Siker a Múzeumfaluban


2016.12.29.


Sikeres évet tudhatnak maguk mögött a Sóstói Múzeumfalu dolgozói. A skanzen 2016-ban több programmal és lehetőséggel várta a magyar kultúra iránt érdeklődőket.


2015-ben indult, de ebben az esztendőben fejeződött be a Sóstói Múzeumfalu nádfedeles házainak felújítása. Egy pályázat keretein belül kicserélték a zsúpfedeleket, így több épület új tetővel fogadja a látogatókat. A műtárgyházak karbantartásáról folyamatosan gondoskodnak az intézményben azért, hogy megfelelő módon tudják bemutatni Észak-Kelet-Magyarország népi építészetét és paraszti kultúráját.

 

Idén már korán várták a vendégeket

 

A Múzeumfalu 2016-ban nagyon hamar kinyitotta kapuit. Március végén, húsvétkor már programok fogadták az érdeklődőket, de megrendezték az év ünnepeihez kapcsolódó eseményeket is. Húsvét után május 1-jén a hagyományokat felelevenítő szokásokkal fogadták a látogatókat, majd a pünkösdhöz kapcsolódó népszokásokat mutatták be. Új programelemként jelent meg a Sóstói Múzeumfalu kínálatában a gyermeknap, amelyre nagyon sok család érkezett. Most sem maradt ki a rendezvények közül Szent Iván éjjele. Június 23-án a tűzugrás és az időszaki kiállítás mellett Szabó Balázs Bandáját is meghallgathatták a vendégek.

 

Programok sokasága felnőtteknek és gyerekeknek

 

Dr. Szabó Sarolta, a Sóstói Múzeumfalu igazgatója elmondta, eredményes évet zárt a Sóstói Múzeumfalu. Hozzátette, a látogatók száma az elmúlt évihez viszonyítva növekedett. Dr. Szabó Sarolta kifejtette, nagyon sok programot és rendezvényt szerveztek felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt 2016-ban.

A nyári programok között kiemelt jelentőségűek a különböző, gyerekeknek szervezett nyári táborok. Idén több száz gyerek élvezhette a múzeumpedagógusok foglalkozásait és a környezet adta lehetőségeket. Idén az augusztus 20-i rendezvény is nagyon sok látogatót vonzott a Sóstói Múzeumfaluba. Szeptemberben a Régi Magyarország ízei címmel népi, gasztronómiai programra várták az érdeklődőket, majd a hónap végén rendezték meg a Népmese Napját és Erdész Sándorra, a Sóstói Múzeumfalu alapítójára emlékeztek a skanzen dolgozói és látogatói. November közepén a Márton-napi népszokások titkaiba vezették el a Sóstói Múzeumfalu vendégeit, majd új elemként biztosított lehetőségeket a Pálinka-nap, amely ebben az évben zárta a nagy rendezvények sorát.

ME.

« vissza

TOP24
Legfrissebb hírek videóval
Programajánló
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

VIDOR Fesztivál 2017 - KUTYAHARAPÁS

Székely Csaba KUTYAHARAPÁS című mocskosszájú gengszterdrámája kerül bemutatásra augusztus 28-án.

VIDOR Fesztivál 2017 - SZENTIVÁNÉJI SZEXKOMÉDIA

Szerelmi praktikák az év legrövidebb és legkülönösebb éjszakáján...

VIDOR Fesztivál 2017 - FODRÁSZNŐ

Szergej Medvegyev Fodrásznő című darabját láthatja majd a nyíregyházi közönség augusztus 26-án.

VIDOR Fesztivál 2017 - Rák Jóska, dán királyfi

Kortárs szerző darabjával jelentkezik a Vidor Fesztivál első napján a Bartók Kamaraszínház.

Íme a Magyar Rádió Zenei Együttesének új programkínálata

Megújult a 2017-18-as évad programkínálat.

Hogyan talál egymásra egy jó könyv és a gyermek?

Hogyan neveljük olvasóvá a gyereket az iskolában és otthon?

Ezt olvasta már?
X
Benedek Miklós a Szabadtérin és a VIDOR-on
Benedek Miklós is szerepel A folyón túl Itália című komédiában.
Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Impresszum Írjon nekünk
© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!