Világgá kürtölöm, nyaralok! – Bruszel Dóra jegyzete a nyaralásról és a közösségi médiáról

Világgá kürtölöm, nyaralok! – Bruszel Dóra jegyzete a nyaralásról és a közösségi médiáról
Fotó: Illusztráció

Nyaralni a világ legjobb dolga, hiszen megfeledkezhetünk a hétköznapok problémáiról, helyette pedig átadhatjuk magunkat a felhőtlen szórakozásnak és pihenésnek.

Ilyenkor persze késztetést érez az ember arra, hogy jó dolgát megossza az egész világgal. Egyre- másra kerülnek fel a Facebook-ra a nyaralás pillanatait megörökítő fotók, sokszor már-már őrületbe kergetve az ismerősöket.

Vannak, akik ha szabadságra mennek, eldobják telefonjukat és látni sem akarják a Facebook-ot, esetleg csak egy képpel tudatják a világgal, hogy nyaralnak, míg mások bizony a közösségi portálon töltik szabadságukat. Ők azok, akik a tengerparti nyaralásukról – még ha szerelmükkel is töltenek el egy hetet – több albumnyi képet töltenek fel, és nem ám akkor, amikor már haza jönnek, hanem még a szabadság alatt: strandolás előtt, strandolás után, sőt még a vízből is. Ilyenkor elgondolkozik az ember: Kinek szól az ilyen nyaralás? Valószínűleg nem magának a nyaralónak, hanem sokkal inkább a Facebook-nak.

Csak arról feledkezünk meg, hogy minden elmúlik, és az időt nem lehet visszaforgatni. A meg nem élt élményeket pedig se a közösségi portál, se az esetenként százával kapott lájkok sem tudják helyettesíteni.

Egy-egy nyaralás minden ember életében egyedi, ritka és megismételhetetlen pillanatok sora, amit jobb át-és megélni. A Facebook pedig megvár…Hagyjuk azt is vakációzni.