Link küldése Link küldése


Ajándék a nyugdíjasoknak


2017.10.12.


Szerdán egész nap ingyenesen tekinthették meg az állatparkot a nyíregyházi nyugdíjasok, délutánig közel kétezren éltek a különleges lehetőséggel. A megyeszékhely tavaly már második alkalommal kapta meg az Idősbarát Önkormányzat címet. Az ezzel járó pénzjutalomból hívták meg az időseket az állatparki látogatásra.


 

Már a kapunyitás előtt folyamatosan érkeztek a nyíregyházi nyugdíjasok az Állatpark bejáratához, akiket Dr. Ulrich Attila alpolgármester is köszöntött, hiszen az önkormányzat ajándéka volt, hogy az idősek egy napig térítésmentesen tekinthették meg az országos hírű látványosságot. Mint elmondta, a megyeszékhely tavaly már második alkalommal kapta meg az Idősbarát Önkormányzat címet, ami pénzjutalommal is járt. Sokat gondolkodtak az Idősügyi Tanáccsal közösen, hogy hogyan lehetne ezt igazságosan az idős emberekre költeni közös kikapcsolódással, és így esett a választás a térítésmentes állatparki belépésre.


Élmény az állatparki séta


Az ingyenes belépés kizárólag a nyíregyházi nyugdíjasokat illette meg. 65 év felett ehhez elegendő volt a személyigazolvány és a nyíregyházi lakcímkártya felmutatása a pénztárnál. A 65 év alattiaktól a nyugdíjas igazolványt is kérték. Már a délelőtti órákban sokan nézelődtek a parkban, örömmel fogadták a lehetőséget. Virág Gyuláné a Nyugodt Életet Klub elnöke hangsúlyozta, külön örömükre szolgál, hogy az önkormányzat odafigyel az idősekre, és az állatparki látogatás is jó ötlet volt, hiszen ők is kíváncsiak az újdonságokra és a fejlesztésekre.


Gondoskodás


Az Idősbarát Önkormányzat Díjat pályázat útján azok az önkormányzatok nyerhetik el, amelyek a szociális gondoskodás körébe tartozó idősügyi alapfeladataikat teljesítik, tevékenységükkel elősegítik az időskorúak helyi szervezeteinek működését, hozzájárulnak szabadidős programjaik megszervezéséhez, együttműködést alakítanak ki a civil szervezetekkel, valamint többek között a helyi közéletbe is bevonják őket.

Szoboszlai Tibor

« vissza

További hírek ebben a kategóriában

Szüreti bál a Dallas stílusában

Idén is megrendezi tematikus szüreti bálját a Nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskola.

Megkezdődött a fakitermelés – útlezárásra számíthatunk

Megkezdődött a fakitermelés a nyíregyházi Sóstói-erdőben.

Több száz mázsa kukorica volt veszélyben

Terményszárítóban lévő kukorica gyulladt meg szerdán este Penyigén, a Toldi utcában.

Kórházban a robogót vezető nő

Felsősimán egy robbanómotoros kerékpáros borult fel.

Új jelzőlámpák a csomópontban

A Mező utcai csomópont átépítése miatt leszerelték a jelzőlámpákat és újakat üzemelnek be.

Változott a parkolás

Változott a parkolási rend a Síp utcán.