Link küldése Link küldése

Szakmai igazgató a kosarasok élén
2015.04.07.Sitku Ernő 1,5 éve vette át az NB-I „A” csoportjában szereplő nyíregyházi férfi kosárlabda csapat szakmai irányítását. A több mint százszoros válogatott játékos vezetésével az együttes idén bennmaradt az élvonalban, és a következő szezonban 15. idényét kezdheti a legjobbak között. Sitku Ernő viszont áprilistól már nem mint vezetőedző, hanem mint szakmai igazgató vesz részt a munkában.

- Kevesebb edzésen veszek majd részt, de továbbra is a mérkőzéseken én irányítom a csapatot. Célom, hogy minél több helyi, nyíregyházi fiatalt építsünk be az együttesbe. Már idén is többen meghatározó taggá váltak, és ez a jövőben is folytatódik - mondta Sitku Ernő szakmai igazgató. 


A játékosok felkészítését két edző irányítja majd, egyikük Siska János, a jelenlegi másodedző lesz, a másik posztra több jelölttel egyeztetnek. Bár az idei bajnokságból még két mérkőzés hátra van, a klub vezetése már megkezdte a tárgyalásokat a játékoskeret tagjaival is. A légiósok szívesen maradnának, így nagy mozgás nem várható az együttesnél. A cél a következő szezonban és a kupában is a legjobb nyolc közé kerülés. Szerdán utolsó hazai meccsét vívja az idei bajnokságban a gárda a Jászebrény ellen. A teljes jegybevételt a klub felajánlott a Krúdy Gyula Gimnázium fiú csapatának, mely a középiskolai VB-n vesz részt Franciaországban. Az utazás komoly anyagi áldozatokkal jár, ebben próbál segíteni a Marso-NYKK. Nyíregyháza vezetése is támogatja a fiú kosarasok részvételét, a város ötszázezer forintot utalt át az iskolai csapatnak. 

DL

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Viharsarki hétvége: Négyből négy győzelem - Bajnoki címre hajt AQUA!

Ismét sikeres hétvégét zárt az AQUA SE GYEREK IV. korosztályos vízilabda csapata.

Fucsovics Márton ott van az Év sportolója szavazás férfi jelöltjei között

Az Év sportolója címről 60. alkalommal szavaznak a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) tagjai.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!