkas Csaba, a Jósa András Oktatókórház Ortopédiai Osztályának osztályvezető főorvosa elmondta, mind a két berendezés alapvető feltétele a sikeres műtéteknek. A főorvos elmagyarázta, a műtőasztal azért szükséges, hogy a beteget megfelelő pozícióba tudják fektetni. A lámpa pedig egy nagy fényerejű, LED-es lámpa, amely kiváló vizualitást biztosít.

A modern berendezéseket már munkába állították a kórházban. A betegeket így komfortosabb körülmények között operálhatják a szakemberek.

ME.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Tragédia is történhetett volna – Eldobott cigarettacsikk okozott tüzet egy tízemeletesben

Kigyulladt egy tízemeletes panelház pincéjében az ott tárolt papír hétfőn délután Nyíregyházán.

Kátyúzási munkálatokat végez több helyen a város főútjain a Magyar Közút

Több helyszínen is zajlanak a kátyúzási munkálatok.

Lángokban állt a napkori családi ház

Az összehordott rongyok és a berendezési tárgyak egy része kapott lángra hétfő délután.

Teltházas táncgálával vette kezdetét a Táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban

Gálával indult az idei Táncfarsang a Móricz Zsigmond Színházban február 19-én, hétfőn.

Magyar Ápolók Napja – Huszonöt ápoló vehetett át kitüntetést

Idén is megtartották a Magyar Ápolók Napját.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!