Link küldése Link küldése

Szuper vendég az új jégpályán - nyitás március 2-án!
2018.02.14.


Jégdiszkó és válogatott hokis is lesz az új jégpályán. 


  Pénztár, öltöző, korcsolyabérlő hely, melegedő. Csak néhány helyiség az új Városi Jégpályán. Szeptemberben indult a munka, most pedig már az utolsó simításokat végzik. Napokon belül megérkeznek a palánkok, így március 2-án hivatalosan is megnyithat a jégpálya.

A tervek szerint egy jégdiszkót tartanak majd első este, majd neves vendégek is érkeznek, akik a jégkorongozók toborzásában segítenek.

– A megnyitót követően szeretnénk egy jégkorongos rendezvényt tartani, és elfogadta meghívásunkat a sokszoros magyar bajnok, az Egyesült Államokban is játszó kapus Szuper Levente. Ő egy élménybeszámolót tart, majd a jégen egy edzésben is segédkezik - mondta Szabó Lajosné a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke.

A pálya a jégkorongozó gyerekeknek és szüleiknek óriási segítséget jelent, hiszen korábban gyakran Debrecenben tudtak csak edzeni. A Jégsport Egyesületnél az átadás után folyamatosan indul majd a korcsolyaoktatás, és bíznak abban, hogy sokan próbálják ki a hokit - itt lányok jelentkezését is várják. A beruházás során egy szabvány méretű jégkorongpályát alakítottak ki, így bajnoki mérkőzéseket is lehet rendezni. Rövidesen egy több mint száz fős lelátót is építenek a pálya mellé, így kényelmesen lehet szurkolni a mérkőzéseken. A jég hízlalása a palánk felszerelése után kezdődik, ez egy 24 órás folyamat, és 4 cm vastag jeget alakítanak ki. A beruházás TAO-s forrás segítségével valósult meg. Márciusban végig nyitva lesz a Városi Jégpálya, így várják azokat, akik korcsolyázni szeretnének. A tervek szerint nyáron sem áll majd üresen a létesítmény, ugyanis alkalmas arra, hogy rendezvényeket, koncerteket tartsanak a területen. 

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

NYKC - Tovább kell várni az első hazai győzelemre

A Balmazújváros elvitte az egyik pontot

Uszoda építés - elhelyezték az alapkövet, 2019. őszére kész a komplexum

Egy 50 méteres versenymedence és egy 25 méteres tanmedence is lesz az új nyíregyházi uszodában

Gladiátorok ellen szállnak harcba Nyíregyháza Tigrisei a hétvégén

Nyírábrányban játszik az amerikaifutball együttesImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!