Várják a nyolcadikos diákokat a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumba

Várják a nyolcadikos diákokat a Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumba

A koronavírus-járvány miatt online kezdődnek a nyílt napok a középfokú iskolákban. A megyében egyedülálló Művészeti Szakgimnázium három szakirányon is várja a végzős nyolcadikos tanulók jelentkezését, a pályaalkalmassági vizsgákat pedig majd február végén tartják.

Lassan elindulnak a nyílt napok a középfokú tanintézményekben, a nyolcadikosok viszont a pandémiás helyzetben csak az online térben tudnak az iskolákkal megismerkedni. A Nyíregyházi Művészeti Szakgimnáziumban október végétől lesznek elérhetőek az iskola honlapján a pályaválasztást segítő lehetőségek. A koronavírus-járvány miatt elmaradnak a nyílt órák és a városi megjelenések is. A megyében egyedülálló szakképző intézmény három művészeti tagozattal működik, ahova egy felvételi eljárás után kerülhetnek be a diákok.

Pécsi Beáta, a Művészeti Szakgimnázium igazgatója elmondta: „Elvárás leginkább a táncművészeti tagozaton és a zeneművészeti tagozaton van, hiszen ott a zenei előképzés a művészeti iskoláknak a munkája, és mi ebből tudunk táplálkozni, mert ide már tényleg a legtehetségesebb tanulókat vesszük fel egy pályaalkalmassági vizsga keretében, ami ebben a tanévben február 25-én és 26-án lesz.”

Pécsi Beáta hozzátette, az iskolába a legtöbben a képző- és iparművészeti tagozatra, azon belül is a grafika szakirányra jelentkeznek. A táncművészeti tagozaton a néptánc, a zeneművészeti tagozaton pedig a komolyzene a legnépszerűbb szakirány. Az iskola vezetése nagyon büszke arra, hogy a legerősebb művészeti képzést tudják nyújtani a tanulóik számára, mert oktatóik nemcsak tanítják, hanem művelik is a művészetüket.