Újra járnak majd a Televonatok - Menetrendjük várhatóan nem módosul

Újra járnak majd a Televonatok - Menetrendjük várhatóan nem módosul
Újra járnak majd a Televonatok - Menetrendjük várhatóan nem módosul

Tavaly szeptember 30-ától idén június 10-éig vasárnaponként a délutáni csúcsidőszakban új szolgáltatást alkalmazott a MÁV-START a Nyíregyházáról a fővárosba tartó utasok számára. Noha a TELEVONAT a nyári szünetben szabadságát tölti, a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától megtudtuk, szeptembertől újra járnak majd.

2018. szeptember végétől 2019 júniusáig 35 Televonat közlekedett országszerte. Az eltelt háromnegyed év alatt (összesen 35 alkalom) 9794-en vették igénybe a szolgáltatást, ebből Nyíregyházáról a fővárosba 4351-en utaztak. Kétségtelen, hogy nagy népszerűségnek örvendett a TELEVONAT az utasok körében, ezért a vasúttársaság a jövőben is elindítja.

Garantált az ülőhely

A Nyíregyházától Debrecenen át Budapestig közlekedő modern, kétegységes FLIRT motorvonaton az egyedi, kedvező ár mellett garantált az ülőhely, mivel a rendelkezésre álló 400 ülésnél több menetjegyet nem értékesít a vasúttársaság. Az ülőhelyeket az utasok érkezési sorrendben, a jegyeken feltüntetett egységben foglalhatják el.

Menetrendjük várhatóan nem módosul

A 100-as számú, Budapest–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza–Záhony vasútvonalon iskolai időszakban, vasárnaponként Nyíregyháza és a Nyugati pályaudvar közé tervezett TELEVONAT pontos menetrendjéről és a díjszabásról még folynak az egyeztetések, de várhatóan a vonatok összesen 400 férőhelyes FLIRT motorvonatokból – a kor követelményeinek megfelelően korszerű utastájé­koztató rendszerrel, légkondicionált, alacsonypadlós, kerekesszékek és babakocsik fogadására is alkalmas utasterekkel, mozgáskorlátozottak által is könnyen használható mosdóval, és WIFI-vel rendelkeznek – állnak majd, és menetrendjük is a korábbiakhoz hasonló lesz. Tehát a vasárnaponként 17:08-kor induló  TELEVONAT Nyíregyházától Budapest-Nyugati pályaudvarig csak három helyen, Debrecenben (17:38-kor), Kõbánya-Kispesten (20:10-kor) és Zugló vasútállomáson (20:18-kor) áll meg, a Nyugatiba 20:27-kor érkezik.