Zoo-suli – Négy héten keresztül várják a táborozó gyerekeket a Nyíregyházi Állatparkban

Zoo-suli – Négy héten keresztül várják a táborozó gyerekeket a Nyíregyházi Állatparkban
Fotó: Nyíregyházi Állatpark

Az idei évben is elindult a Zoo-suli a Nyíregyházi Állatparkban. A tábor fő célja, hogy a gyerekek közelebbről megismerkedjenek a Nyíregyházi Állatpark lakóival. A Zoo-suliban 4 turnust indítanak, egyszerre 100 gyerek vehet részt a programokon.

 

A makierdőben indították a napot és róluk tudtak meg érdekes információkat a Zoo-suliban részt vevő gyerekek. Több táborozó most először vesz részt a Nyíregyházi Állatpark nyári táborában, de vannak olyan diákok is, akik már rendszeres résztvevői a Zoo-sulinak. Hegedűs Balázs Pest megyéből érkezett, nagyon szereti az állatokat és a nyíregyházi tábor mellett már részt vett a Pesti ZOO Táborban is.

Hegedűs Balázs elmondta: „Nyáregyházáról érkeztem, 13 éves vagyok, már több éve visszajárok a Zoo-suliba. A kedvenc részem itt, a táborban a hüllős programok.”

A tábor fő célja, hogy a gyerekek közelebbről megismerkedjenek a Nyíregyházi Állatpark lakóival, nemcsak nézhetik őket, hanem be is mehetnek hozzájuk, illetve hasznos információkat is szerezhetnek a nem mindennapi állatokról, sőt még horgászhatnak is. A Zoo-suliban nemcsak a gyerekek lehetnek visszatérők, hanem a felügyelő nevelők is.

Csordás Bence hozzátette: „Körülbelül 5 évvel ezelőtt, még kölcseys diákként voltam itt 40 órás közösségszolgálatosként. Később jelezték Zsuzsáék, hogy jó lenne, ha tudnék még jönni segíteni. Hospitáltunk, ők betanítottak és most már harmadik éve én is viszem a köröket, oktatom a gyerekeket.”

Fotó: Facebook / Nyíregyházi Állatpark

A Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője elmondta, az idei évben a koronavírus-járvány miatt kevesebb gyereket tudnak fogadni, az általános iskolás diákokat 10 fős csoportokban.

Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark osztályvezetője kiemelte: „A gyerkőcök általános iskolások és az a tapasztalat, hogy óriási tudással érkeznek, amit általában az internetről szereznek, itt viszont megtapasztalják mindazt, amit olvastak a világhálón. Számos programunk van és mivel nagyon sok a visszatérő gyerkőc, éppen ezért újdonsággal is szolgálunk. Ilyen pl. az észak-amerikai aranyásás, de nagy kedvenc még a makietetés és a tevegelés is.”

A Nyíregyházi Állatpark számára fontos, hogy a felügyelő nevelők is felkészültek legyenek. Már a tavaszi időszakban felkészítették őket egy tréning formájában, ahol megismertetik őket egy-egy témakörrel. A nevelők munkáját a Kölcsey és a Krúdy gimnázium 40 órás közösségi szolgálatos diákjai is segítik. Petró Zsuzsa hozzátette, a gyerekek számtalan élménnyel gazdagodnak, egész nap aktívak és érdekes programokon vesznek részt.