Link küldése Link küldése

Szuper vendég az új jégpályán - nyitás március 2-án!
2018.02.14.


Jégdiszkó és válogatott hokis is lesz az új jégpályán. 


  Pénztár, öltöző, korcsolyabérlő hely, melegedő. Csak néhány helyiség az új Városi Jégpályán. Szeptemberben indult a munka, most pedig már az utolsó simításokat végzik. Napokon belül megérkeznek a palánkok, így március 2-án hivatalosan is megnyithat a jégpálya.

A tervek szerint egy jégdiszkót tartanak majd első este, majd neves vendégek is érkeznek, akik a jégkorongozók toborzásában segítenek.

– A megnyitót követően szeretnénk egy jégkorongos rendezvényt tartani, és elfogadta meghívásunkat a sokszoros magyar bajnok, az Egyesült Államokban is játszó kapus Szuper Levente. Ő egy élménybeszámolót tart, majd a jégen egy edzésben is segédkezik - mondta Szabó Lajosné a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke.

A pálya a jégkorongozó gyerekeknek és szüleiknek óriási segítséget jelent, hiszen korábban gyakran Debrecenben tudtak csak edzeni. A Jégsport Egyesületnél az átadás után folyamatosan indul majd a korcsolyaoktatás, és bíznak abban, hogy sokan próbálják ki a hokit - itt lányok jelentkezését is várják. A beruházás során egy szabvány méretű jégkorongpályát alakítottak ki, így bajnoki mérkőzéseket is lehet rendezni. Rövidesen egy több mint száz fős lelátót is építenek a pálya mellé, így kényelmesen lehet szurkolni a mérkőzéseken. A jég hízlalása a palánk felszerelése után kezdődik, ez egy 24 órás folyamat, és 4 cm vastag jeget alakítanak ki. A beruházás TAO-s forrás segítségével valósult meg. Márciusban végig nyitva lesz a Városi Jégpálya, így várják azokat, akik korcsolyázni szeretnének. A tervek szerint nyáron sem áll majd üresen a létesítmény, ugyanis alkalmas arra, hogy rendezvényeket, koncerteket tartsanak a területen. 

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Fittvasárnap - Rubint Réka a Continental Arénában tart órát

Ingyenes sport- és egészségügyi programokkal várják a nyíregyházi családokat

Sportprogramok - több csapatunk is hazai pályán játszik a hétvégén

A női röplabdások az Újpestet fogadják, a Nyíregyháza Spartacus pedig a Gyirmóttal találkozik

Győzelem és némi izgalom

Vasárnap rendezték az Utánpótlás Országos Bajnokság 11. fordulóját.

A Magyar Parasport Napja - sportágakat próbálhattak ki a résztvevők

Számos sportággal ismerkedhettek meg az érdeklődőkImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!