Változik a hulladékszállítás menetrendje az ünnepek alatt – Korábban érkeznek a járatok

Változik a hulladékszállítás menetrendje az ünnepek alatt – Korábban érkeznek a járatok
Fotó: Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.

Az ünnepek alatt változik a hulladékszállítás menterendje, erre hívja fel a figyelmet Éberhardt Gábor, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője, aki kéri a lakosságot, hogy időben, ha lehet, még a szállítás előtti este tegyék ki a hulladékgyűjtő edényeket.

Az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felhívja a lakosság figyelmét, hogy az ünnepek közeledtével változik a hulladékszállítás menetrendje városunkban.

Éberhardt Gábor, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: „A kollégáim az év folyamán csak négy olyan napon nem dolgoznak, amikor ünnep van. Ez a január elseje, a december 25-e és 26-a, illetve a húsvét hétfő. Idén a december 25-ét fogjuk áthelyezni 27-re, valamint a január elseje helyett január másodikán végzik el a gyűjtést a kollégák."

Korábban érkeznek a járatok

Az ügyvezető felhívja a családi házas övezetekben élők figyelmét, hogy mindenki időben, ha lehet még előző este vagy már reggel 6 órakor helyezze ki a hulladékgyűjtő edényeket, mert az ünnepi időszakban nincsenek forgalmi akadályok az utakon, kevesebb autó közlekedik, ezért gyorsabban haladnak a járatok és jóval hamarabb érnek oda a házakhoz, mint egy átlagos hétköznap. Az ünnepek után pedig ismét megszervezik a már hagyományos karácsonyfagyűjtő akciót Nyíregyházán.

A gyökeres és földlabdás fákat is átveszik

Éberhardt Gábor a Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta. „Január 4-étől várjuk a Korányi Frigyes útra, valamint a Kerék utcai hulladékudvarainkban a már leszedett karácsonyfákat. Itt minden karácsonyfáért egy sorsjegyet adunk. Ebben az évben egy újdonságot is bevezetünk a NYÍRVV Kft.-vel közösen, hogy minden egyes töves vagy földlabdás karácsonyfáért három darab utalványt adunk, illetve egy 3000 forintos vásárlási utalványt is. Ezeket a fákat tavasszal a NYÍRVV majd egy arra alkalmas fenyőligetben elülteti és így lesz a karácsonyfából egy pár éven belül egy kisebb fenyőerdő.”

Éberhardt Gábor hozzátette, az Észak-Alföldi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek már elérhető a telefonos applikációja, ahol mindenki értesülhet a hulladékszállítás pontos menetrendjéről.