Link küldése Link küldése

Sikeres évet zár a PRIMOM Alapítvány
2018.05.17.


2018. május 11-én ülésezett a PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány kuratóriuma, melyen a 2017. év értékelése mellett szó esett a szervezet előtt álló új feladatokról is, adott tájékoztatást Czomba Csaba, a PRIMOM Alapítvány kuratóriumának elnöke.


Az Alapítvány kuratóriuma több döntés mellett elfogadta a beszámolót a munkaszervezet 2017. évi tevékenységéről, kiemelten elismerték az apparátus munkájának eredményességét és azt a törekvését, hogy működését az Európai Bizottság szabványához igazítsa, reményeik szerint megalapozva ezzel a mikrohitelezési tevékenységének jövőjét.

A kuratórium értékelte az év sikeres programjait szakmai, pénzügyi és társadalmi hatásának szempontjából egyaránt.

A PRIMOM Alapítvány a több mint 3000 regisztrált ügyfél mellett, további 400 vállalkozó számára nyújtott információ, míg 92 vállalkozás vette igénybe az emelt szintű személyre, vállalkozásra szabott tanácsadást, a finanszírozás, a vállalkozásvezetés, a nemzetközi kapcsolatok területén. Elhangzott, hogy közhasznú alapítvány szakmai rendezvényein több mint 250 vállalkozás vehetett részt és szerezhetett új ismereteket a megyei gazdasági szféra szinte minden területén.

Czomba Csaba

Az Alapítvány kiemelt figyelmet szentel a megyei gazdaság fejlesztésében az agárágazatnak és a kezdő vállalkozások támogatásának egyaránt.

Ez utóbbi tevékenysége a mikrohitel biztosítása, melyet 2017. évben 18 vállalkozó 112 millió Ft összegben vett igénybe. A hitelkonstrukció olyan gazdálkodó szervezetek számára is optimális forrást kínál, melyek valamilyen okból nem juthatnak hozzá banki kölcsönhöz.

Kuratórium tagjai, tájékoztatást kaptak az Alapítvány égisze alatt működő Enterprise Europe Network iroda szolgáltatásainak folyamatos bővüléséről, szakmai programjairól, valamint az inkubátorház működésének eredményeiről is.

A jövőre nézve is hozott fontos döntéseket a kuratórium, melyek közül kiemelkedik az a saját forrásból hamarosan induló két mikrohitel-konstrukció, ami méltán számíthat a vállalkozások kiemelt érdeklődésére, hiszen agrártevékenységet végző gazdálkodók számára is hozzáférhető lesz. Természetesen a már meglevő konstrukciókat továbbra is igénybe vehetik a vállalkozások.

– hangsúlyozta Czomba Csaba, a kuratórium elnöke.


Mészáros Éva

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Befejeződtek az ünnepi megemlékezések Nyíregyházán – Koszorúzás az 1956-os emlékműnél

Az 1956-os emlékmű koszorúzásával ért véget az ünnepi megemlékezés.

Ünnepi megemlékezés Nyíregyházán az 1956-os forradalom és szabadságharc tiszteletére

Az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezést tartottak.

Ingyenes, játékos angol nyelvű foglalkozások nagycsoportosoknak a Bemben

Angol nyelvű foglalkozások a Nyíregyházi Bem József Általános Iskolában.

Gratulálunk Krúdy! – Itt a 2019-es középiskolai rangsor, ez a tíz legjobb vidéki gimnázium

Újságárusoknál a HVG kiadványa az ország száz legjobb gimnáziumáról.

Ünnepi megemlékezésekkel, egy drámai játékkal és koszorúzással telik az idei október 23-a

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulójának tiszteletére ünnepi megemlékezés lesz.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!