Speedmarathon – 24 órás sebesség-ellenőrzési akciót tart a rendőrség


Link küldése Link küldése

Speedmarathon – 24 órás sebesség-ellenőrzési akciót tart a rendőrség
2018.05.14.


Hétfő reggel 6 órától kedd reggel 6 óráig Speedmarathon elnevezéssel országosan 24 órás sebesség-ellenőrzési akciót tart a rendőrség. Megyénkben 55 helyszínen mérik a sebességet, a cél a gyorshajtás visszaszorítása.


Ma reggel a Tokaji út kivezető szakaszán mérték a járművek sebességét a rendőrök. Volt is, aki belefutott a traffipaxba, a 72 kilométer/órás gyorshajtásért 30 ezer forintos helyszíni bírságot kapott. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva május 14-én 6 órától május 15-én 6 óráig Speedmarathon elnevezéssel országosan 24 órás sebesség-ellenőrzési akciót tart a rendőrség. A helyszínek kiválasztásához a lakosság segítségét is kérték, kíváncsiak voltak, szerintük mely útszakaszokon hajtanak a megengedettnél gyorsabban a járművezetők. Így került az ellenőrzöttek közé a Tokaji út kivezető szakasza. A 24 órás sebesség-ellenőrzési akció célja a gyorshajtás visszaszorítása.

A balesetek több mint 30 százalékát a gyorshajtás okozza

Matyi István a Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője elmondta, az utakon a három fő gyilkos a gyorshajtás, a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása és az ittas, valamint a bódult állapotú járművezetés. A balesetek több mint 30 százaléka a helytelenül megválasztott sebesség miatt történik. Minél gyorsabban megyünk, annál nagyobb a sérülés veszélye, de az anyagi kár is arányos a sebességgel.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Seedmarathon elnevezésű akció során 55 helyszínen mérik a járművek sebességét, Nyíregyházán a Tokaji út mellett a Debreceni, a Tiszavasvári, a Nyíregyházi úton, a Ferenc körúton, valamint a Kert és a Csongor utcán találkozhatunk traffipaxos rendőrautóval.

 

Szoboszlai Tibor

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Forgalmi rend változás a Család utcán

A Család utcán, az egyik forgalmi sávban, útfelújítási munkák miatt korlátozással jár a közlekedés.

Baleset a felüljárón

Jelentős anyagi kárral járó, utoléréses közúti közlekedési baleset történt Nyíregyházán.

Filmet forgattak Nyíregyházán

A rendőrség a közlekedés irányításával segítette a stáb munkáját.

Az anyagi kár jelentős

Baleset történt csütörtök délelőtt a Tó utcán.

Intézményi felújítások városunkban - Zajlik az energetikai korszerűsítés

Nyíregyházán idén hat óvoda és három bölcsőde energetikai korszerűsítése és felújítása valósul meg.

Lépcsőházak biztonsága

A tűzvédelmi szabályok betartásának ellenőrzésével kapcsolatosan a katasztrófavédők gyakorlatoztak.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!