Link küldése Link küldése

Sporttalálkozónak ad otthont Nyíregyháza
2018.08.20.


Nyíregyháza ad otthont augusztus 23. és 25. között a Megyei Jogú Városok XVI. Sporttalálkozójának, amit 2002 óta rendez meg a Megyei Jogú Városok Szövetsége.


Mint ismert, a Megyei Jogú Városok Szövetsége Magyarország egyik legnagyobb érdekképviseleti szervezete, 23 megyei jogú városi státusszal rendelkezõ települést tömörít magában. Ezen városok kiemelt jelentõségét az adja, hogy több mint 2 millió ember, Magyarország lakosságának több mint egyötöde él bennük. 2002-ben merült fel elõször az ötlet, hogy a szövetségnek legyen egy olyan rendezvénye is, melyen az önkormányzati képviselõk és a hivatali apparátusok dolgozói is megismerkedhetnek egymással, kapcsolatot építhetnek. Ennek eredményeként még abban az évben megtartották a MJVSZ I. Sporttalálkozóját Egerben. Mivel hagyomány, hogy mindig  a gyõztes város rendezi meg a következõ évi vetélkedõt, tavaly pedig Debrecenben Nyíregyháza diadalmaskodott, így idén a szabolcsi megyeszékhely ad otthont a jeles eseménynek. 

A sporttalálkozó kifejezetten játékos jellegû.  A csapatok a megérkezést követõen a megnyitó elõtt városismereti verseny során ismerkedhetnek meg belvárosunk nevezetességeivel, másnap pedig lesz  szárazföldi és vízi öttusa,  minifoci, strandröplabda, teke, valamint záró versenyszámként sárkányhajóverseny is, ami  igazi unikum lesz a rendezvény történetében. A sporttalálkozó kiemelt jelentõségét az adja, hogy két és fél napra városunkba érkezik a 22 másik nagyvárosból  több mint 400 ember, akik elviszik majd Nyíregyháza hírét szerte az országba.

– Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy a viadal 16 éves történetében Nyíregyháza lesz az elsõ város, ahová hiánytalanul eljön a másik 22 település csapata, mert erre – különbözõ okok miatt – még nem volt példa. Bízunk abban, hogy minden tekintetben a maga valóságában tudjuk majd igazolni és bizonyítani városunk szlogenjét: Nyíregyháza többet ad! – hangsúlyozta dr. Szemán Sándor, Nyíregyháza Megyei Jogú Város címzetes fõjegyzõje.

A megnyitóünnepséget csütörtökön, sok száz ember részvételével a Kossuth téren tartják majd.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Meseszép! – Nem kell messzire mennünk a teljes pompájukban nyíló hóvirágokért

Két hete érkezett szerkesztőségünkhöz egy kedves olvasói levél, fotókkal a nyíló hóvirágokról.

A görögkatolikusok megmutatták hogyan tudnak mulatni!

Tánc, móka és derű – közel 2400 mulattak szombaton este.

Jelentős anyagi kárral járó baleset történt Kőlaposnál

Ráfutásos baleset történt Kőlaposnál hétfő reggel.

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba a nyíregyházi gyalogos-átkelőhelyen elgázolt nőt

Szabályosan közlekedő, kerékpárját toló idős hölgyet gázolt el egy figyelmetlen sofőr hétfőn.

Elhagyta rendszámtábláját a padkának hajtó, majd KRESZ-táblát kidöntő sofőr

Baleset történt a Kert utca és a Szántó Kovács János utcai csomópontban.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!