Link küldése Link küldése

Start Plusz Program – 13 település közfoglalkoztatási programját díjazták
2018.12.07.


A Start Plusz Program keretében megyénk 13 településének közfoglalkoztatási programját díjazta a Belügyminisztérium, összesen 130 millió forinttal támogatva az önkormányzatokat. A díjazás azokra a közfoglalkoztatókra terjedhetett ki, akik programjaik lebonyolítását példaértékűen végezték.


A legkiválóbb közfoglalkoztatók 2012 óta részesülnek Start Plusz díjazásban, valamint az ehhez kapcsolódó támogatásban. A Belügyminisztérium az idei évben is elismerésben részesítette a közfoglalkoztatási programok végrehajtásában kiemelkedő szerepet betöltő közfoglalkoztatókat. Román István kormánymegbízott felterjesztése alapján Pintér Sándor belügyminisztertől 13 megyebeli települési önkormányzat kapott Start Plusz díjat sikeres és eredményes közfoglalkoztatási programjaik megvalósításáért.

További képekért kattintson a fotóra!

Az idei díjazottak településenként 10 millió forintot nyertek meglévő programjaik továbbfejlesztésére, tevékenységükhöz kapcsolódó eszközök, alapanyagok beszerzésére, illetve a közfoglalkoztatási programok működését segítő szolgáltatások finanszírozására. A Kormány 2010-ben óriási vállalást tett, amikor a munka alapú társadalom megteremtése, és az ehhez hozzárendelt új közfoglalkoztatási rendszer mellett döntött. A közfoglalkoztatás kezdettől fogva egy átmeneti foglalkoztatási formaként működik, hiszen a hosszabb távú cél, hogy minél többen találjanak a nyílt munkaerőpiacon maguknak állást, megélhetést.

További támogatás a közfoglalkoztatáshoz

Román István kormánymegbízott elmondta, úgy látják, hogy a javuló foglalkoztatási helyzet közepette is szükség van még a közfoglalkoztatási programok megvalósítására, sajnos a megyének vannak még olyan térségei, ahol a foglalkoztatást ezen keresztül tudják megoldani. Vannak olyan önkormányzatok, amelyek ezt kiemelkedően végzik, a kormány pedig ezt úgy ismeri el, hogy újabb támogatásokat ad a programjaik kiteljesítésére.

További képekért kattintson a fotóra!

Településenként 10 millió forintot nyert Nyírjákó, Csenger, Kölcse, Nyírtass, Tiszabercel, Tiszavid, Ramocsaháza, Gyulaháza, Nyírparasznya, Kállósemjén, Nyírbogát, Tiszadob és Tiszabezdéd önkormányzata. A települések az illetékes járási hivatalokkal a hatósági szerződések aláírását követően, december elsejétől megkezdték a programterveikben tett vállalások végrehajtását, a támogatás felhasználását, az igényelt gépek, eszközök, anyagok beszerzését és beüzemelését.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Aki teheti, hétfőtől kerülje el a Semmelweis utcát!

Az útfelújítás részeként a jövő héten elkezdődnek az aszfaltozási munkálatok.

Adventi programok Nyíregyházán – Vasárnap meggyújtjuk a harmadik gyertyát

Nyíregyháza MJV Önkormányzata mindenkit szeretettel vár az adventi programokra.

Kívül-belül megújult a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Szabolcs utcai telephelye

Megújult a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium Szabolcs utcai telephelye.

Koszorúk Váci emlékére – Nem elég jóra vágyni!

A „Nem elég jóra vágyni” költője, Váci Mihály emlékére koszorúztak a Bessenyei téren.

Megkezdték az új református templom alapozási munkálatait Örökösföldön

Az 500 millió forintos beruházás egyházi forrásból, állami támogatásból és adományokból valósul meg.

Karácsonyi ajándék a rászoruló gyermekeknek

Idén harmadik alkalommal rendezték meg a karácsonyi adománygyűjtő akciót.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!