Link küldése Link küldése

Siker a Múzeumfaluban
2016.12.29.2015-ben indult, de ebben az esztendőben fejeződött be a Sóstói Múzeumfalu nádfedeles házainak felújítása. Egy pályázat keretein belül kicserélték a zsúpfedeleket, így több épület új tetővel fogadja a látogatókat. A műtárgyházak karbantartásáról folyamatosan gondoskodnak az intézményben azért, hogy megfelelő módon tudják bemutatni Észak-Kelet-Magyarország népi építészetét és paraszti kultúráját.

 

Idén már korán várták a vendégeket

 

A Múzeumfalu 2016-ban nagyon hamar kinyitotta kapuit. Március végén, húsvétkor már programok fogadták az érdeklődőket, de megrendezték az év ünnepeihez kapcsolódó eseményeket is. Húsvét után május 1-jén a hagyományokat felelevenítő szokásokkal fogadták a látogatókat, majd a pünkösdhöz kapcsolódó népszokásokat mutatták be. Új programelemként jelent meg a Sóstói Múzeumfalu kínálatában a gyermeknap, amelyre nagyon sok család érkezett. Most sem maradt ki a rendezvények közül Szent Iván éjjele. Június 23-án a tűzugrás és az időszaki kiállítás mellett Szabó Balázs Bandáját is meghallgathatták a vendégek.

 

Programok sokasága felnőtteknek és gyerekeknek

 

Dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója elmondta, eredményes évet zárt a Sóstói Múzeumfalu. Hozzátette, a látogatók száma az elmúlt évihez viszonyítva növekedett. Dr. Szabó Sarolta kifejtette, nagyon sok programot és rendezvényt szerveztek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt 2016-ban.

A nyári programok között kiemelt jelentőségűek a különböző, gyerekeknek szervezett nyári táborok. Idén több száz gyerek élvezhette a múzeumpedagógusok foglalkozásait és a környezet adta lehetőségeket. Idén az augusztus 20-i rendezvény is nagyon sok látogatót vonzott a Sóstói Múzeumfaluba. Szeptemberben a Régi Magyarország ízei címmel népi, gasztronómiai programra várták az érdeklődőket, majd a hónap végén rendezték meg a Népmese Napját és Erdész Sándorra, a Sóstói Múzeumfalu alapítójára emlékeztek a skanzen dolgozói és látogatói. November közepén a Márton-napi népszokások titkaiba vezették el a Sóstói Múzeumfalu vendégeit, majd új elemként biztosított lehetőségeket a Pálinka-nap, amely ebben az évben zárta a nagy rendezvények sorát.

ME.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Ősi mesterek nyomában

2006-ban jelentkezett az állandó interaktív régészeti kiállítás igénye.

Sárga ördög – A Jósa András Múzeum aranyai

Ékszerek és kincsek a múzeum állandó kiállításában.

Háborús filmdráma a Krúdy Art Moziban – A Sátán fattya

Zsigmond Dezső A Sátán fattya című magyar háborús filmdrámájának megyei bemutatója volt.

Az év legszebb ünnepének gyökerei

A hagyomány úgy tartja, hogy a karácsony Jézus Krisztus születésnek időpontja.

Koronázási kincseink nyomában

Nagy érdeklődés övezte a Szent Korona és koronázási kincseink nyomában elnevezésű programot.

Színház, múzeumi fesztivál és kiállítás az Alkotás utcában

Minden, ami kultúra, minden, ami Nyíregyháza.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!