Ülésezett az Idősügyi Tanács – Megválasztották az új titkárt

Ülésezett az Idősügyi Tanács – Megválasztották az új titkárt
Fotó: Szarka Lajos

Hétfőn délelőtt ülésezett az Idősügyi Tanács, ahol többek között új titkárt választottak és elhangzott, a város mindent megtesz annak érdekében, hogy a szépkorúak életminősége folyamatosan javuljon, illetve hogy a nehézségek ellenére a karácsonyi csomagot idén is eljuttatják a szépkorúak számára.

Az Idősügyi Tanács hétfői ülésén részt vett dr. Kovács Ferenc polgármester is, aki elmondta, ebben a nehéz időszakban az önkormányzatnak pillanatok alatt át kellett dolgoznia a város költségvetését, ennek ellenére a járványhelyzet miatt kialakult nehéz időszakban is sikerült a nagyobb fejlesztési terveket megvalósítani Nyíregyházán. A polgármesteri beszámoló után megválasztották az Idősügyi Tanács új titkárát is, aki elmondta, már 2012-től, vagyis a kezdetektől folyamatosan tevékenykedik a tanácsban. 

Telepóczkiné Farkas Márta, az Idősügyi Tanács új titkára elmondta:Én a református egyház által vagyok delegálva, hiszen az egyházakban nagyon sok idős ember van és az ő véleményüket, kérésüket hozzuk ide. Elsősorban olyan kérdéseket, amivel az önkormányzat is tud érdemben foglalkozni.”

A koronavírus-járvány miatt létrehozott helyi operatív munkacsoport tagjai a polgármesterrel egyeztetve hozzák meg folyamatosan a járványügyi döntéseket, a csoport feladatai közé tartozik többek között az idősek védelme is.

Dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta: „Tavasszal is volt egy bevált gyakorlat, ahol külön segítettük az időseket, ezt folytatjuk most is. Így az önkormányzatnak az első számú feladata, hogy megvédje az időseket. Ráadásul a vírus nemcsak terjed, de az időseket is egyre jobban fenyegeti. Ezért is hoztuk meg a különböző intézkedéseinket is pl. az idősotthonokra vonatkozóan. Az önkormányzat legfontosabb célja ebben a járványügyi helyzetben, hogy megvédje az időseket.”

Dr. Kovács Ferenc hozzátette, bár a veszélyhelyzet miatt október elsején nem tudták megtartani az idősek világnapját, a közgyűlésen külön köszöntötték a szépkorúakat, valamint a nehézségek ellenére is megajándékozzák majd őket a már hagyományosnak számító karácsonyi csomaggal.

Kapcsolódó galéria

Idősügyi Tanács 20201005