Link küldése Link küldése

Robosztus növekedés a Debrecen Airporton
2018.04.17.


2018. márciusában is jelentősen fejlődött a debreceni légi utasforgalom.


1/3-addal többen, mintegy 26 110-en vették igénybe Magyarország legdinamikusabban fejlődő repülőterét. Ez minden idők legerősebb márciusi és egyben első negyedéves utasforgalma volt a Debrecen Airporton.

Tamás László, a Debrecen Airport járatfejlesztési igazgatója a 2018-as márciusi és az első negyedéves eredményeket örömmel összegezte:

Az emelkedő olajárak ellenére a Debrecen Airport utasforgalmának növekedése 2018. első negyedévében is stabil maradt. Stratégiai partnereink, a Wizz Air a debreceni bázis gépével már március vége óta több frekvenciával közlekedik. Európa egyetlen 5-csillagos légitársasága a Lufthansa, aki a múlt héten a 2. születésnapját ünnepelte Debrecenben, pedig már hetente 5-ször repül március vége óta. Az Európai Unió, Oroszország és Izrael 8 gazdasági és turisztikai szempontból is fontos régiójával van közvetlen légi összeköttetése Debrecennek és így a kelet-magyarországi régiónak egyaránt. 2018-ban további dinamikus növekedésre számítunk a külföldi turisták és üzleti utasok által eltöltött vendégéjszakák számát illetően ill. a régió szállodáinak kihasználtsága is tovább fog javulni. A vendéglátóhelyek, szabadidős és rekreációs szolgáltatók ill. a személyszállító cégek forgalma és az ÁFA és IFA bevételek is jelentősen fognak növekedni a régiónkban. Kárpátaljáról, Kelet-Szlovákiából és a Partiumból és Szabolcs-Szatmár megyéből is egyre többen választják a repülőterünket, hiszen ez a legközelebbi és legtöbb alacsony viteldíjú úti céllal rendelkező regionális repülőtér a régióban. Minden utazni vágyó számára, akár üzleti vagy rekreációs, turisztikai céllal indul el számos attraktív európai úti célt biztosítunk közvetlen légi járattal.

Rendkívül nagy az érdeklődés a nyári charterekre

A nyári charter szezonban a rendszeres német beutazó charter gépek mellett, Törökországba már hetente 2-szer, Görögországba Zakynthosra és Bulgáriába, Burgaszba valamint nagyobb gépkapacitással az egyiptomi Hurghadába is biztosítunk nyári járatokat a nap szerelmeseinek. A nyár abszolút újdonsága és egyben slágerdesztinációja idén Barcelona, Katalónia fővárosa lesz és 2018. június közepétől szeptember végéig elérhető a Debrecen Airportról. Fontos információ azoknak, akik a nyaralásukat charter légitársasággal szeretnék Debrecenből megvalósítani: A piacon évek óta túlkereslet mutatkozik, így idén is a “last minute”-re számító utasok igényeit nem biztos, hogy minden esetben ki fogjuk tudni elégíteni, így időszerű a következő hetekben lekötni a nyári utakat, hiszen utána már a szabad időpontok és repülőjegyek száma erősen limitált lesz.

Nyár: Több járat Londonba és Eindhovenbe

A legtöbb utast szállító partnerünk, a Wizz Air a nyári menetrendtől heti 9 illetve a csúcsszezonban heti 10-szer közekedik Londonba, valamint a nyári iskolai szünetben Eindhovenbe is hetente 3-szor utazhatunk Debrecenből.

Több bejövő utas Münchenből, Tel Avivból és Moszkvából

A március végétől heti öt járattal közlekedő Lufthansa járattal még több érkező turistára számítunk Debrecenbe és a régióba illetve további dinamikus beutazó forgalmat prognosztizálunk az immáron 1 éve közlekedő tel-avivi és a decemberben indult Moszkvából közlekedő Wizz Air járatokon is.

Április 22-én futóverseny a Debrecen Airport kifutópályáján

Immáron másodszor rendezik meg a régió legkomolyabb repülőtéri futását, amelyre már több mint 1500-an nevezetek. A II. Wizz Air Debrecen Airport Runnal hagyományteremtő célunk van, hiszen az egészséges életmódra neveléssel sok sportoló és sportolni vágyó embert szólítunk meg és motiváljuk őket és családtagjaikat is a légi utazásra, ez a “Run and Fly” stratégiánk része.

 

Forrás: AIRPORT-DEBRECEN Ltd.

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Villanyoszlopot tört egy személygépkocsi Bedőbokornál, százan maradtak áram nélkül

Délelőtt Bedőbokornál egy autós letért az útról, árokba hajtott, majd kitört egy villanyoszlopot.

Szabó Ilonát 90. születésnapja alkalmából köszöntötték Nyíregyházán

90. születésnapja alkalmából Szabó Ilonát köszöntötte Mussó László önkormányzati képviselő.

Régi hagyomány, hogy a családok gyermekeik születését egy facsemete elültetésével ünneplik

2015-ben indította el Nyíregyháza önkormányzata és a városüzemeltető cég az Újéletfa-projektet.

Szív Világnapja rendezvény a Kossuth téren – Fontos a prevenció

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják az érdeklődőket a Szív Világnap alkalmából a Kossuth térre.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!