Link küldése Link küldése

Röplabda CEV Kupa visszavágó - Belgiumban lépett pályára a Fatum Nyíregyháza
2018.01.10.


 A belga bajnok ellen játszott a Nyíregyháza. 


Az Asterix Avo otthonában lépett pályára a női röplabda CEV Kupa visszavágóján a Fatum Nyíregyháza. Az első mérkőzést a Continental Arénában a belgák nyerték, így ők várhatták előnnyel a bevereni találkozót. Az első játszmában sokáig szoros volt az állás, bár 3-3 után minimális előnye volt a hazai gárdának, az első technikai szünetnél utóbbi csak 8-6-ra vezetett. Sajnos a pihenő után hullámvölgybe kerültek a mieink, három pontot is szerzett zsinórban az Asterix, így meglépett a belga bajnok. A folytatásban ismét kiegyenlített volt a meccs, de nem sikerült közelebb kerülni, így 16-11 volt az állás a második technikai szünetnél. Úgy tűnik a pihenő mindig a Beverennek kedvezett, mert ismét az ő pontjaikkal folytatódott a szett, így 23 perc alatt nyerték is az első játékrészt.

A második játszma eleje a Fatum számára kezdődött jobban, 4-6-nál két ponttal vezetett Horváth András együttese. Sokáig nem örülhettünk az előnynek, a Beveren gyorsan egyenlített, majd fordított. Jobban játszott a Nyíregyháza mint az első felvonásban, így tapadt ellenfelére a szabolcsi csapat. 11-11-nél döntetlen volt az állás, de a vezetést nem tudták átvenni a mieink. Három pontot ütött egymás után az Asterix, így időt kellett kérnie a Fatumnak, de nem sikerült megtörni a hazaiak lendületét, így 18-13 lett az állás. Az első szetthez hasonlóan robbantottak a belgák, és minden hibát könyörtelenül kihasználva nyerték a második játékrészt is. 

A harmadik felvonásban megint felváltva vezettek a csapatok az elején. Sajnos a technikai szünet után - immár szokás szerint - megléptek a hazaiak, hét pontot ütött zsinórban a Beveren így 14-7 lett. Magához tért a Fatum, szépített, és 15-11-nél négy pontra zárkózott. Közelebb azonban nem sikerült kerülni, az Asterix kihasználva magassági fölényét megnyerte a harmadik játszmát is, ezzel győzött, és továbbjutott a CEV Kupában.     

CEV Kupa 2. mérkőzés 

Asterix Avo - Fatum Nyíregyháza 3-0 (16, 14, 16)

Nyíregyháza: G.Francesco, Matic 6, Villám 6, Kalicanin 6, Kalotai 3, Fernandez 7 Csere: Tóth (liberó)

vezetőedző:Horváth András 

Dankó László

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Győzelem Újpesten - jó játékkal nyert a Fatum Nyíregyháza idegenben

Több jó egyéni teljesítmény is volt a csapatban

Győzelem Bécsben - Fucsovics Marci jól kezdett az ATP 500-as versenyen

A nyíregyházi teniszező hátrányból fordított

Ezrek a lelátón - végérvényesen visszatért a salakmotor a megyébe!

Nemzetközi mezőny a versenyeken, lengyel, cseh, ukrán, bolgár és a legjobb magyar riderekkel

Vereség Kaposváron - a Szpari sem tudta megállítania somogyiakat

A 13. fordulót rendezték a labdarúgó NB-II-ben

NYKC - Tovább kell várni az első hazai győzelemre

A Balmazújváros elvitte az egyik pontotImpresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!