Link küldése Link küldése

Új, modern telephelyen dolgoznak a Család- és Gyermekjóléti Központ szakemberei
2018.05.15.


Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 224,7 millió forint támogatást nyert a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítésére, fejlesztésére. Ennek keretében a Család- és Gyermekjóléti Központ Körte utcai épülete is megújult; a bővített és modernizált ingatlant Dr. Kovács Ferenc polgármester adta át még januárban.


A pályázat keretében a Május 1. tér 10/A alatti ingatlant is felújították. Az épületet a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ korábban Tas utca 1-3. alatt székelő területi irodájának munkatársai vették birtokba. Így új, modern helyen végzik a szakemberek segítő tevékenységüket. Többek között ügyfélfogadó helyiségeket, tárgyalót, számítógéptermet és három irodát is kialakítottak.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Lengyelné Pogácsás Mária intézményvezető elmondta:

Az új épület gyakorlatilag egy olyan kellemes környezetet biztosít, ahol a régi, meglévő szolgáltatásainkat és terveink szerint új szolgáltatásokat is tudunk majd nyújtani. A szolgálat arra hivatott, hogy Nyíregyháza közigazgatási területéről érkezőket fogadja. Például akinek anyagi, életviteli, családi, kapcsolati, mentális, adósságproblémája van, esetleg nem sikerült a munkaerőpiacon elhelyezkedni vagy gyermeknevelési problémákkal küzd; ők segítséget tudnak kérni és a mi szakembereink állnak rendelkezésre.

A felújított épületet, az új telephelyet Jászai Menyhért alpolgármester sajtótájékoztatóval egybekötött helyszíni bejáráson tekintette meg. Elmondta, a szociális alapszolgáltatások infrastruktúrájának bővítése folytatódik városunkban. Hamarosan indul a fejlesztés 2. üteme.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Jászai Menyhért kiemelte:

A Bokréta utcán szeretnénk fejleszteni a hajléktalanok elhelyezésének a körülményeit – nagyon fontos, hogy megfelelő körülményeket teremtsünk nekik is. Az Őz közben, ahol most jelenleg egy üresen álló épület van, egy teljesen megújuló szociális gondozási központot és komplexumot fogunk majd átadni, amely a tanácsadásnak, a házi segítségnyújtásnak lesz a központja. Én azt gondolom, hogy a belvárosban szükség van egy ilyenre, emellett megújítjuk majd a házi-gondozói szolgálatot a Kollégium utcán, az idősek nappali ellátását, ami megint egy nagyon fontos dolog, hogy az idősebb korban ne csak anyagi ellátásban részesüljenek a nyugdíjasok, hanem legyen egy olyan közeg, egy klub, ahol egymással is tudnak beszélgetni.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

A fejlesztés második üteme több mint fél milliárd forintból valósul majd meg.


Dér Vivien

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Figyelem! Tilos korcsolyázni a Bujtosi tó jegén!

A tó körül a balesetek elkerülése érdekében tiltó táblákat is kihelyezett a NYÍRVV Nonprofit Kft.

Öt éves a Móricz Zsigmond Olvasókör – Székhelyükön ünnepelték a születésnapot!

A köszöntő szavak után fotókkal, videókkal elevenítették fel az elmúlt éveket.

Beszámoló a luxemburgi kulináris világbajnokság tapasztalatairól!

A verseny tapasztalatairól a megyei Kereskedelmi és Iparkamarában tartottak beszámolót.

Görögkatolikus farsangi bál – Idén is megrendezésre kerül a hagyománnyá váló rendezvény

A Görögkatolikus Metropólia idén is megrendezi nagy sikerű farsangi bálját.

Vádemelés a gondatlan édesapa ellen

Emberölés vétségével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség a nagycserkeszi apukát.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!