Szabó Tünde megnyújtotta a karácsonyt!


2016.12.27.


Sportszereket ajándékozott nyíregyházi gyerekeknek a sportért felelős államtitkár. Dr. Szabó Tünde karácsony alkalmából hozott 100 labdát aktívan focizó, kézilabdázó vagy kosarazó óvodásoknak, kisiskolásoknak. Az ajándékokat a Continental Arénában adta át a kicsiknek.


Egyenként adta át az ajándékba hozott labdákat a sportért felelős államtitkár a Continental Arénában. A kisebbek színes gumilasztiknak örülhettek, míg a nagyobbak hivatalos foci vagy kosárlabdát vehettek a kezükbe. A megajándékozottak – fiatal koruk ellenére – egytől-egyik aktívnak sportolnak, így nagyon örültek a labdáknak.

Az ajándékokkal a sportos életmód fontosságára hívta fel a gyerekek és szüleik figyelmét dr. Szabó Tünde.

– Sporteszközök kellenek ahhoz, hogy egészséges életmódot folytassanak. Ugyan Nyíregyháza egy nagyon sportos város és tényleg példaként áll a különböző programjaival, de tényleg azt lehet mondani, hogy ebből sosem elég. Úgyhogy hoztam focilabdát, kézilabdát, röplabdát, kosárlabdát és óvodásoknak való színes labdákat. Minél sportosabban, aktívabban élnek a gyerekek, annál jobban behozzák a családok közé azt az életformát, amit akár egész életükön keresztül végig tudnák vinni – mondta az államtitkár.

További képekért kattintson a fotóra!

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormány sokat áldoz arra, hogy a sportoláshoz megfelelő felszerelésük legyen a gyerekeknek. Emellett pedig egyre több világversenyt hoznak az országba, hogy a példaképekkel akár testközelben is találkozhassanak. Kiemelte jövőre nálunk rendezik az úszó és a dzsúdó vb-t.

Az ajándékok átadásán részt vett Nyíregyháza polgármestere is. Dr. Kovács Ferenc azt mondta, a város kiérdemelte a sportos jelzőt. Kiemelte, a közelmúltban megújult a sportcsarnok, 15 köztéri kondipálya épült és újabb 15-re pedig pályázatot nyújtottak be.

– Azt gondolom, hogy infrastruktúrában, lehetőségekben sokkal-sokkal jobban állunk, és nagyon örülök, hogy ezt ki is használják. Én karácsonykor is ott voltam a Sóstói erdőben, és láttam, hogy azt a gyönyörű erdei tornapályát is mennyien használják. Fontos az infrastruktúra, mert az lehetőséget ad, de a legfontosabb, hogy épüljön be a mindennapjainkba és minél korábban, gyerekkorban, annál jobb – mondta dr. Kovács Ferenc.

A polgármester azt is megemlítette, hogy karácsony előtt 34 óvodába vásárolt az önkormányzat, egyenként 76 ezer forint értékben, sportszereket. Hozzáfűzte, bízik abban, hogy az ilyen ajándékok hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek felnőttként is sportos életmódot folytassanak.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Atlétikai sikerek

Szép nyíregyházi atlétikai eredmények születtek.

Dóra kedden úszik először

A vasárnapi impozáns Eyof megnyitó után a nyíregyházi Hatházi Dóra hétfőn az uszodában kezdett.

Győzelem az edzőmeccsen

Második felkészülési mérkőzését vívta vasárnap a Nyíregyháza Spartacus.

Táborban képezhetik magukat az ifjú kosarasok

Kosárlabda képzőtáborban vehetnek részt a sportág ifjú kedvelői a Coninental Arénában.

Három játékossal az EYOF-on

Jövő héten rendezik Győrben az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált.

Nagy reményekkel az EYOF-ra

A nyíregyházi színeket Hatházi Dóra is képviseli a vasárnap a Győrben kezdődő EYOF-on.

Ezt olvasta már?
X
Városszerte okozott károkat a vihar
Fákat döntött az éjszakai vihar szerte a városban.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!