Link küldése Link küldése

Ritka mint a fehér teve – újabb tevecsikó született az Állatparkban
2017.05.05.Még nem nagyon merészkedik távol édesanyjától a Nyíregyházi Állatpark új jövevénye. A kis tevecsikó május 2-án látta meg a napvilágot, Zsigmond napján – így nevét is innen kapta. Az ifjú Zsigmondnak még egy-két hétre van szüksége, hogy beilleszkedjen az ország legnépesebb, 15 tagot számláló tevecsapatába. Ideje nagy részét egyelőre anyja mellett tölti, aki nagy gonddal őrzi kicsinyét.

A népes tevegárdánál mostanában gyakran jár a gólya, hiszen két héttel korábban született meg Zsigmond bátyja is. Azonban nemcsak a gyors egymás után érkezés az egyetlen különlegesség a két kis tevetesónak.

– A kicsi különlegessége, hogy fehér bundával látta meg a napvilágot, de most már azt kell, hogy mondjam, a Nyíregyházi Állatparkban ez nem ritkaság, hiszen két héttel ezelőtt a nagytesó is ilyen szőrzettel született. Ennek az az oka, hogy az apukájuk fehér bundájú, és ezt örökölték a kicsik – mondta el Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője.

Zsigmond még csak anyatejjel táplálkozik. Egyelőre eltörpül felnőtt társai mellett 30 kilogrammos súlyával, ám ha megnő, testtömege elérheti majd az 500 kilogrammot is. Ehhez a nagy súlyhoz kellő energiának is párosulnia kell majd. A tevék ezt a púpjaikban raktározott zsírból képesek kinyerni például hosszú vándorlásaik során a sivatagban. A kis csikónak még hiányoznak púpjai. A tevefélékre ugyanis az a jellemző, hogy ezek nélkül születnek. A púpok akkor kerülnek majd elő, amikor elkezdik raktározni a zsírt. Így Zsigmondnak sem kell félnie, belőle is hamarosan büszke púpos teve válik.

Nemcsak a kistevék születtek az utóbbi időben az Állatparkban, hanem fehér oroszlánkölykök, kenguruk, gereza, indiai sül, takin és törpevíziló is.

Zadubenszki Norbert
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

« vissza

LEGOLVASOTTABB
Városi cégeink

További hírek ebben a kategóriában

Kitárulnak a fürdõ kapui a nyíregyházi nyugdíjasoknak

A program kedvezményezettjei a lakcímkártyájuk szerint nyíregyházi illetõségû nyugdíjasok.

Nyaralás 2018

A nyári vakáció előtt az elmúlt évhez képest is jelentősen nőtt az előfoglalások száma.

Az Északi-sarkvidék egyik ikonikus állatával is találkozhatunk a Nyíregyházi Állatparkban

A rénszarvas az Északi-sarkvidék térségének ikonikus állata.

Nyíregyházán is Cinema City Filmünnep

A Cinema City Filmünnep idei műsorán több mint 50 filmet nézhet meg a közönség.

Nyíregyházán is Mozinet Filmnapok

Nyíregyháza művészmozija is csatlakozott a 7. Mozinet Filmnapokhoz.Impresszum Írjon nekünk

© 2014. Város-Kép Nonprofit Kft. Minden jog fenntartva!

Vissza a lap tetejére
Város-Kép Nonprofit Kft.© 2014. | Minden jog fenntartva!