Link küldése Link küldése

Szeretetre éhes négylábúak - több mint 200 kutya várja örökbefogadó gazdáját
2019.01.12.


Teltház. A Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány kenneljei megteltek kutyákkal és macskákkal. A zsúfoltság pedig tovább fokozódik, az elmúlt időszakban egyre több balesetet szenvedett kisállat kerül be hozzájuk.


 A Nyíregyházi Állatbarát Alapítvány Csatorna utcai állatotthona folyamatosan teltházzal működik, jelenleg 210 kutya és 40 macska várja leendő gazdáját. Tapasztalatok szerint a hideg idő beálltával lecsökken az örökbefogadások száma. Bár az alapítvány szinte folyamatosan létszámstopot hirdet, télen mindig nő a létszám, hiszen nagyon sok kutya szenved balesetet, vagy éppen mérgezik meg. Az ivartalanított, chippel ellátott, beoltott ebeket akár már most örökbe lehet fogadni, de tény, hogy az örökbefogadások száma várhatóan majd csak tavasszal nő meg.

NINCS ELÉG HELY

A kutyák majd mindegyike az utcáról kerül az állatotthonba. Jelenleg kétszáztízen vannak a 130 férőhelyes telepünkön, ami köszönhető annak is, hogy sajnos nagyon alacsony ilyenkor az örökbefogadási szándék, ezt inkább tavaszra tartogatják a lehetséges gazdik- tájékoztatta szerkesztőségünket Novák-Hajtó Éva, a Csatorna utcai állatotthon vezetője, aki hozzátette, hiába hirdetnek folyamatos létszámstopot, mindig kerül be új lakó a telepre.

HÓKOTRÓ ÜTÖTTE EL

Rendszerint balesetes állatok kerülnek be hozzánk, például a közelmúltban egy hókotró ütött el egy kutyust,- szerencsére nem történt komolyabb baja, de gyakoriak a mérgezéses esetek is, amikor fagyállót, patkánymérget tesznek ki és eszi meg a jószág. Éppen ezért fontos lenne, hogy az emberek legyenek elfogadóbbak egymás kutyáival szemben, és tartsák szem előtt, hogy az ivartalanítás is csak egy egyszeri költséget jelent, viszont 7-8-9 kiskutyának gazdát találni, sokszor sokkal nagyobb feladat és nem is mindig sikerül.

 

 

TÖBB MINT EGY ÉVTIZEDE VÁRJA GAZDÁJÁT

A legkisebb kutyusok általában nagyobb eséllyel találnak gazdára, ám a pár éves, nagyobb testű ebeket már nehezebb örökbe adni. A legrégebbi kutyánk már 16 éve van a telepünkön, de legalább 30-40 olyan van, akik már idősebbek. Őket azért viszik el nehezebben, mert attól félnek a gazdik, hogy ezek már hamarabb meg fognak halni és nem gondolnak arra, hogy egy idősebb kutya sokkal hálásabb tud lenni. Mi nem altatjuk el az állatokat, csak akkor tesszük meg, ha már az egészségügyi állapotuk nagyon megromlott és egyszerűen nem lenne más megoldás. Tavaly halt meg a telep legidősebb kutyája, 19 éves volt.

VÁRJÁK AZ ÖRÖKBEFOGADÓKAT

Novák-Hajtó Éva elmondta, ha valaki az állatotthonból ideiglenesen befogad egy kölyköt, ezzel felszabadul egy-egy kennel, ahová az utcán kóborló állatokat tudják befogadni és biztosítani számukra a meleg otthont. Az alkalmi befogadónak csupán a helyet és a törődést kell biztosítani. Mindemellett várják a tényleges örökbefogadókat is. Az állatbarátok az örökbefogadás feltételeiről a Csatorna utcai telephelyen vagy a 42/727-736-os telefonszámon érdeklődhetnek.

Elérhetőség
Cím: 4400 Nyíregyháza, Csatorna u. 2.
Telefon: 0642-727-736 0620-9605-402
Email: allatbarat@allatbarat.com
Weboldal: www.allatbarat.com

(Szerző: Bruszel Dóra)

(Fotó: allatbarat.com)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

A szocialisták hazánk európai jövőjéről és a hétvégi demonstrációkról

Magyarország jövője Európában címmel hívott össze sajtótájékoztatót péntek délutánra az MSZP.

Influenzajárvány – Részleges látogatási tilalom a Jósa András Oktatókórházban

Január 21-étől, hétfőtől részleges látogatási tilalmat rendelt el a Jósa András Oktatókórházban.

Ásványvizes palackkal oltotta majdnem kigyulladó járművét egy sofőr Nyíregyházán

Csütörtök este a Debreceni úton egy haszonjármű műszerfala kezdett füstölni.

Véget ért a Rejtett Kincsek Down Egyesület érzékenyítő projektje

Lezárta a Láss másként és segíts elnevezésű érzékenyítő projektjét a Rejtett Kincsek Down Egyesület.

Kerékpárját toló nőt gázoltak el egy újfehértói kijelölt gyalogos-átkelőhelyen

Péntek reggel Újfehértó belterületén egy kerékpárját a zebrán áttoló nőt gázolt el egy haszonjármű.

Ikergyermekeket hagyott hátra a Sóstói úti társasház kilencedik emeletéről kizuhanó nő

Csütörtök délután a Sóstói úton egy társasház kilencedik emeletéről kizuhant egy nő.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!