Vissza az időben! Nosztalgiázni hívja a nyíregyháziakat a D-vitamin zenekar a Vidoron!

Vissza az időben! Nosztalgiázni hívja a nyíregyháziakat a D-vitamin zenekar a Vidoron!
Vissza az időben! Nosztalgiázni hívja a nyíregyháziakat a D-vitamin zenekar a Vidoron!

A Vidor Fesztivál keretében a Kossuth téren is szép számmal lépnek fel a zenekarok egészen augusztus 29-ig. Az előadók között nem csak nyírségi kötődésű együttesek lépnek a színpadra, hanem távolabbról érkező zenekarok is. Augusztus 23-án vasárnap a nagymúltú D-vitamin zenekar a Hajdúságból érkezik hozzánk, hogy visszaidézze a hetvenes és nyolcvanas évek legnagyobb slágereit.

Egy több, mint negyvenéves zenekar lép a színpadra vasárnap 17:30-tól a Kossuth téren. Bár kisebb-nagyobb kihagyások, névváltozás és némi tagcsere is történt az idők folyamán, de a zenei irányzat az 1977-es megalakulások óta állandó: régi, nosztalgikus, magyar és külföldi slágerek adják a zenei repertoár alapját.

Több, mint 40 éve játszanak!

A zenekar 1977. szeptember 9-én alakult Lakatos Sándor „Cimpa” vezetésével. A hetvenes és nyolcvanas években igen keresett és kedvelt zenekar volt Debrecenben és környékén. Bálokban játszották a talpalávalót és annyira népszerűek lettek a közönség körében, hogy az emberek bálból-bálba követték őket.

Bár az eredeti felállás 1988-ban megszűnt, egy hosszabb szünet után, kedvtelésből a zenekar újjáéledt. A dalok gerincét továbbra is a nosztalgikus zenék adják, viszont kiegészítették azt néhány frissebb dallal. Az alapító, Lakatos Sándor az egyetlen, aki 1977 óta hűséges tagja a csapatnak.

Először a Vidoron!

Lakatos Sándor, a zenekar frontembere elmondta, először járnak a Vidor Fesztiválon, és mindannyian nagyon örültek a megkeresésnek, hiszen több mint 30 éve játszottak utoljára Nyíregyházán.

A vidoros közönség is számíthat magyar és angol nyelvű dalokra, amelyek anno a toplisták élén jártak, olyan előadóktól, mint Charlie, a Bikini, Chris Rea, Chris Norman vagy a Laid Back, de saját dalaikat is becsempészik majd.

Tánczenei jellegű, kicsit diszkósabb stílussal készülünk, amiben persze a rockosabb vonal is megjelenik majd. A nyíregyháziaknak azt üzenjük: Szeretnék megismerni a nyíregyházi közönséget és szeretnék, ha meghallgatnák zenekarunk műsorát! Szeretettel várunk mindenkit, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket egyaránt!

– üzeni Lakatos Sándor, a zenekar frontembere.

A zenekar tagjai: Lakatos Sándor (dob), Papp Attila (ének), Urai László (gitár), Tóth Imre (basszusgitár), Borsos Lajos (billentyűk), Sipos István (gitár).