Link küldése Link küldése

Több mint 10 millió forintból épül játszótér Nyíregyháza belvárosban
2016.04.18.A Váci Mihály Kulturális Központ, a Szakszervezetek Háza és a Krúdy-ház fogja majd közre azt a zöldterületet, amelyen hamarosan megkezdődnek a munkálatok. Az országosan is egyedülálló játszótér megépítését még 2015-ben határozta el a nyíregyházi Rotary Club.

 

Integráció

 

A karitatív szervezet célja egy olyan közösségi szabadtér kialakítása volt, amely integrálja a fogyatékkal élő és egészséges gyermekeket, egyben segíti az empátia kialakítását.

 

Koncentráltabb kikapcsolódás

 

– A helyszín kiválasztásakor több szempontot is figyelembe vettek a tervezők. A nyíregyházi Rotary Club nagyon fontosnak tartotta azt, hogy a játszótér elsősorban a belvárosban jöjjön létre, hiszen a vidéki és városi buszok nagy része áll meg a belvárosban, jó a parkolási lehetőség és egy aránylag zárt területről van szó – mondta Pták István, a nyíregyházi Rotary Club elnöke. – Mivel a játszóteret közvetlenül a Korzó és a sétálóutca mellett alakítják ki, illetve több kulturális létesítmény is működik a közelben, azok a családok, akik fogyatékkal élő gyermekeket nevelnek és nehezen tudnak kimozdulni, így egyszerre koncentráltabban tudnak kikapcsolódni – tette hozzá az elnök.

 

Világelnöki átadó

 

A játszótérhez szükséges speciális játékok május közepén érkeznek meg, a hivatalos átadására június 13-án kerül majd sor. Az esemény nem csekély jelentőséggel bír, ugyanis a Rotary Club világkormányzója személyesen avatja fel a világon is egyedülálló játszóteret.

 

Jó szándékú nyíregyháziak

 

A nyíregyházi Rotary Club a helyi vállalkozók mellett nagyon hálás a város adakozó lakosságának is, hiszen valamennyi kezdeményezésüket támogató jó szándékú emberek sokasága teszi sikeressé.

 

Tudás Presszó

 

A játszótér projekt mellett a nyíregyházi Rotary Club az Eötvös Lóránd Tudományegyetemmel és a Nyíregyházi Evangélikus Gyülekezettel közösen Tudás Presszó címmel szervez ismeretterjesztő előadást a Hotel Centrálban, amelynek keretében a Magyar Tudományos Akadémia tagjai mellett kiemelkedő magyar tudósok tartanak előadásokat több témakörben. Mindezek mellett a fogyatékkal élő gyermekek számára gyermeknapkor közös mozizás és színházi program is a tervek között szerepel.

Piszár Tünde

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

RIDENS siker a Vatikáni 100 Betlehemes kiállításon

Különleges, versillusztrációs csuhészobrokból álló kiállítás tekinthető meg.

Bemutatták a Szemle 4. számát – Nagy siker lett a Krúdy emlékszám

Nagy sikerrel bemutatták 2018. december 17-én a Szemle 4. számát, amely egy Krúdy emlékszám.

Karácsonyi ünnepséget tartottak a Nyíregyházi Szakképzési Centrumban

Immár negyedik alkalommal került megrendezésre a program.

Police.hu: Öntsünk tiszta vizet a pohárba!

A police.hu közleménye: valótlanságot állít cikkeiben az Index.hu.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!