Link küldése Link küldése

Speedmarathon – 24 órás sebesség-ellenőrzési akciót tart a rendőrség
2018.05.14.


Hétfő reggel 6 órától kedd reggel 6 óráig Speedmarathon elnevezéssel országosan 24 órás sebesség-ellenőrzési akciót tart a rendőrség. Megyénkben 55 helyszínen mérik a sebességet, a cél a gyorshajtás visszaszorítása.


Ma reggel a Tokaji út kivezető szakaszán mérték a járművek sebességét a rendőrök. Volt is, aki belefutott a traffipaxba, a 72 kilométer/órás gyorshajtásért 30 ezer forintos helyszíni bírságot kapott. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva május 14-én 6 órától május 15-én 6 óráig Speedmarathon elnevezéssel országosan 24 órás sebesség-ellenőrzési akciót tart a rendőrség. A helyszínek kiválasztásához a lakosság segítségét is kérték, kíváncsiak voltak, szerintük mely útszakaszokon hajtanak a megengedettnél gyorsabban a járművezetők. Így került az ellenőrzöttek közé a Tokaji út kivezető szakasza. A 24 órás sebesség-ellenőrzési akció célja a gyorshajtás visszaszorítása.

A balesetek több mint 30 százalékát a gyorshajtás okozza

Matyi István a Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, az utakon a három fő gyilkos a gyorshajtás, a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása és az ittas, valamint a bódult állapotú járművezetés. A balesetek több mint 30 százaléka a helytelenül megválasztott sebesség miatt történik. Minél gyorsabban megyünk, annál nagyobb a sérülés veszélye, de az anyagi kár is arányos a sebességgel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Seedmarathon elnevezésű akció során 55 helyszínen mérik a járművek sebességét, Nyíregyházán a Tokaji út mellett a Debreceni, a Tiszavasvári, a Nyíregyházi úton, a Ferenc körúton, valamint a Kert és a Csongor utcán találkozhatunk traffipaxos rendőrautóval.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Szigliget: dzsiptúra és diszkó is vár a gyerekekre

Alig egy hónap van hátra ahhoz, hogy a 2017/2018-as tanévben utoljára szólaljon meg a csengő.

A fűnek megtiltani nem lehet

A NYÍRVV Nonprofit Kft. 4 millió négyzetméteren végez folyamatosan fûkaszálást.

Pünkösdöltek a Múzeumfaluban

A népi hagyományok felelevenítésével idézték fel az egykori pünkösdi szokásokat.

Benczi Gyula híres hegedűje sírta a talpalávalót...

Száz évvel ezelõtt hunyt el Benczi Gyula, akit Krúdy is több alkalommal emlegetett írásaiban.

Halálos baleset Nyíregyháza közelében

Motorkerékpáros vesztette életét.

Tündés kérdés, pozitív útépítõs válasz

Rengeteg helyen zajlik út-járda építés és felújítás a városban – igazából a java ezután következik.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!