Újranyitottak – Május 25-től fogadják a gyerekeket a nyíregyházi óvodákban és bölcsődékben

Újranyitottak – Május 25-től fogadják a gyerekeket a nyíregyházi óvodákban és bölcsődékben

A szülőktől annyit kérnek, hogy az érkezés előtti napon, reggel nyolc óráig jelezzék, ha másnap viszik a gyerekeket az intézménybe. Előző héten 190-en vették igénybe az ügyeletes ellátást az Északi óvoda tagintézményeiben, hétfőn pedig már közel 400-an. 

„Már nagyon hiányzott az óvoda!” – mondják az óvodások.

A Tas utcai óvodában már nagyon várták a gyerekek, hogy újra óvodába járhassanak. Hiányoztak nekik a barátok, a játékok és az óvó nénik is. 

Takács Szófia elmondta: „Azért jó az óvoda, mert sok gyerek van itt, együtt tudunk játszani és nem otthon lenni és tévét nézni.”

Az elmúlt héten még csak ügyeleti rendszerben fogadták a gyermekeket az óvodák és a bölcsődék, maximum 5-5 főt egy csoportban. Hétfőtől már nagy segítséget jelent a kisgyermekes családoknak, hogy korlátozások nélkül vehetik igénybe az óvodai és a bölcsődei ellátást. Míg az előző héten az Északi óvoda kilenc tagintézményében csak 190 gyermek vehette igénybe az ellátást, május 25-én, hétfőn már közel négyszázan kezdték a reggelt az ovikban. Az intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a higiéniára, többször fertőtlenítenek és szellőztetnek az épületekben. A legkisebbekre is odafigyelve, gondosan tanítják őket is a helyes kézmosásra és a kialakult járványügyi helyzetre való tekintettel az otthoni törölközők helyett most a papírtörlőt részesítik előnyben. A külön foglalkozások is megkezdődtek, forgatásunk idején a Tas utcai óvodában egy konduktor tartott fejlesztő foglalkozást a gyerekeknek.

„Megkezdődtek a mindennapos tevékenységek az óvodában. A gyerekek ide-oda kapkodnak örömükben, nagyon boldogok, ölelgetik a kis társaikat és nagyon boldogok, hogy itt lehetnek az óvodában” – tette hozzá Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője.

Az óvodákhoz hasonlóan a bölcsődék is felkészültek a nyitásra és mától ott is várják a gyerekeket, míg a budapesti óvodákban erre még egy hetet várni kell. Az iskolákban viszont az ország minden pontján marad a tantermen kívüli, digitális oktatás az év végéig.