Újra a magasra törne a világrekorder László Gyula - A szeméttelepen gyakorol

Újra a magasra törne a világrekorder László Gyula - A szeméttelepen gyakorol
Újra a magasra törne a világrekorder László Gyula

Nemcsak a labdát, de a közönséget is elvarázsolja a 29 éves, többszörös Guinness-rekorder, László Gyula. Úton- útfélen megállítják, hogy egy közös képet készítsenek vele, vagy éppen ellessék legfrissebb trükkjét, õ pedig közben a legújabb álmának a megvalósításán dolgozik. Most éppen Párizsba készül, hogy az Eiffel-torony tetejére felsétálva – labdazsonglõrködve – megvalósítsa újabb rekordkísérletét.

László Gyulát nem töri meg a nélkülözés. Naponta órákon át gyakorolja BMX- és freestylefoci-trükkjeit, hogy aztán azokat a világ élvonalában is jegyezzék. Egyensúlyozott már focilabdát homlokára helyezett műanyag flakonon, miközben 10:28 percen át táncolt; sétált 369 emeletnyit labdával – szintén a homlokán – egy emeletes ház lépcsőin fel-alá, de 24 órán keresztül freestyle-ozott is már, megállás nélkül.

A szeméttelepen gyakorol

Az úgynevezett freestyle focival még 13 éves koromban találkoztam először a televízióban. Annyira megtetszett, hogy én is elkezdtem gyakorolni. Minden egyes nap dekázgattam és szépen finoman fejlesztettem ki a trükköket. Bár már többszörös rekorder vagyok, mindig van mit fejlesztenem. Úgy érzem, kétféle ember létezik. Az egyik csak beszél, míg a másik cselekszik is. Én az utóbbihoz tartozom.

Gyulának jelenleg semmilyen jövedelme nincs, az utcai bemutatók során gyűjt némi pénzt. Azt mondja, hogy bár az életben nagyon sok mindent megélt már, jót, s rosszat is – decemberben minden éjszaka azért imádkozott, hogy élje meg a reggelt –, tudja, a hullámvonalak sokszor felfelé ívelnek, számára a határ pedig a csillagos ég.

Most az elsődleges célja, hogy támogatókat szerezzen, akiknek a segítségével eljuthatna Párizsba, hogy ott újra rekordot döntsön. Ezt követően persze megvalósítaná a többi álmát is: amellett, hogy Magyarországot világszínvonalú kategóriában képviselné, szeretné felkarolni a tehetséges fiatalokat, mert vallja: soha nem szabad feladni és minden álom beteljesül egyszer.