Link küldése Link küldése

Sporttalálkozónak ad otthont Nyíregyháza
2018.08.20.


Nyíregyháza ad otthont augusztus 23. és 25. között a Megyei Jogú Városok XVI. Sporttalálkozójának, amit 2002 óta rendez meg a Megyei Jogú Városok Szövetsége.


Mint ismert, a Megyei Jogú Városok Szövetsége Magyarország egyik legnagyobb érdekképviseleti szervezete, 23 megyei jogú városi státusszal rendelkezõ települést tömörít magában. Ezen városok kiemelt jelentõségét az adja, hogy több mint 2 millió ember, Magyarország lakosságának több mint egyötöde él bennük. 2002-ben merült fel elõször az ötlet, hogy a szövetségnek legyen egy olyan rendezvénye is, melyen az önkormányzati képviselõk és a hivatali apparátusok dolgozói is megismerkedhetnek egymással, kapcsolatot építhetnek. Ennek eredményeként még abban az évben megtartották a MJVSZ I. Sporttalálkozóját Egerben. Mivel hagyomány, hogy mindig  a gyõztes város rendezi meg a következõ évi vetélkedõt, tavaly pedig Debrecenben Nyíregyháza diadalmaskodott, így idén a szabolcsi megyeszékhely ad otthont a jeles eseménynek. 

A sporttalálkozó kifejezetten játékos jellegû.  A csapatok a megérkezést követõen a megnyitó elõtt városismereti verseny során ismerkedhetnek meg belvárosunk nevezetességeivel, másnap pedig lesz  szárazföldi és vízi öttusa,  minifoci, strandröplabda, teke, valamint záró versenyszámként sárkányhajóverseny is, ami  igazi unikum lesz a rendezvény történetében. A sporttalálkozó kiemelt jelentõségét az adja, hogy két és fél napra városunkba érkezik a 22 másik nagyvárosból  több mint 400 ember, akik elviszik majd Nyíregyháza hírét szerte az országba.

– Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a viadal 16 éves történetében Nyíregyháza lesz az elsõ város, ahová hiánytalanul eljön a másik 22 település csapata, mert erre – különbözõ okok miatt – még nem volt példa. Bízunk abban, hogy minden tekintetben a maga valóságában tudjuk majd igazolni és bizonyítani városunk szlogenjét: Nyíregyháza többet ad! – hangsúlyozta dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza Megyei Jogú Város címzetes fõjegyzõje.

A megnyitóünnepséget csütörtökön, sok száz ember részvételével a Kossuth téren tartják majd.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Az én könyvtáram – Szakmai napot szerveztek a Móricz Zsigmond Könyvtárban

Február 1-jén indult a „Múzeumi és könyvtári fejlesztések mindenkinek” EFOP-os projekt.

Baleset Sóstóhegyen – Elveszítette uralmát egy sofőr járműve felett, kerítésbe rohant

Kerítésnek csapódott egy személygépkocsi Sóstóhegyen, jelentős az anyagi kár.

Nyíregyházi tanulmányúton vettek részt Lembergből érkező turisztikai szakemberek

Június végén Lembergbe, egy nagyszabású turisztikai workshopra kapott meghívást városunk.

Totálkárosra égett egy személygépkocsi, a két fiatal még időben elhagyta a járművet

Szombat hajnalban Felsősima és Kálmánháza között két fiatal lesodródott az útról.

Így alakul az Egyenlő Bánásmód Hatóság október havi ügyfélfogadása

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!