Link küldése Link küldése

Szakirányú továbbképzések
2018.08.15.


Augusztus 24-ig még lehet jelentkezni a Nyíregyházi Egyetem diplomások számára kínált szakirányú továbbképzéseire. A bővülő palettán a legújabbak az óvodai gyógytestnevelés, az iskolai pedagógus szakvizsgára felkészítő, valamint az iskolatitkár szakirányú továbbképzés. Az intézményben a pótfelvételi eljárás már lezárult, az eredményeket szintén augusztus 24-én hozzák nyilvánosságra.


Július végén hirdették ki a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Idén az országosan 108 ezer jelentkezőből 75 ezren örülhettek. Az általános eljárás során a Nyíregyházi Egyetemre 1088 új hallgató nyert felvételt, közülük 922 fő állami ösztöndíjas képzési formában kezdheti meg tanulmányait. A korábbi évekhez képest előrelépés, hogy a meghirdetett 4 felsőoktatási szakképzés, 20 alapképzési és 1 mesterképzési szak mindegyikét el tudja indítani az egyetem. Továbbra is jelentős hányadot képez a pedagógusképzésre felvettek aránya, mintegy 43 százalékát teszi ki az összes jelentkezőnek. Ezt követi a gazdasági, műszaki és informatikai képzési területek népszerűsége 14-10-10 százalékkal. 2018-ban is az óvodapedagógus volt a legnépszerűbb szak, összesen 108 fő nyert felvételt.

 

NÉPSZERŰ SZAKOK

 

Továbbra is népszerű az intézményben a gazdálkodási és menedzsment, a programtervező informatikus alapképzési szak. A mérnökképzésben a gépészmérnöki és mezőgazdasági mérnöki szakok teljesítettek kiemelkedően, a gépészmérnöki alapképzési szakra felvettek száma megkétszereződött az előző évhez képest, a mezőgazdasági mérnöki szakra felvettek száma 25 százalékkal nőtt. Az osztatlan tanári szakok közül a testnevelő tanár, történelem tanár és állampolgári ismeretek tanára, angol nyelv és kultúra tanára szakok voltak a legkeresettebbek. A diplomára épülő tanári mesterképzésben 24 felvett hallgatóval mutatkozott be az új, közgazdásztanár szak, ezt követően a matematikatanár, angol nyelv és kultúra tanára, valamint a magyartanár szak mutatkozott a legnépszerűbbnek.

 

TOVÁBBKÉPZÉS ÉS PÓTFELVÉTELI

 

Ferencziné dr. Ács Ildikó oktatási rektorhelyettes nyár végi aktualitásként arra hívta fel a figyelmet, hogy augusztus 24-ikéig még lehet jelentkezni a Nyíregyházi Egyetem diplomások számára kínált szakirányú továbbképzéseire. A bővülő palettán a legújabbak az óvodai gyógytestnevelés, az iskolai pedagógus szakvizsgára felkészítő, valamint az iskolatitkár szakirányú továbbképzés. Az intézményben a pótfelvételi eljárás már lezárult, amelyre augusztus 6-áig lehetett jelentkezni, az eredményeket pedig augusztus 24-ikén hozzák nyilvánosságra.

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az én könyvtáram – Szakmai napot szerveztek a Móricz Zsigmond Könyvtárban

Február 1-jén indult a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-os projekt.

Baleset Sóstóhegyen – Elveszítette uralmát egy sofőr járműve felett, kerítésbe rohant

Kerítésnek csapódott egy személygépkocsi Sóstóhegyen, jelentős az anyagi kár.

Nyíregyházi tanulmányúton vettek részt Lembergből érkező turisztikai szakemberek

Június végén Lembergbe, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi, a két fiatal még időben elhagyta a járművet

Szombat hajnalban Felsősima és Kálmánháza között két fiatal lesodródott az útról.

Így alakul az Egyenlő Bánásmód Hatóság október havi ügyfélfogadása

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!