Link küldése Link küldése

Szabó Tünde megnyújtotta a karácsonyt!
2016.12.27.Egyenként adta át az ajándékba hozott labdákat a sportért felelős államtitkár a Continental Arénában. A kisebbek színes gumilasztiknak örülhettek, míg a nagyobbak hivatalos foci vagy kosárlabdát vehettek a kezükbe. A megajándékozottak – fiatal koruk ellenére – egytől-egyik aktívnak sportolnak, így nagyon örültek a labdáknak.

Az ajándékokkal a sportos életmód fontosságára hívta fel a gyerekek és szüleik figyelmét dr. Szabó Tünde.

– Sporteszközök kellenek ahhoz, hogy egészséges életmódot folytassanak. Ugyan Nyíregyháza egy nagyon sportos város és tényleg példaként áll a különböző programjaival, de tényleg azt lehet mondani, hogy ebből sosem elég. Úgyhogy hoztam focilabdát, kézilabdát, röplabdát, kosárlabdát és óvodásoknak való színes labdákat. Minél sportosabban, aktívabban élnek a gyerekek, annál jobban behozzák a családok közé azt az életformát, amit akár egész életükön keresztül végig tudnák vinni – mondta az államtitkár.

További képekért kattintson a fotóra!

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormány sokat áldoz arra, hogy a sportoláshoz megfelelő felszerelésük legyen a gyerekeknek. Emellett pedig egyre több világversenyt hoznak az országba, hogy a példaképekkel akár testközelben is találkozhassanak. Kiemelte jövőre nálunk rendezik az úszó és a dzsúdó vb-t.

Az ajándékok átadásán részt vett Nyíregyháza polgármestere is. Dr. Kovács Ferenc azt mondta, a város kiérdemelte a sportos jelzőt. Kiemelte, a közelmúltban megújult a sportcsarnok, 15 köztéri kondipálya épült és újabb 15-re pedig pályázatot nyújtottak be.

– Azt gondolom, hogy infrastruktúrában, lehetőségekben sokkal-sokkal jobban állunk, és nagyon örülök, hogy ezt ki is használják. Én karácsonykor is ott voltam a Sóstói erdőben, és láttam, hogy azt a gyönyörű erdei tornapályát is mennyien használják. Fontos az infrastruktúra, mert az lehetőséget ad, de a legfontosabb, hogy épüljön be a mindennapjainkba és minél korábban, gyerekkorban, annál jobb – mondta dr. Kovács Ferenc.

A polgármester azt is megemlítette, hogy karácsony előtt 34 óvodába vásárolt az önkormányzat, egyenként 76 ezer forint értékben, sportszereket. Hozzáfűzte, bízik abban, hogy az ilyen ajándékok hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek felnőttként is sportos életmódot folytassanak.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Jól szerepeltek a vasvárisok az Összevont Labdajátékok Diákolimpián

Hétvégén Debrecenben rendezték meg az V-VI. korcsoportos Összevont Labdajátékok Diákolimpiát.

Mozgalmas hétvége a vízben

Nem unatkoztak az AQUA SE növendékei a hétvégén.

Aqua Se - Minden szinten szinte minden

Több fronton és helyszínen kell helytállni az Aqua Se korosztályos csapatainak.

Fucsovics Márton sima győzelemmel kezdett a pozsonyi tenisztornán

Fucsovics Márton sima győzelemmel kezdte meg szereplését a pozsonyi challenger tenisztornán.

Hibátlan bajnoki hétvége

Minden mérkőzését megnyerte az AQUA SE három korosztályos csapata a hétvégi bajnoki fordulókban.

Hazai pályán a Honvéd ellen

Vasárnap Nyíregyházán folytatódik a pontvadászat a vízilabda Utánpótlás Országos Bajnokságban.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!