Link küldése Link küldése

Tojáslikőrrel kezdjük a Húsvétot




2017.04.12.



A házilag elkészített tojáslikőr sokkal finomabb, mint a bolti. Remek welcome drink, de díszes üvegekbe töltve, feldíszítve, egyedi ajándék is válhat belőle.

Hozzávalók: (kb. 1 liter lesz belőle):
5 tojássárgája
25 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor vagy 1 vaníliarúd
5 dl tej
2,5 dl tejszín
2,5 dl alkohol (ez lehet: tiszta szesz, (fehér)rum, vagy vodka)

Elkészítési idő: kb. 30 perc

Elkészítés:
1. A tejet és a tejszínt öntsd össze, forrald fel a vaníliás cukorral vagy a félbevágott vaníliarúddal és 10 dkg porcukorral, majd tedd félre és hűtsd ki.
2. A tojások sárgáját keverd ki a maradék porcukorral, néhány kanállal tegyél hozzá a kihűlt tejből és addig habosítsd, míg a cukor teljesen elolvad benne.
3. Öntsd hozzá a kihűlt tejszínes tejet, és keverd össze jól az egészet, majd öntsd hozzá az alkoholt is.
4. Töltsd üvegekbe, majd rakd be a hűtőbe minimum egy egész napra, de igazán finom egy hét múlva lesz.

Tipp:
Amíg a hűtőben áll, naponta legalább egyszer rázd fel az üveget.

Forrás
Kép
 





« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Miért kell nekünk a vas?

Az indokolatlan fáradékonyságért ilyentájt a tavaszt illik okolni.

Vasárnap este adják át a Magyar Filmdíjakat

Vasárnap este rendezik meg a Vígszínházban a 3. Magyar Filmdíj gálát.

Enyedi Ildikó: Én egy boldog ember vagyok

Nagy kaland és boldogság volt a testről és lélekről című mozin dolgozni.

A víz érintése nyerte a legjobb filmnek járó Oscar-díjat

Tizenhárom jelölésből négyet váltott díjra A víz érintése.

Visszatért a telelésből az első gólya

Vassurányban hamarosan beköszönt a tavasz, ha hinni lehet a népi megfigyelésnek.

A Valami Amerika 3 a héten kerül a mozikban – A nyíregyházi Krúdy Mozi is műsorára tűzte

Hivatalosan csütörtöktől játsszák a hazai mozik a Valami Amerika 3-at.



Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!