Link küldése Link küldése

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéé az Év Levéltára
2015.11.23.Budapesten ünnepélyes keretek között adták át „Az év levéltára” díjat, amelyet idén a Magyar Nemzeti Levéltár Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltára érdemelt ki. A megyénk speciális földrajzi elhelyezkedéséből adódó, Európában is szinte egyedülálló nemzetközi kapcsolatrendszer kialakítása és az évtizedek óta kiválóan együttműködő kollektíva egyaránt hozzájárultak a díj elnyeréséhez. Az eseményen

Nyíregyházát dr. Ulrich Attila alpolgármester képviselte. Mint elmondta, a levéltár munkatársai nagyon magas szinten végzik a szakmájukat a kutatás és a kiszolgálás területén is, az elismerés Nyíregyházát is büszkeséggel tölti el.

 

KÖZÉPPONTBAN AZ ÉRTÉKMENTÉS

 

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár az ötödik a levéltárak sorában, amelyik ezzel a címmel büszkélkedhet. A szakmai díjat a Magyar Levéltárosok Egyesülete hozta létre és ítéli oda minden évben az arra leginkább érdemes intézménynek.

Tyekvicska Árpád, a Magyar Levéltárosok Egyesületének elnöke hangsúlyozta, a díj alapításakor az volt a céljuk, hogy az értékteremtő és értékőrző munkát egy rendezvényen állítsák középpontba, és azokat is, akik ezt létrehozták.

 

AZ ELISMERÉS FELADATTAL IS JÁR

 

A szakmai értékeléseket követően a díjat Kujbusné Dr. Mecsei Éva igazgató vette át, amely a múltat értékeli, az eddig elvégzett munkát dicséri. Az igazgató úgy érzi, az elismerés további feladatot is jelent. Olyan feladatot, amellyel a hagyományokat tovább kell vinni, egységben gondolkodva, a levéltárosok közös céljait figyelembe véve, de a saját úton haladva.

Az elmúlt években teljesen nyitottá váló levéltár folyamatosan kapja a különböző felajánlásokat, olyan dokumentumokat, amelyek a megye múltját rejtik magukban. Az iratállomány nő, és egyre kevesebb a hely. Az eddigi fejlesztések folytatásaként talán egy új épülettel is gazdagodhat az intézmény.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ingyenes, játékos angol nyelvű foglalkozások nagycsoportosoknak a Bemben

Angol nyelvű foglalkozások a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában.

Gratulálunk Krúdy! – Itt a 2019-es középiskolai rangsor, ez a tíz legjobb vidéki gimnázium

Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

Ünnepi megemlékezésekkel, egy drámai játékkal és koszorúzással telik az idei október 23-a

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezés lesz.

Pénteken megkezdődtek az 1956-os megemlékezések Nyíregyházán

A Hősök terén és az 56-os emlékműnél is várják a nyíregyháziakat.

Ajaj! Közeleg Krúdy „fekete” péntekje

Sokan nem babonásak, mégis eszükbe jut, ha egy fekete macska megy át az úton, az nem jelent jót.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!