Link küldése Link küldése

Terhes hippilányként búcsúzott, most visszatér
2018.04.15.


Terhes hippilányként búcsúzott, csábító nõként tér vissza a színpadra három év kihagyás után Fridrik Noémi, a Móricz Zsigmond Színház mûvésze. (Megjelent a Nyíregyházi Napló 2018. április 13-i számában.)


Hogyan teltek az elmúlt évei teátrum nélkül? – kérdeztem a bájos, vidám mûvésznõtõl. (Soha nem felejtem el, milyen csodálatos volt a Sörgyári capriccio Maryskájaként, akinek csupa életöröm szerepét mintha neki írták volna.)

– Lili Franciska hároméves, most kezd óvodába járni, Mia Szofia pedig júniusban lesz kettõ – mondta. – Csodálatos volt otthon lenni velük, nézni, hogyan ügyesednek, okosodnak. Fontosnak tartottam a kötõdõ nevelést, hogy sokat legyenek velem testkontaktusban. Amikor megszületett a kicsi, akkor Lili látta, hogy kendõben hordozom Miust, s õ is ezt tette a babájával. Remélem, ha anyukák lesznek majd, nem felejtik el ezt az élményt. Reggeltõl estig beszélgetnek. A nagyobbik folyton „fellép”, színházasat játszik. Pár hónapos koruk óta viszem õket gyermekelõadásokat nézni; az összest látták már. A kondícióm visszaszerzéséért nem kellett sokat tennem, mert gondoskodtak róla a lányok, bár van még nekem is egy kis teendõm. Mielõtt megérkeztek, tíz éve voltam már a pályán, ezért jólesett egy kis szünet, s jó volt megélni az anyaságot. Önmagamra persze nem volt egy csöpp idõm sem, a család kitöltötte minden pillanatomat. Mióta ismét dolgozom, a próbák jelentik az „én idõm”-et.

 

Nagy erõkkel próbálnak

 

Mint Noémi lapunknak elmondta, nem él a közelben családtagjuk, nincs segítségük, ezért mindent a férjével közösen kell megoldaniuk. A párja tetoválómûvész, ami nagy szerencse, mert az idõbeosztását szabadon alakíthatja. A próbák között és hétvégeken dolgozik, vagyis váltják egymást otthon. A próbái tíztõl kettõig és hattól kilencig tartanak. Azt hitte, nehezebb lesz megoldani a színházba való visszatérését, de egyelõre minden gond nélkül zajlik. Mivel a férje nagyon jól helytáll, nem tart attól, hogy ha lesznek elõadásai is, bármiben hiányt szenvednek a lányok. Fõzni reggel vagy az esti próbák után szokott, de van, amikor a férje látja el ezt a feladatot. Egyetlen nap sem maradnak fõtt étel nélkül. A „húsvéti nyuszi” az életüknek fontos szereplõje, mert annak idején Lilit hozta nekik, most pedig Noémi számára új feladatot. Nagy erõkkel próbálják a nagyszínpadon Feydeau bohózatát, A balekot, amelynek premierje április 28-án lesz. Milyen érzés ilyen hosszú idõ után ismét játszani? – kérdeztem ezután.

 

Anyából újra nõ lesz

 

– Egy pár jelenetes szerepem van csupán, ami nem megterhelõ számomra, s ugyanakkor nagyon jó most már visszatérni ebbe a miliõbe – válaszolta Noémi. – Salome megtestesült Lolita: minden férfire hatással van. Ennek a nõi karakternek az eljátszása azért is érdekes számomra, mert az anyaság mindenrõl szól, csak a nõiességrõl nem. Ez a szerep segít visszatalálni nõi mivoltomhoz. El kell hinnem, hogy nem csupán 24 órán át mûködõ takarító-, szoptató-, fõzõgép vagyok, hanem képes vagyok még a másik nemre hatással lenni, ugyanis Salome ilyen. Nincs családja, falja a férfiakat, az életet, remekül érzi magát ebben a helyzetben, intelligensnek azonban csöppet sem nevezhetõ. Egyik kedvenc részem a darabban, amikor nem a nevén szólítják, s kéri is a partner, hogy hadd nevezze õt az imádott hölgye nevén. „Ó, Lucie, mondd, hogy Lucie vagy!” Mire õ csak frappánsan azt válaszolja: „Nem jellemzõ.”

Sz. Kántor Éva

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Fagyos hajnal után sem lesz melegünk

Hajnali fagyrekordok után sem lesz sokkal melegebb, mivel a 20 Celsius fok alatt marad napi csúcs.

Egy hajszálon múlt a hidegrekord hajnalban

A szerdai volt az idei ősz eddigi leghidegebb hajnala.

Közmű-helyreállítási munkálatokat végeznek a Stadion utca elején

Közmű-helyreállítási munkák folynak a Stadion utca elején.

Figyelem! – Az Orosi úton közlekedők is forgalomkorlátozásra számíthatnak

Sávszélesítési munkálatokat végeznek a Törzs utcán, az Orosi úti csomópont előtt.

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!